Lepas Gian di Jusco Penang

12:50 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Semalam, abang ada short course training kat PSDC Penang. A few weeks ago abang dah bagitau, tapi masa tu saya x confirm nak ikut ke tak sebab takut bz. Abang dah pancing-pancing saya, dia cakap dia boleh tinggalkan saya kat Jusco sementara dia attend course tu (how sweet my lovely husband :) ) 
Last-last, malam sebelum pegi tu saya bagitau abang, confirm nak ikut. Dasat tak dasat, dalam pada bz tahap gaban nie, dengan assignment ngan 2 mid term test tu, sempat lagi nak lepas gian ... ngeh ngeh ngeh ...jangan tak tau, sejak beberapa hari lepas, saya dah pulun wat assignment tak ingat dunia punya, :D...semangat giler, wat keje sampai sakit belakang nie ha...logo Jusco yang kaler pink tu dah seakan-akan memanggil2 diriku ini, keh keh keh...
Siapkan assignment tu cepat-cepat, pas siap terus bagitau abang, confirm ikut! 
Notes: 
# Assignment - Done
# Study  - Satu subjek tu tinggal baca balik je (subjek nie patutnya dah mid term exam last week, tapi postpone minggu nie), satu subjek lagi, tinggal sket lagi nak baca...
# Bila dah condition macam nie, baru la buleh shopping dengan tenang, tanpa rasa bersalah, hehehe 
So, bila dah sampai Penang, dalam kul 1.00 pm, gi lunch dulu ngan abang, then after that abang pun hantar balik saya ke Jusco dengan pesanan "enjoy eh, jaga diri baik-baik..." :) ...azimat nak gi shopping tu...pastu abang terus pegi PSDC.  
Kat Jusco, bermula la misi nie, takder buat list pun nak beli apa-apa...cuma akan beli apa yang berkenan di hati dan di poket :) 
Oleh kerana diri ini dah tak 'sendiri' lagi, jalan jap mula la nak pitam, risau jugak masa tu sebab sorang-sorang kan, tapi kalu dah hantu shopping tu, eeiiyaaahhh...kuatkan semangat...siap masuk bilik fitting room, try baju, pastu lepak jap...nak pitam, bzzz...beberapa kali jugak la jadik cam tu...  
Dari satu level ke satu level, jalan sana sini, beli itu ini, sampai sakit pinggang nie tak tau nak kata, nak bawak troli, esculator dia tak buleh lalu troli la pulak....adoii la...penat bawak barang... 
Bab nak beli sandal pun satu hal, masa mula-mula datang, person in charged takder, yang ada amoi sorang tu, dia jaga bahagian lain....tapi baik hati jugak la sebab dia tolong jugak cari saiz sandal saya...tapi tak jumpa...last-last dia suh datang balik. Kul 3.30pm, saya datang balik, masa tu tangan dah penuh kiri kanan, amoi tu nampak je saya terus dia panggil member dia yang jaga bahagian tu suh amikkan saiz sandal saya...siap dia ingat tu sandal yang saya pilih...masa tu memang dah tak larat betul, terduduk terus kat bahagian kasut tu...penat...penat...(dalam pada penat tu sempat lagi tinjau untuk kali yang ke-3 kat bahagian hand bag, tak puas hati betul sebab tak jumpa yang berkenan di hati...) 
Bila kena tahan ngan orang kedai yang nak bagi pamplet apa ntah, cepat-cepat saya jawab "tak nak la, saya penat nie..." ...pantang nampak bangku, cepat-cepat duduk, dalam 10-15 minit, jalan lagi... 

Tengah berhenti berehat untuk kali yang ke berapa ntah, tapi masa nie memang dah habis shopping, sementara tunggu abang, duduk berehat dulu kat sini, kul 5.15 pm baru kuar dari Jusco, tunggu abang dekat abang tinggalkan tadi.
*** Masa nie, kat dalam kepala tengah pk nak beli ke tak winter cardigan yang tengok kat Jusco tadi... ;p ...dah try, berkenan tapi control nafsu, hehehe (tambah plak memang dah tak larat sangat dah masa nie...) 
Abang amik kul 5.45pm...senyum je abang tengok bini dia baru pas 'simpan' duit kat Jusco, keh keh keh...
On the way balik, singgah makan RFC (Radix Fried Chicken) di Shahab Perdana, kat Mergong....sedappp...tambah pulak tengah lapar...

Sampai umah kul 9.30 pm...alhamdulillah...jalan tak jam, kat Penang bridge pun ok je... 
*** Penatnya badan....
*** Apa nak jadi ngan saya nie, makin bz makin rajin update blog...fokus Zue, fokusssss!!!!
*** Malas nak letak gambar barang shopping...penat, ;p

Antenatal Check Up

1:05 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Tadi gi antenatal check up...kali nie gi INS kat Alor Star, biasanya gi yang cawangan kat Kangar je...kalu branch kat Kangar nie, ari Rabu petang je la sebab Dr tu ada ari Rabu je kat sini, ari lain dia kat A.Star.


Datang awal, so jadi first patient la tadi...kalu nak diikutkan, memang everytime datang ke INS A.Star nie, saya akan jadi patient terawal sebab bertolak awal dari Kangar. Pas letak kad, gi breakfast dulu kat depan PMC (Putra Medical Centre), pastu dalam kul 9.15 ke baru gi INS balik.

Update : 25 Feb 09
Berat badan : 46.5 kg (agak cepat naik, dalam masa 3 minggu, bertambah sebanyak 2.5 kg)

Dapat a few free gifts dari INS.


***Lain kali kalu ada masa saya update lagi entry nie, kalu takder masa, jawabnya takat nie je la entry nie, hehehe

Bahagia + Tensen + Confuse

7:24 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Alhamdulillah....rasa bahagia sangat sejak seminggu nie sebab my invisible baby inside here dah mula 'menegur' ibu dia :) ... makin hari makin kuat ... kalu tengah study baring, letak lama sket buku kat atas perut nie, mula la rasa orang kat dalam tu tengah 'protes' ke hapa agaknya. Kalau masa sujud lagi la, amboiii...dia ingat tengah main buaian agaknya :D Abang jeles je tiap kali saya bagitau baby tendang2 ibu dia....hehehe....
Seingat saya, fisrt time saya rasa response baby nie, masa tengah jalan kat pasar malam last week... :)

Walaupun sejak seminggu nie juga saya kurang sihat (selsema, rasa nak demam => Dr kata sebab saya stress :( ) plus dua malam lepas, jantung saya berdegup laju sangat, macam orang baru pas berlari... panic jugak, sudahnya malam tu saya langsung tak leh tido, abang dah nak antar saya ke hospital sebab saya dah macam orang semput bila nak bernafas, tapi sebab memikirkan esoknya tu (semalam) ada mid term test, ku gagahkan jua diri ini (yang tensennya, test postpone next week pulakkkkk....Ya Allah, kuatkan lah hati ku ini...iskkk...nak kena ngadap buku tu lagi la nampak gayanya...)

Alhamdulillah, dengan bantuan abang yang antar saya ke kelas, pastu dengan baik hatinya abang beli dan rebuskan kerang untuk saya... iskkkk....terharunya... balik kelas terus makan kerang tu ngan nasi. Jenuh jugak abang pusing pasar ari nie sebab nak cari bayam merah sekali untuk saya (nie kawan baik saya kat UUM, Nizah yang suh makan, TQ :) ) tapi tak banyak gerai yang jual...gerai yang jual pulak, dah abis....mungkin sebab dah agak lambat sebab abang kena antar dulu saya ke UUM, pastu patah balik ke Kangar untuk ke pasar...

Sebenarnya, saya bukanlah 'pemakan' apatah lagi 'penggemar' kerang....tak pernah makan pun cik kerang nie...kena paksa untuk rasa kerang adalah, yang tukang paksa tak lain tak bukan abang dan juga kengkawan masa belajar kat UTM dulu...(Nana, Zana, Imah, Za, Yus, Rosie...diorang nie suka paksa saya rasa macam-macam makanan :D, Nana ngan Zana, baru sekejap duk Kuantan dah pandai makan nasi kerabu, tapi saya sampai skang tak tau pun camana rasa nasi kerabu tu, hehehe)

Tapi, bila dah jadik macam nie, makan jugaklah, tak pikir dah rasa dia tu, main telan je....tiap kali saya bagitau saya tak suka makan kerang sebab rasa dia cam besi, mesti orang akan betulkan, "bukan rasa cam besi, tapi dia ada zat besi"...memang la dia ada zat besi, tapi serius, kat tekak saya nie rasa cam makan besi....nanti orang tanya lagi saya, "pernah makan besi ke tau rasa besi cam tu..."...hmmm...confuse....

***
Patutnya dah elok dah minggu nie ada satu mid term test, minggu depan ada satu lagi mid term test ngan submit satu assignment, tapi dah postpone plak yang semalam ke minggu depan, jadi ada dua mid term test ngan satu assignment nak kena antar....argghhhh....takpe, bak kata abang dalam Bahasa Inggeris dalam slang Terengganu "If U Ting U Keng, U Keng (If U think U Can, U Can"....hehehe

Award dari iu

10:45 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم








Banyaknya award...mekasih banyak-banyak :)...

Tag dari iu

10:35 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Pelik-pelik betul la tag nie, abis kreatif orang yang tukang menge'tag' tu pk eh :D

So, nie rules dia:
1) Go to your photos folder in your computer.
2) Go to the 6th folder of photos.
3) Go to the 6th picture in that folder.
4) Put the picture on your blog and description of it.
5) Invite six friends to join the challenge.
6) Link them in your blog and let them know they have been challenged.


So, gambar yang terpilih itu iyalah....

Terkena gambar diri sendiri plak, hehehe...so gambar nie masa saya tengah gardening, masa nie baru mula-mula minat nak gardening kat umah, sebelum tu memang tak minat pun. Tengok tu pokok-pokok dalam pasu, semer bunga sket-sket jer sebab baru start tanam...beli pokok-pokok tu kat nurseri kat Kangar. Masa amik gambar nie, baru pas balik dari beli pokok bunga tahi ayam yang kaler pink+purple (yang tepi sekali). Baru pas siram sebab tu simen basah. Skang nie, semer pokok-pokok tu berbunga lebat kecuali yang pokok bunga tahi ayam pink+purple, ala-ala ak mati sebab ari tu balik kampung lama, tak siram ler.... iskkkk
Bab nak invite 6 friends nie memang kiter surendder...kiter leh invite 3 orang jer iaitu K.Kin, Nana ngan I-syah.... :)

Sabar je lah...

8:04 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Abang tanya, kenapa saya dah lama tak update blog? Dengan suara yang ala-ala manja+buat muka kesian, saya jawab, "Sayang bz bang, tak sempat..."
Kakak saya, Tipah pun tanya "sebab apa lama doh mung dok update blog? Boring aku..." dengan suara ala-ala tensen+penat+buat suara kesian (nak buat muka kesian, mana Tipah nampak, keh keh keh...), saya jawab "aku bz la Tipah...tensen aku...melambok keje nie..."
Memang lately saya bz sangat, Allah sahaja yang tahu perasaan saya...tensen yang amat, penat tak tau nak kata...lecturer masing-masing macam tengah berpesta bagi pelbagai couserwork, amboi, riang-rianya mereka....kami yang pelajar-pelajar separuh muda separuh tua nie, redha jer la, adat belajar...
Abang selalu berpesan, jangan tensen2, just go through je, ingat-ingat sikit ngan 'orang kat dalam tu', buat pelan-pelan...saya yang suka menjawab nie pun menjawab "kalu buat pelan-pelan mana sempat, uwaaaaa" (baru petang tadi muka yang comel nie jadi buruk sebab melalak, hehehe)
Dengan keadaan diri sekarang nie, memang agak cepat rasa tensen tu, apatah lagi rasa penat, duduk lama sket, mula la tak selesa sana sini, karang study sambil tido, alamatnya tak sampai berapa minit, dah hanyut dibuai mimpi la jawabnya...tu kalu study, kalu time kena buat assignment, nak tak nak kena duduk jugak atas kerusi nie, ngadap lal top, kalu buat sambil tido jugak, tu dah melampau sangat dah tu :D
Kalau ikutkan paten saya nie, bila dah tensen, memang nak kena shopping untuk menghilangkan rasa tensen tu (alasan :p ...dulu masa degree, masa kat Kuantan, tiap kali tensen, memang akan ke Kuantan Parade la, Megamall la, kalu tak pun, Ocean pun jadikla, janji boleh cuci mata di samping beli benda yang ntah apa-apa...dapat beli pencuci muka jer pun jadiklah...
Kat Skudai pulak, Jusco la yang menjadi sasaran terdekat, kalu lebih masa, boleh le ke Angsana ke, City Square ke bla-bla...
Tapi, kat sini, dah la abang pun tengah bz, saya pun bz, tak sempat nak kemana-mana...mula la rasa sayu pilu di hati, iskkkk.... tu yang melalak, walhal bukan apa-apa pun, hehehe...
Maka petang tadi, masa gi pasaraya, niat nak beli roti, spray nyamuk ngan minyak je, tapi sebab nak lepaskan jugak gian nak shopping nie, sempat jugak sambar dua helai sarung bantal, keh keh keh...abang pun nak balik cepat sebab dah nak kul 7pm, bila saya tanya cantik ke tak, abang iyakan ajer la, agaknya tak kuasa nak layan saya buat perbincangan mengenai sarung bantal mana nak yang nak pilih :D...nak amik hati saya, abang bagi seringgit, wat tambah katanya...cehhh....abang perli la tu.... :D
Baru beberapa hari lepas, tengah duk tensen study, saya call kakak saya, La, tengah takder mood, mula la nak mengacau La kat opis, tapi La pulak bz...so, saya pun mencari mangsa kedua, tak lain tak bukan, Tipah :D hehehe...mujur Tipah tak bz, maka sempat jugak la hp tu panas sebab berborak sakan ngan Tipah, yang nyatanya, banyak topik2 tak berfaedah yang telah dibincangkan bersama dan itu cukup meringankan kepala saya yang tengah berserabut nie, hehehe...mujur mung free Tipah, kalu dok maunya makin tensen aku ngadap buku tu...
Bila abang dengar saya duk berborak ngan kakak saya, abang jenguk saya kat dalam bilik study (skang dah pandai... wat keje dalam bilik study, kalu tak sebelum nie kat depan TV jer la...)...abang cakap, "siannya sayang abang, nak berborak ke, meh borak ngan abang..." :) baikkan suami saya, tapi masa abang tanya saya tu, saya dah ada mood nak study balik, jadi selamat la telinga abang dari mendengar saya merepek benda yang bukan-bukan :D
Malam nie, harap-harap dapat la study dengan tenang sebab petang tadi dah lepas gian sket, beli dua lai pillow case tu, ngeh ngeh ngeh....
*** Nie pas nie, tak tau la bila saya ada masa nak update lagi blog nie...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates