Shopping- Jubah Hitam

8:36 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Sempat test masa balik dari keje...test puas-puas sebelum basuh :D

Jubah Kaler hitam...(Tapi gambar kurang cantik, silau sket, nampak cam kaler dark brown jer...)


Bahagian Lengan


Bahagian Kaki Jubah

Hehehe...semalam, masa lunch hour, saya pegi lagi ke Butik Ilham Bonda tu...nak beli jubah lagi :D Memang dalam kepala dah set nak beli kaler itam. So masuk je butiktu, terus saya tanya, ada jubah baru ke tak. So, pekerja dia terus tunjuk jubah hitam nie kat saya. Kebetulan, hanya yang nie je yang kena ngan saiz saya. So, saya pun terus try, just nice, cuma labuh dalam1-2 inci. Kalu saya nie jenis pakai high heel, dah ok sangat dah. Oleh kerana saya pakai kasut flat, kena la potong sket, kot tak sapu jalan pulak kan :D So, dia terus alterkan untuk saya. Harga dia lebih mahal dari yang ari tu, tapi ok la...puas ati. Express gila saya shopping.Dalam 15 minit, dah setel. Terus balik opis.Tengah pikir nie, yang mana satu nak pakai wat raya nie...ngeh ngeh ngeh...
Bila dah pakai, serba hitam nie, ana rasa ana macam orang Arab la pulok...hehehe

Siakap Kuala Perlis

8:50 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Jus Tembikai dan Fresh Orange Suam

Malam tadi, abang ajak saya makan ikan bakar kat Kuala Perlis. Dari pagi lagi abang dah cakap nak bawak saya makan kat sana. Sejak hampir 2 tahun duk Perlis nie, nie la first time kitorang berdua nak gi rasa ikan bakar kat Kuala Perlis tu.

Ikan siakap Tiga Rasa


So,malam lepas solat Maghrib, kitorang pun pegi la ke sana. Tinjau lebih kurang, terus singgah kat satu restoran ikan bakar. So, dah mengadap menu tu, abang terus order nasi putih,ikan siakap tiga rasa, sayur kailan ikan masin, tom yam campur, telur dadar dan sate. Minum plak, kitorang order jus tembikai dan fresh orange suam.

Sayur Kailan Ikan Masin


Tak lama tunggu, terus je jus dan sate sampai sebelum makanan lainnya.Sekali dah sampai, rasa gerun plak nak makan. Banyaknya!!! Siap ada ulam-ulaman, sambal belacan,pastu sambal apa lagi ntah ngan kuah kari. Musykil jap saya nie.

Sate & Kuah Kacang
Dah masuk sesi ngap tu, kitorang apalagi, cekau sana, cekau sini, ngap sana, ngap sini.Sampai la satu masa perut saya dah takleh masuk lagi dah. Mengharapkan abang jer la untuk SELESAIKAN semualauk pauk tu. Dah habis makan, punya la kenyang sampaikan kitorang berdua TERDIAM...kelu lidah nie nak berkata-kata dek perut nie yang dah terlalu sendat... mengah pun ada. Akibatnya, abang terpaksa bungkus fresh orange suam dia tu sebab perut dia dah surrender, ngeh ngeh ngeh...bayangkan, hidangan untuk 4 orang, kitorang bantai makan berdua....mak aiiii....
Ulam-ulaman & sambal belacan
Masa nak bayar, saspen gak, terbayang mesti mahal nie, sekali kira, murah sesangat!!! Agaknya seafood kat KualaPerlis nie memang murah kot...hmmm....maknanya lain kali buleh datang lagi...datang lagi...? BURPPPP...kenyang yang nie pun ntah bila baru hilang, dah pikir pasal nak datang lagi. Nie, abang siap cakap esok ;pagi kitorang takyah sarapan pun takper dek kekenyangan. Esok pagi takyah makan? Saya siap terpikir takyah makan sampai petang esok lagi :D

Apapun, makan memang puas hati hinggakan sampai dalam keta kitorang masih lagi senyap melayan perut yang teramat sendat nie... :D

Olimpik, Transformers & Cheese Cake

11:12 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Tengah menghitung hari nie...antaranya:

1) Nak menyambut Ramadhan Al-Mubarak
2) Abang janji nak belikan pokok bunga minggu nie :D
3) Last Day keje, hehehehehe ...tak berapa ari lagi dah4) Nak ikut abang gi KL...ngeh ngeh ngeh
5) Nak amik tudung Ariani yang kem kat Tipah :D aritu...

By the way, hajat di hati nak buat puding roti pelangi semalam tak kesampaian jugak atas alasan yang sama seperti minggu lepas, iaitu:

1) Ari Sabtu keje half day, so petangnya aktiviti titon jer la

2) Lupa beli bahan-bahan yang diperlukan

3) Ari Ahad plak, lepak tengok Olimpik, maklumlah, malamnya dah closing ceremony (88 bintang untuk Olimpik Beijing!)

Sebenarnya, Sabtu petang tu tak titon seperti biasa, sebab gi antar adik ipar balik ke UUM. Before that, singgah dulu kat Tesco Mergong, temankan adik ipar shopping barang, 'bekalan bulan puasa katanya :D'

Tapi saya ngan abang tak shopping apa pun sebab abang cakap barang rumah kitorang, Sabtu nie baru beli. Tapi dah alang-alang kat Tesco tu, saya memang tak boleh lepaskan peluang beli mee goreng yang sedap tu (paling penting, buy one free one :D) dan of course plain cheese cake dia...sedapnyaaaaa!!!! Ada pulak plain cheese cake minggu nie...biasanya, ada jer topping blueberry la, campur ngan mocha la...tapi minggu nie memang betul-betul asli punya, hehehehe. Cheese cake kat sini memang murah, RM9 jer...kalu kat tempat lain, belas-belas ringgit jugak. Padahal, rasa sama jerk....enak berkrim, lembab-lembab gitu :)

So, malamnya, sambil tengok movie Transformers untuk kali yang ntah ke berapa ntah(suku jalan jer, pastu tengok Olimpik Beijing balik), saya makan cheese cake tu sengsorang. Abang tak suka...ruginya abang....

Pagi tadi, cheese cake tu dah tinggal tak sampai separuh...alahai, patutnya beli dua biji kot...tak cukup....takpe, Sabtu nie beli lagi, ngeh ngeh ngeh

Tudung Sri Munawwarah

3:46 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Pandangan Hadapan (Penuh)


Pandangan Sisi


Dah lama jugak pakai tudung nie, sejak Januari 2008 tapi hanya bebaru nie nak bercerita kat blog sebab blog ni pun baru lagi wujud, bulan Mac 2008 ari tu. Tapi hanya aktif sejak bulan Jun atau Julai 2008 rasanya. Dua tiga menjak nie aktiviti menarik tak berapa nak ada. So, korek citer lama pun jadik la.. :)
Harap-harap dalam waktu terdekat nie ada la berita menarik, cam citer pindah-pindah ke, hehehehehe...Kalu betul la ada citer pindah-pindah tu, alamatnya gambar lori angkut barang saya pun saya letak kat blog nie, ngan muka drebar lori tu sekali saya tepek kat sini nanti. hehehehehe. Amin...

Tips- Tudung Sri Munawwarah Design

3:41 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Weekend bebaru nie, panas jugak la handphone saya sebab lama duk ber'caling'-calling dan bersms dengan kakak saya, Tipah dan member saya, Nana :D Topiknya, tak lain tak bukan pasal tudung Ariani :D Sekarang nie, saya pakai tudung Sri Munawwarah Design. Dah hampir setahun dah saya ngan Tipah pakai tudung nie, sejak Januari lepas. Memang puas hati.Berbaloi dengan duit yang dikeluarkan. Tudung ni tebal, labuh tutup penuh dada, kainnya elok, beralun cantik, terletak kemas pada badan dan yang penting, tak payah iron langsung. Jimat masa.Berbalik pada citer tudung Ariani, last week, Nana tunjukkan gambar tudung Ariani kat saya yang dia ambil dari internet. Berkenan sungguh hati nie.Terus saya citer kat Tipah, so Tipah dengan pantasnya bertindak :D !


Akibatnya, hari Sabtu bebaru nie, Tipah telah selamat membeli berbelas-belas helai tudung Ariani, tiga daripadanya saya yang punya. Selebihnya, dia nak pakai sorang :D Macam banyak sangat kepala dia nak pakai semer tu serentak :D Kalu orang dengar, cam nak wat meniaga jer padahal nak pakai sendiri :D. Tipah memang gini, dulu masa beli tudung Munawwarah pun dia terus beli banyak gini jugak. Suka ati mung la Tipah :D
So, sebagaimana yang dijanjikan, saya pun update la citer pasal tudung nie pada Nana sebab dia pun nak beli gak, just nak tunggu hubby balik katanya, hehehehe So before dia beli tu, saya bagi la info2 penting kat dia pasal tudung Ariani nie. Kongsi-kongsi info. Diapun ada bagi info kat saya jugak sebab walaupun saya dah beli tudung Ariani tu, tapi masih takder kat tangan saya lagi. Masih ada kat KL sebab saya kirim kat Tipah.Ye la, sebelum beli kena la wat research dulu kan :D Dulu masa saya nak beli tudung Munawwarah, berbulan-bulan wat research. Ye la, takut takut tak berbaloi dengan wang yang dikeluarkan. Tapi Alhamdulillah, ok.

Ni sebahagian tudung Munawwarah saya. Gantung tudung tu, saya jarak-jarakkan sket

Sepit pada tudung, bukan pada awning

Dalam pada duk citer2 tu, kongsi-kongsi jugak tips jaga tudung yang paten gini nie. Oleh kerana awning tudung nie nipis, jadi kena jaga betul-betul. Kalu terlipat sket, habislah...dah tak cantik dah. So, ni cara saya simpan tudung Munawwarah. Insya Allah, tudung Ariani nanti pun, saya simpan gini jugak la nanti.

1) Gantung tudung tu sebelah terbalik
Sebabnya, saya tak gantung dalam almari, so, terdedah dengan cahaya dan udara (walaupun kat bilik tu jarang buka tingkap, takut nanti kaler dia luntur.

2) Sepit dengan penyepit baju.
Sepit pada kain tudung, bukan pada awning. Karang berbekas sepit tu pada awning, tak cantik plak. Awning dia memang nipis, sekeping jer. Takder span langsung. So, hati-hati la sket. Jangan sesekali masuk dalam mesin basuh. Habis berkerunyut nanti

3) Masa gantung tu, jarak-jarakkan sket. Takut awning rosak.

So, nie cara saya jaga. Kalu kengkawan ada tips yang lebih baik nak jaga tudung macam gini, kiter kongsi-kongsi la :D Cam Nana, dia kata macam nak beli bekas khas nak simpan bakal tudung Ariani dia nanti :D Kot ko dah beli bekas tu nanti, jangan lupa update aku :D

Gardening Time - Bunga Tahi Ayam

3:39 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Bunga Tahi Ayam Warna Pink+Purple

Bunga Tahi Ayam Warna Oren+Kuning


Pagi tadi, masa bangun nak siram pokok, bila saya tengok kat bunga tahi ayam comelnya pokok-pokok tu pagi nie :) Nak-nak yang colour pink tu. Pokok bunga tahi ayam nie dah beberapa bulan jugak dah saya beli. Mula-mula beli yang oren tu, then the next week beli yang pink plak. Ingat nak beli yang colour maroon plak, tapi rasanya cukuplah dua tu je.
By the way, bunga tahi ayam nie lain daripada yang saya tengok masa kecik-kecik dulu. Masa tuan punya nursery tu bagitau saya yang pokok nie ialah pokok bunga tahi ayam, saya ngan abang terkejut gak sebab lain sangat. Tapi dia kata, nie paten baru punya. So, I guess dia dah kacuk ngan pokok bunga lain kot. Tapi memang cantik. Nampak sweet sangat.Tu bab rupa jer la, bab baunya, tak yah citer aahhhh :D

Shopping - Jubah

3:36 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Jubah Pertama :)

Bahagian Leher

Sulam Kat Baju

Alkisahnya, abang teringin sangat nak tengok saya pakai jubah. So, saya ada tengok satu jubah ni kat butik dekat ngan tempat saya keje. Berkenan sungguh hati ni kat jubah tu. Tapi masih teragak-agak lagi samada nak beli atau tak.
Finally, setelah hampir 3 minggu saya duk fikir nak beli ke tak jubah nie, at last, beli jugak. Boleh dikatakan hampir setiap hari saya tanya abang, nak beli ke tak, nak beli ke tak :) Mujurlah suami saya tu sabar melayan saya ni :)
So, semalam masa lunch hour, saya pun pegi la butik nie, Butik Ilham Bonda.Sederet jer dengan bangunan ofis kat saya keje ni. Mula-mula, saya cari la jubah yang saya dah berkenan hari tu, kale light pink, comel sangat. Kain ala-ala sutera korea. Pastu ada labuci sket. Tapi, dah bukan rezeki saya. Jubah tu dah dibeli orang. Belek punya belek, terberkenan la pulak ngan jubah colour turqoise nie. Sekali try, kena betul ngan badan nie :). So, tak pikir banyak lagi, terus ambil. Harga asal, RM95. Dapat kurang RM10, so dapat beli ngan harga RM85. Bila balik umah, tunjuk kat abang, abang pun suka :) So, ini lah jubah pertama saya.Kalau rasa serasi, lain kali buleh beli lagi, hehehehehe

Gardening Time - Pasu Cik Kuning

3:29 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Pasu Baru


Petang Sabtu (9-Ogos-08), lepas balik dari pasar malam, saya dan abang singgah kejap kat nursery yang biasa kitorang beli pokok bunga tu. Tapi kali nie bukan nak beli pokok, tapi nak beli pasu bunga untuk pokok bunga kekwa yang dah beli last week. Dua-tiga hari lepas, waktu malam tu, angin kuat ngan hujan lebat. Bila saya bangun pagi esoknya, tengok-tengok dua-dua pasu pokok bunga kekwa saya dah terbalik sebab pasu plastik tu ringan dan kecik sangat. Tak mampu nak menampung pokok bunga kekwa yang lebat berbunga tu. Kesian pulak tengok Cik Kuning terbalik macam tu. So,lepas dah tukar pasu dia nie, rasanya pas nie, dah tak terbalik lagi la kot kalu kena tiup angin kuat :)

Aku Bukan Untuk Mu - Iklan

3:25 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Iklan Dalam Majalah Media Hiburan


Petang semalam, macam biasa saya tunggu abang kat seberang jalan, depan ofis. Masa tu dah pukul 5.25 pm (saya keluar awal 5 minit dari ofis). Patutnya waktu tu abang dah dekat nak sampai dah dari ofis abang kat Kuala Perlis, tapi bila saya call tanya abang kat mana, abang cakap abang baru nak bertolak sebab tiba-tiba something came up masa abang nak kuar ofis tadi..So, saya pun lintas jalan balik, gi jalan-jalan tengok majalah kat kedai belakang bangunan ofis. Belek punya belek, saya beli lah majalah Media Hiburan. Lepas tu, sempat jugak jalan-jalan kat kedai borong kat situ. Saje cuci mata. Bila tengok jam dah dekat 5.45pm, saya pegi balik tempat tunggu abang tadi. Sambil tu belek-belek majalah yang beli tadi. Selak punya selak, sekali tengok iklan novel saya, "Aku Bukan Untuk Mu" dah ada dalam magazine nie :) Sukanya saya :D Bila abang sampai, masuk keta, terus tunjuk kat abang :)


Complimentary Copy


By the way, hari Rabu baru-baru nie (6 Ogos 08), saya dah dapat complymentary copy novel "Aku Bukan Untuk Mu" dari pihak Buku Prima. Terima kasih banyak-banyak :) Tapi sampai hari nie, saya tak baca lagi. Rasa malu pulak nak baca karya sendiri :) Sebelum novel nie dibukukan, selalu jugak saya baca novel saya nie kat dalam laptop saya.

Finally ... :)

Gardening Time - Chrysanthemum

3:25 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Last Saturday, abang belikan pokok bunga kekwa untuk saya :) Bukan satu tapi dua! They're so lovely. Warna kuning terang. Halaman rumah pun nampak ceria sangat skang nie. Bewarna warni. Bunga raya kaler merah, bunga tahi ayam kaler oren ngan pink, bunga kertas kaler pink ngan putih and now bertambah plak ngan pokok bunga kekwa yang kuning ni :D Thank you so much abang :)

Saya pernah beritahu abang, daripada abang belikan saya a bouquet of flower yang mahal sampai beratus-ratus ringgit tu, baik abang belikan saya pokok bunga dalam pasu. Pokok bunga yang ditanam macam nie, boleh jugak saya siram, saya baja...macam menyemaicinta :) Kalau beli sejambak bunga yang mahal tu, memang cantik, tapi sekejap je tahan. Dua tiga ari, layu la dia...tapi kalu abang nak bagi jugak pun, sayang terima aje, hehehe...

By the way, pokok bunga kekwa nie, pasu dia saya tak beli lagi. At this moment, just pakai pasu asal dia aje. Sebelum nie, masa beli pokok bunga kertas, bunga tahi ayam ngan bunga raya, pokok-pokok tu ditanam dalam beg poli kaler itam tu. Tapi yang kekwa nie dia tanam dalam pasu plastik. Tengoklah, next week ke, kalu rajin nak gibeli pasu untuk my lovely Chrysanthemum :D

Shopping - Kuantan

3:23 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Kasut Oasis
Masa kat Kuantan hari tu, sempat la shopping sket2...kalu kat Kangar, memang saya jarang sangat shopping. Tak der apa nak beli kat sini. Kalu nak beli tudung, beli kat Sri Munawwarah kat KL. Kalu nak beli baju, biasanya time balik kampung atau time cuti-cuti cam nie la. Kalu barang dalam plak, memang kat Jusco je la. So, memang time balik kampung atau cuti-cuti jer la saya shopping. Kalu kat Kangar ni, takat beli barang gitu-gitu jer. Bagus gak kan, at least takderlah saya shopping jer sepanjang masa cam masa duk Johor dulu :D Tetiap minggu gi Jusco, tiap kali tu jugak la ada jer beli barang.

Kasut Oasis, beli kat kedai kasut Oasis, Kuantan Parade.Mula-mula nampak kasut nie, terus berkenan. Bila pakai, kena betul ngan kaki nie. Tapi,bila tengok tang tapak, cam licin sket. Tapi bila try jalan, ok jer. So, saya pun letak dulu, nak jalan-jalan kat kedai lain dulu. Sambil tu boleh pikir either nak beli atau tak. Dah abih kedai kasut kat Kuantan Parade tu saya masuk, satu pun tak berkenan.Last-last, pegi balik kedai tadi, try lagi sekali, then terus beli. Murah jer.Harga RM29. Dapat discount, RM26. Dulu masa study kat UTMP, nie antara kedai kasut favourite gak nih. Bukan apa, sebab murah :) Design pun ok.

Handphone Dressing

Nie, handphone dressing beli kat Living Cabin kat EC Mall. Murah sangat. RM3.90 jer. Handphone dressing sebelum nie kaler pink gak, cuma jenis berkilat-kilat. Yang nie, dibuat dari kain cotton, bunga-bunga kecik. Rasa macam this is the real me :D Biasanya kalu kuar lunch atau makan malam, saya bawak beg nie jer la. Letak duit sket dalam tu, dah setel.

Hand Bag FTimber

Yang Hand Bag nie, beli kat Parkson kat EC Mall. Jenama F.Timber. Ada less 70%. Harganya, RM47.90 after less. Kat Jusco ngan The Store pun selalu wat less jual hand bag cam gini. Less banyak giler. Tinggal berkenan ngan tak je la...saya nie plak, kalu bab hand bag, memang senang sangat tergugat iman nie. Ini dah hand bag yang ke berapa belas pun entah ler nie. Kebanyakannya memang saiz besar. Yang saiz kecik, ada 3 bijik jer. Yang 3 bijik tu jer la saya bergilir-gilir pakai wat gi kenduri. Kalu yang besar-besar nie, memang favourite. Gi mana-mana pun, memang sambar yang besar nie. Gi keje, shopping, balik kampung, cuti-cuti...semer tempat la. Senang, banyak barang boleh muat. Boleh letak organiser, pencuci muka, beg make up, purse, handphone, camera, kunci, tisu, telekung sembahyang... macam-macam la. Lagipun, biasanya tengok artis Hollywood pakai hand bag besar, hehehehe...berangan nak jadi cam artis Hollywood la pulok....hehehehehehe

Aku Bukan Untuk Mu - Agreement

3:22 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Masa saya baru sampai ke rumah selepas bercuti selama beberapa hari, tengok-tengok kat letter box dah berlambak-lambak surat. Yang kelakarnya, letter box tu siap pecah lagi :D Belek punya belek, surat agreement saya ngan syarikat Buku Prima pun ada sekali. Surat tu menerangkan semua la pasal perjanjian saya ngan Bukiu Prima, dari segi hakcipta, pembayaran royalti etc. So, saya just sign sebagaimana yang diberitahu and then pos balik kepada Buku Prima untuk stamping. Copy novel Aku Bukan Untuk Mu, saya tak dapat lagi. Maybe dalam waktu terdekat nie kot...hmmm...dah tak sabar dah nie nak baca balik novel saya nie...sebelum nie, kalau baca balik, baca yang softcopy dalam lap top saya jer la...nak jugak rasa feel baca novel sendiri dalam bentuk yang telah diterbitkan :D

Aku Bukan Untuk Mu Di Pasaran

3:20 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Aku Bukan Untuk Mu- Karya Sulung Zuriani Mustaffa



Abang tengah tenung cover novel bini dia :D

Sukanyaaa!!!

Aku Bukan Untuk Mu kat rak Kedai Buku


Alhamdulillah...akhirnya hajat nak tengok novel sendiri berada di pasaran dimakbulkan Allah...syukur sangat. Rasa cam speechless je bila tengok karya sendiri ada kat rak kedai buku tu...Mula-mula tu, masa abang ajak gi Kedai Buku Saujana kat Kuantan Parade, saya ikut jer la, tak expect pun novel saya dah ada, tapi pagi tadi, La ada bagi sms, bagitau yang iklan novel saya dah ada dalam surat khabar Sinar...sekali abang nampak dulu...terpana jap saya...dah la cover kaler purple...my favourite colour tu...cam baju kawin lak :D Dalam pada speechless tu, sempat gak saya ngan abang posing ngan novel tu masa kat dalam kedai buku tu. Tokey kedai tu dah jeling-jeling semacam dah, hehehehe...berkeping-keping jugak la duk ambik gambar, dah macam orang shooting untuk cover majalah plak, hehehe Harap-harap, novel nie akan mendapat tempat di hati para peminat novel tanah air. Sebagai penulis baru yang masih terlalu baru di dalam bidang penulisan ini, saya berharap agar para pembaca dapat memberikan sokongan moral agar minat saya untuk menulis akan berterusan. Saya juga berdoa agar secebis kebolehan yang dianugerahkan Allah kepada saya ini tidak mati begitu sahaja.
Penghargaan yang tidak terhingga kepada pihak Buku Prima dengan peluang yang telah diberikan. Terima kasih juaga buat abang tersayang, adik beradik : abang Lan sekeluarga, Zelan sekeluarga, Zedah sekeluarga, Awang, La sekeluarga dan Tipah... Kepada 2 orang pembeli terawal, Ajid and Tipah, tima kasih banyak-banyak :D Masa kat Megamall, sempat jumpa Ajid, anak saudara. Lamanya tak jumpa Ajid, kemain hensem lagi dia skang nie :D...dia siap bagitau kat saya yang dia dah beli novel saya :D. Masa tu dia tak tau saya pun ada kat Megamall, tengah cari parking...saja nak tengok novel tu kat Kedai Buku MBS plak :D Merasa jugak la tengok novel saya ada kat tangan pembeli, hehehe...padahal anak saudara sendiri...hehehe...baikkkk punya promosi :D
Terima kasih semua :)

Cuti-Cuti - Kuantan

12:14 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Get ready nak main air...abis basah seluar jeans...
Teluk Chempedak...tak habis-habis mengenang memori dolu-dolu :)
RasaMas Roaster, East Coast Mall


Personally, Kuantan banyak menyimpan sweet memory antara saya dan suami. Mula-mula jumpa dulu kat sini la, bercintan-cintun, dating sana sini...Alhamdulillah, akhirnya, kawin jugak... Kuantan juga menjadi lokasi utama bagi novel sulung saya, Aku Bukan Untuk Mu. Kali pertama saya tengok novel saya ada kat kedai pun kat Kuantan nie juga, kat Kedai Buku Saujana, Kuantan Parade. Banyaknya sweet moment saya yang Allah takdirkan berlaku di Kuantan nie... :) Banyak jugak perubahan yang berlaku kat Bandar Kuantan nie...yang pasti, ada shopping mall yang baru 3 bulan dibuka, East Coast Mall (EC)...bestnya shopping :D Tapi, Berjaya Megamall ngan Kuantan Parade tetap pegi...wajib tuh!

Cuti-Cuti - Pantai Batu Buruk

12:13 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Couple In Black :D
Pantai Batu Buruk
Amik gambar sengsorang


Dah lama tak gi pantai...rindunya nak rasa angin laut :) Masa nie, baru balik dari Mydin & Giant, shopping sikit-sikit...sebelum lunch, singgah kat pantai nie dulu... Ingat nak main air, tapi tengahari, tak sesuai la pulokkk...

Muiz Oh Muiz

12:11 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Pipi belah kanan, sekilo, pipi belah kiri pun sekilo gak, campur berat badan, semer sekali 6 kg, hehehe

Atoiii...penatnya saya...Achik ngan Achik Wan bergilir-gilir dukung saya ari nie...saya tau la saya nie
cute...tido ahhh.... Apa Achik dukung jer nie, Muiz nak lambung-lambung la...lambung tinggi-tinggi.
Ekekekeke...tengokla gusi saya yang bersih tanpa gigi :D

Ha, nie la anak saudara saya yang memegang takhta nombor 10. Wan Muizzuddin nama dia. Putih and debok sangat, gerrraaammmmnya tengok pipi Muiz, cam apam jerk :D Masa nie umur Muiz dah dua bulan lebih. Nie la first time jumpa Muiz...almaklumlah, saya duk jauh...payah nak balik...isk..isk..isk..Mujur masa balik Muiz tak tumbuh misai lagi, hehehehe Ok, kat sini saya senaraikan ciri-ciri yang ada pada Muiz:
1) Putih seleput (Ikut Mama ngan Abah dia)
2) Debok (Kalah Achik Pah :D)
3) Tak dok rambut (Ikut keturunan mama dia la tu...)
4) Mata sepet (Ikut Mama ngan Abah dia. Kalu ngikut Acik dia, soheh jadi segaris jer mata :D )
5) Suara kuat giler (Ikut mama dia, confirm!)
6) Ketinggian (err...tak sure...tapi kalu kurang tinggi, soheh mewarisi ciri-ciri mama ngan abah dia :D ...rendang gitu!)

Rindunya kat Muiz...nie suami saya dah ada tabiat baru, duk sebut nama Muiz masa bawak keta...Muiz, Muiz, Muiz...tersedak jugak Muiz kat kampung :D

Cuti-Cuti -Penang

12:10 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Rooftop cafe Pearl View Hotel- Masa breakfast kat hotel, sebelum check out. Nak bertolak ke Marang plak.


Hasrat di hati, lepas abang settle kan urusan abang kat penang (regarding on his phd), nak le jalan-jalan. Tapi tu la, manusia hanya merancang, Allah yang menentukan. Entah apa ke hal ntah, semer hotel kat sana penuh. Punya le semangat merentasi Penang Bridge, tapi semua hotel yang kitorang pegi, fully booked. Lastly, terpaksa la kitorang merentasi lagi Penang Bridge, akhirnya jumpa gak hotel yang ada kosong, Pearl View Hotel. Sampai jer, terus zzzzz...penat sehhh...dari petang sampai malam, baru jumpa hotel. Dah la saya keje half day ari nie. Dari ofis, abang ambik, terus bertolak ke Penang. Takpelah...pengalaman....yang penting, urusan abang selesai.

Gardening Time - Letak Baja

12:09 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Letak Baja


Masa kat Tesco last Sunday, Abang suggest kitorang beli baja untuk pokok-pokok kat rumah tu. Mula-mula tu, a bit confuse, tak tau either nak beli baja untuk pertumbuhan pokok ke atau untuk menggalakkan pertumbuhan bunga. Fikir-fikir punya fikir, kitorang beli baja untuk menggalakkan pertumbuhan bunga sebab pokok-pokok kat rumah tu semer sihat, cuma kurang mengeluarkan bunga je, especiallay pokok bunga kertas yang warna putih tu. Harga baja tu pun murah jer, RM3 lebih je. Rupa baja tu sebijik cam makanan ikan. Kaler pink. Kena letak kat pokok dua minggu, sekali. Takleh letak banyak-banyak sangat, karang overdose plak :D So, hopefully, lepas ni, pokok-pokok tu akan mengeluarkan bunga yang banyak. Jealous tengok laman rumah dalam citer bersiri Desperate Housewife...cantiknya laman rumah diorang, ada macam-macam jenis bunga :)

Tesco- Mergong

12:07 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Nyam-Nyam...tak cukup nih!


Tesco Mergong nie about 45 minutes from Kangar. Kebetulan kitorang ke Alor Star ari nie, so on the way back, singgah Tesco. Main purpose, nak beli syampu, hehehe..macam kat Kangar takder kedai jual syampu :D Actually sajer-sajer jer nak jalan-jalan kat sini. Lagipun minggu nie teringin benar nak makan cheese cake...cheese cake kat sini sedap...macam yang kat La Boheme Jusco.Tapi yang kat sini lagi murah...one slice, RM3.80. So, saya beli 2 slices. Kalau beli kat King's Confectionary kat tingkat bawah Tesco nie, mahal sket, RM5.50 per slice...maybe sebab ada topping blueberry kot...so, saya just beli cheese cake yang kat bahagian bakery kat dalam Tesco.Teringat dulu masa still study kat UTM Skudai, beli sebiji cheese cake, makan sorang :D...sedapnya!!!!
Ready Nak Makan Mee Goreng

Tengah nak bayar cheese cake, abang dah tergoda ngan mee goreng yang ada dijual kat bahagian bakery tu. Nampak sedap!!! Berasap lagi...murah plak tu, satu bekas RM1.50..buy 1 free 1! So, dapat la satu sorang.Mula-mula ingat nak order makan kat food court kat tingkat bawah, tapi buntu tak tau nak makan apa. Ari tu makan mee claypot, tak sedap sangat...so ari nie, last-last, kitorang makan mee yang beli tadi kat food court, just beli air je :D...Masuk je sesuap mee tu kat mulut, sedapnya!...dia punya pedas-pedas tu just nice jer...ingatkan nampak jer sedap,rupanya memang sedap :D...berbaloi sangat la RM1.50 untuk dua bekas :D Tapi sian abang, tak cukup, hehehe...abang beli gak nasi berlauk kat food court tu, ambil lauk banyak giler. Makan jangan tak makan bang :D

Aku Bukan Untuk Mu

12:06 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Alhamdulillah...setelah 7-8 bulan menunggu, akhirnya tadi pihak Buku Prima memaklumkan yang novel sulung saya akan diterbitkan tidak lama lagi :) Tajuk novel tu, 'Aku Bukan Untukmu'...tajuk asalnya, Suratan Terindah tapi pihak Buku Prima menukar tajuk berkenaan atas alasan tertentu. Novel tu mengambil masa hampir setahun untuk disiapkan. Pernah beberapa kali terhenti menyebabkan ianya mengambil masa yang lama untuk disiapkan. Idea buat novel tu...hmm...tak sure...rasanya datang secara tiba-tiba lepas dengar satu lagu tu...lagu famous era 90 an kalu tak silap...So, harap-harap segalanya akan berjalan dengan lancar selepas nie...
Penghargaan:
@ Terima kasih kepada pihak Buku Prima kerana memberi peluang kepada saya untuk hadir di dalam dunia penulisan tanah air ini.
@ Untuk Abang, thank you so much for your never ending support...I really love you...
@ Untuk family & friends, jangan lupa beli, hehehe

Gardening Time

12:04 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Pokok Bunga Raya

Tak tau ler kenapa, sejak awal tahun ari tu rajin pulak nak bercucuk tanam nie...buat masa nie pokok ada ler dalam selai dua jer...ingat nak tambah lagi :D...hehehe...boleh ke bang ? :)
Pokok bunga raya nie baru beli ari Sabtu ari tu...sebelum nie dah tanam, mintak dahan ngan member, tapi tak panjang umur la pulak pokok tu...harap-harap, yang beli nie, sihat walafiat la hendaknya :)
Pokok Bunga Tahi Ayam & Bunga Kertas

Kat tepi longkang nie, ada 2 jenis pokok, pokok bunga kertas, kaler putih ngan pink and pokok bunga tahi ayam kaler oren+kuning dan pink+purple+putih...suka sangat dengan pokok bunga tahi ayam tu...lawonya :) ...Pokok bunga kertas tu, ari tu macam tak bermaya jer, pastu, mak mertua datang, dia bagitau, "Zue kena gembur tanah tu, pastu dahan tu potong, tanam kat tepi dia, baru la lebat..." ooo...gitu ker, mana la saya tau, maklumlah, baru dua tiga menjak nie kenal pokok :D hehehe...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates