Tag iu

8:22 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Sebelum buat assignment yang lecturer bagi, buat assignment iu dulu, kih kih kih

5 things in my bag:
- Pen
- HP
- Antenatal record card
- CD gambar size pasport
- Tisu

5 things in my wallet:
- Duit
- IC dan segala macam kad
- Gambar pasport abang ngan saya
- Gambar satu famiy
- Gambar masa bercinta ngan abang dulu :)

5 favourite things in my bedroom:
- Bedroom set
- Album
- Kipas
- Air cond
- Tempat sidai towel

5 things I wish to do :
- Jadi isteri solehah
- Jadi ibu mithali
- Jadi pelajar cemerlang
- Nak beli 4 wheels drive
- Nak tanam pokok bungan cantik-cantik cam citer desperate housewife


5 things I’m doing now :
- Jawab tag iu
- Dengar iklan kat TV
- Tengah pikir pasal assignment yang tak siap lagi
- Dengar bunyik mesin basuh (mak mertua basuh baju)
- Pikir nak beli apa kat Jusco petang karang

5 people I would like to tag:
Semer nama yang ada kat bloglist....cukup tak 5 orang eh ?

Nak letak tajuk apa nie yer...

7:50 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Gambar kat konvo sepupu, sebelum bagi bunga tu kat sepupu abang, amik gambar dulu :D tudung tu, tudung yang beli kat tapak pesta konvo. Beli ari Sabtu, ari Ahad tu, masa gi tapak konvo ngan Nizah, singgah lagi gerai orang yang jual tudung tu, kih kih kih...saja tayang muka :D


Skang saya ada kat Johor, umah mak mertua. Abang kena lawat budak praktikal kat area JB, Pontian, Batu Pahat ngan Melaka. So, esok, sebelum ke Batu Pahat, akan singgah ke Senai dulu, pastu baru ke B.Pahat, terus ke Melaka, tido semalam kat Melaka, baru tolak balik ke Perlis.

Keje tengah banyak sangat skang nie...tapi kena pandai2 la curik masa buat...takpelah, dah tak lama lagi dah nak abis sem nie (ayat pujuk diri)

Ari Sabtu ngan Ahad bebaru nie, ada konvo kat UUM...apa lagi, pas kelas ari Sabtu, abang amik, terus ajak abang jalan kat tapak pesta konvo...terbang jugak la duit kat situ, beli tudung dubai yang lembut bangat tu, hehehe...Kebetulan masa tu tinggal 3 corak je, saya beli dua, yang lagi satu tu tak berapa berkenan. Beli anak tudung dia sekali (mini awning tu)...
Beli tudung dubai tu, first sebab dia sebijik cam munawwarah...tebal, lembut...terletak elok je bila pakai...bezanya, dia takder awning cam munawwarah yang saya pakai...sebab tu kena pakai mini awning...mini awning tu pun sgt selesa pakai...
Sebelum beli tudung tu, cam biasa, kena tanya bos dulu, kalu bos luluskan, baru leh beli :) (ada la rules yang perlu dipatuhi tu :D ) kalu beli benda lain, takyah tanya pun takpe...tapi biasanya saya suka tanya sebab saja nak suh abang pening kepala, hehehe

Esoknya, dua-dua kelas batal, jalan lagi, kali nie ngan Nizah...terbang lagu duit beli satu dress tu...rasanya dress nie, buleh pakai during my pregnancy dan juga bila tak peknen. Kainnya sejuk, dan yang penting, takyah iron :)

Konvo kali nie, saya ngan husband terasa sangat penatnya. Walaupun yang konvo tu sebenarnya sepupu abang, tapi kitorang pun join sama. Seronok :D gi beli bunga untuk sepupu (Shikin), amik2 gambar (tumpang glamer :D )...mak abang pun datang sekali masa konvo nie sebab buleh masuk 4 orang kat dalam hall tu.

So, lepas konvo, sepupu ngan family dia terus balik Johor, tapi mak stay ngan kitorang, bertolak balik Johor keesokannya (Isnin), kebetulan abang kena lawat budak praktikal.

Nie, karang, sebelum abang ke Pontian, dah suh abang singgah balik amik saya dulu, nak gi Jusco :D (banyak keje pun banyak keje la, nak pegi jugak :D )

***Apa la yang saya cerita nie...ca, berterabur je kronologinya...malas nak susun...pening...

Bawal sweet sour

11:29 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


*** entry nie ditulis pada 18 Mac...disebabkan oleh 'kecemerlangan' google dalam menyediakan
servis sejak akhir-akhir ini, maka baru hari ni boleh publish post nie...

Abang puasa ari nie...so, tengahari tadi, saya malas nak masak sebab abang tak balik...biasa abang akan balik untuk lunch. Tadi, saya just makan roti, roti dan roti...

So, petang pas asar, start masak untuk abang buka puasa. Semalam, kat pasar malam, beli ikan bawal nie...bawal hitam. Memang plan nak masak sweet sour pun...
dah lama tak makan. Buat pun tak banyak, dalam 3 ekor je, untuk kami berdua, sekali makan je.

Kalau tengok resipi, ada macam-macam cara orang buat sweet sour nie...ikut selera masing-masing la kan...ada yang letak tepung jagung nak bagi pekat, ada yang tak letak.
Macam saya, memang tak letak, lebih suka potong dadu bawang india (ke bawang benggala eh, ntah, tapi rasanya, mak mertua saya panggil bawang india...)
banyak2 untuk pekatkan kuah. Saya juga suka potong dadu bawang putih dan kentang...rasa sedap je time cubit ikan tu, tetiba termakan kentang sekali, hehehe.

Seronok kan masak, no rules apply...ikut selera masing-masing la ye :)
بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

nvngn

Tiada cerita yang nak dikisahkan...

9:45 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Lama jugak rasanya tak update blog nie...no story, no news...tu yang duk diam jer...aktiviti mengadap lap top dan memeriahkan dapur tetap berjalan dengan jayanya...tapi malas nak tepek gambar, hehehe...masak...masak...masak...sampai dah tak ada apa lagi yang boleh di masak di dapur tu...habis licin...petang nie la kot, baru nak gi cari barang dapur, itu pun kalau abang balik cepat...

Pagi tadi, buat sarapan, goreng roti celup telur, pastu makan ngan sardin...buat sket je, setakat nak ngabihkan roti dan telur...pastu kuar ikut abang jalan-jalan naik motor, gi beli nasi lemak...takat makan roti jer mana cukup :D  cam abang lain la, pagi-pagi abang sarapan tak berat...

Teringin nak makan kek...nak buat, kena belek bahan kat dapur dulu, ....nak membuatnya pun kena tengok ari jugak...skang nie bukan buleh duduk lama-lama...serba tak kena...takpe, kuatkan semangat :)

Dalam kepala nie tengah ligat menyusun jadual, nak buat itu, nak buat ini ...malam-malam, tak lama dapat buat keje,...duk lama sket, badan rasa penat, cepat jer nak baring...mula la mata nie nak tido jer...so, kena pandai-pandai bahagikan masa...

Back pain sebenarnya skang nie...rasa cam tak tahan nak duk atas kerusi nie, tapi nak buat macam mana...ibadat, amanah dan tanggugjawab :) ...dalam duk sakit belakang pun, sempat jugak pegi cantas dahan pokok bunga kertas yang dah bersimpang siur tumbuhnya tu...tambah tanah bakar kat setiap pasu, letak baja kat pokok yang berbunga, pas tu siram banyak-banyak...tapi pagi nie tak siram sebab petang semalam hujan lebat.

Ingat nak ajak abang gi beli pokok baru...tengoklah bila ada kesempatan nanti, boleh ada entry pasal gardening lagi :)

Ketam masak lemak cili api

8:19 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Dah lama jugak tak makan ketam...maunya tak lama, saya kan dah lama jugak 'bercuti' dari memasak :D

Kalau makan ketam nie, makan kat umah jer la, tak pernahnya makan kat luar sebab saya comot kalau makan mahkluk Allah yang ada penyepit nie :D tak reti!


Ingat masa kecik-kecik dulu, arwah ayah jarang nak beli ketam, kalu mak beli pun arwah ayah cam tak berapa setuju, bukannya apa, arwah ayah cakap, anak-anak tak pandai makan, keh keh keh
Abang pulak, kalu bab ketam, dia tak suka sangat. Bukan tak suka makan ketam, tapi abang kata, tak puas makan sebab dah la susah nak makan, isi sikit je...benda sedap memang gitu la biasanya :)


Ketam nie, saya ngan abang beli kat pasar malam. Kalau nak beli seafood, ayam ngan sayur, saya suka beli kat pasar malam kat Stadium Kangar nie sebab harganya boleh dikatakan murah dan fresh berbanding di Pasar Tani... (pada pendapat saya la). Pilihan pun lebih banyak.


Tapi semalam masa beli ketam nie, rasa mahal sket dari sebelum nie...mahal sket la sebab saya rasa, seafood kat Kangar nie boleh tahan murah harganya...mungkin sebab akhir-akhir nie hujan je, tu yang naik harga sket kot.


Biasanya juga, bila saya beli ketam nie, tokey tu dah siap potong dua, so senang, bila balik umah saya just perlu bersihkan dan ketuk-ketuk part sepit tu (nak bagi senang time makan :D)...tapi semalam masa beli, dia jual sekor2 gitu je, maka jadi keje saya la ber'kelentung-kelentang' kat dapur tu sebab nak belah. Kulit dah la keras, eiiiiyahhhh!

Tag dari iu - Boikot

7:51 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Saya tak letak la semer senarai yang panjang-panjang tu, cuma listkan je eh :)


5 product yang saya dah boikot : 

1) Milo - Kiter minum Liqo skang nie, lagi sedap dari Milo, serius :D ! (Produk Melayu Islam orang tempatan)
2) Maggi (Kiter makan cap Mamee, sedap jugak, lebih kurang je ngan Maggi tu... )
3) KFC and friends (Kiter makan RFC maaa, hehehe.... )
4) Colgate (Kiter pakai Mukmin)
5) Johnson & Johnson (dah pakai lotion jenama lain dah skang)

5 Produk yang saya cuba boikot:

1) Nokia (tapi skang tengah pakai hp tu...)
2) Olay (Tengah nak abiskan krim tu skang nie...)
3) Maybelline (Tengah nak abiskan jugak )
4) Timberland
5) TV3 (Takder dalam list pun kiter nak letak jugak! Hehehe...lawak je...tapi memang nak kena boikot, wakakakaka)

5 product yang sukar diboikot:

1) Purfume Lancome( Nie favourite purfume saya... iskkkk)
2) Nike (Baju abang banyak Nike....nak buang, sayang....)
3) Intel (Kalau boikot nie, tak tau nak pakai cap apa yang bagus)
4) 20th Century Fox (Banyak jugak citer dia yang best)
5) Barang Disney (Banyak yang cantik-cantik :) )   

Ada kawan-kawan yang saya nak tag dah di tag terlebih dahulu oleh iu, so kira tak yah tag lagi la eh 


Buah + coklat cair

8:43 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Malam nie, kitorang kekenyangan sebab makan nasi lambat siang tadi...so, malamnya saya just potong-potong buah dan masak coklat masak untuk dicurah kat atas buah nie.

Dah lama teringin nak makan buah + coklat nie...tapi tak terbuat...ada aje alasannya, dah ada buah, takder coklat masak, dah beli coklat masak, buah plak takder...so ari Sabtu tu, masa abang ke pasar tani, saya dah pesan kat abang mintak tolong beli buah sekali...coklat masaknya dah 2-3 minggu jugak la dah beli...

Oleh kerana bini abang nie jenis tak makan semua jenis buah (banyak yang tak makan dari makan), so pilihannya jadi limited la walaupun banyak buah yang dijual kat pasar tu sebenarnya....

Sudahnya, abang beli buah pisang ngan jambu batu....okay sangat dah tu...karang beli banyak-banyak tak termakan pulak, membazir pulak jadinya nanti. Nak beli epal, rasa baru sangat makan epal...tapi masa tengah potong-potong jambu batu tu, terbayang pulak, kalau ada asam boi mesti best nie :D

Air tangan abang :)

8:35 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Ikan goreng masak kicap


Sayur bayam masak air

Bertuahnya rasa diri ini...balik je dari kelas, dah la berjemput (kelas ari Sabtu biasanya abang antar, ari Ahad je saya gi sendiri), makan tengahari pun abang masakkan :) sungguh-sungguh abang masak pagi tadi, gi pasar tani sorang-sorang beli lauk...punya semangat, nak beli sayur bayam, abang tak kenal, tanya orang yang tukang jual tu la :D takpe, orang lelaki tanya, tak malu, kalu pompuan, tebal jugak muka tu, hehehe

Nak masak sayur tu, abang cakap mula-mula abang tak tau jugak walaupun abang biasa dengar saya cakap saya masak sayur bayam tu, masak air je, sudahnya, abang tumis sket bawang2 and the gang tu sebelum masukkan air dan sayur :) takpe, jadik jugak....tak salah pun... :)

Abang masak ikan goreng masak kicap...sedap sangat...melimpah ruah bawang2 tu ha :D abih la bawang kat bakul tu gamaknya :D Sudah la tu, yang nak makannya berdua aje, tapi sampai 8 ekor ikan tu abang goreng, keh keh keh...ye la, ikan tu kecik-kecik je...awal-awal lagi saya dah pesan kat abang, jangan beli ikan besar-besar, saya tak suka sangat...kalu ikan kecik-kecik, goreng garing-garing, sedappppnya ratah :)

Tima kasih ye bang, lain kali masak la lagi :) sayang sangat kat abang...sayang sangat-sangat tau :)

Sup tomato dada ayam

10:52 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Sup tomato dada ayam

Saya cukup suka lauk nie, boleh dikategorikan sebagai lauk orang pemalas + berkhasiat :D
Semua ada kat dalam nie, 2 in 1, lauk + sayur (macam masak paprik). Oleh kerana lauk nie dikategorikan sebagai sup, so, kena makan time panas-panas.

Masa tengah tunggu ayam tu siap direbus, sempat gi tanam pokok daun sup jap, amik akar dia, cucuk je kat tanah dalam pasu kosong tu. Kebetulan, ada dua buah pasu kosong, sebelum nie dah ditanam ngan pokok cili api, dah elok dah tumbuh, tapi masa balik kampung ari tu, lama tak siram, terus mati...so, tinggal tanah je kat dalam pasu tu, pokoknya dah lama KO. Harap-harap pokok daun sup nie panjang umur ler hendaknya :)

Bahan-bahan:
1) Air rebusan dada ayam-ikut suka la berapa ketul pun (kalu takder dada ayam, part-part lain pun boleh...tak kesah) 
2) Kentang -berapa bijik tu ikut suka(potong dua kalu kentang x besar mana, jangan hiris nipis pulak)
3) Buah tomato (nak cincang boleh, nak potong-potong je pun boleh, ikut selera masing-masing)
4) Bawang merah (hiris)
5) Telur (optional-kalu suka leh letak, tak suka x payah)
6) Cili kering-dalam 5-6 batang ke (kalu cili kering tu tinggi lampai cam Nasha Aziz, leh gunting jadi 3 bahagian, kalu rendah cam Mila, gunting jadi 2 je cukuplah...***Jangan blender plak!)
7) Minyak (sket je, wat cukup syarat nak menumis je)
8) Garam (seadanya)
9) Sos tomato
10) Daun sup/bawang

Cara-cara:
1) Tumis bawang merah + cili kering
2) Bila dah naik bau, leh masukkan buah tomato + kentang, gaul bagi rata.
3) Pastu, masukkan ayam yang dah direbus tadi, leh masukkan jugak dalam sesenduk air rebusan ayam, then, reneh jap (kalau malas, boleh terus masukkan ayam ngan semua air rebusan ayam tadi-jangan lupa tapis air rebusan ayam tu, karang tak cantik pulak sup nie, nampak tak 'bersih')
4) Masukkan garam + sos tomato
5) Kalau suka, masa tengah mendidih tu boleh pecahkan telur, kalau tak suka, tak payah.
6) Lastly, masa dah hidang tu, taburkan daun sup/daun bawang

*** Bagi yang nak potong-potong je buah tomato tu, jangan risau kalau buah tomato tu jadi dah takder rupa sebab lembik sangat sebab memang sepatutnya kena cincang pun...nak bagi semer isi dia campur gaul sekali-baru rasa ke'tomato'annya tu :)
*** Boleh aje kalau nak letak kobis bunga, lobak etc 

Nak ikutttt!!!

8:36 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Semalam ikut abang gi opis :) abang yang ajak...hehehe...baikkan suami saya, selalu tanya saya, "nak ikut abang gi opis? Jom la...":) (*** mesti abang rindu kan nak tengok muka sayang yang comel ni duk melanguk depan abang :D )

Nie muka orang yang suka ngikut abang, anywhere...anytime :D

Dulu, masa zaman tanam anggur + tulis novel, memang memanjang muka saya ada kat opis abang, bukannya apa, nak tumpang pakai internet. Tu pun saya akan tanya abang dulu samada hari tu abang nak banyak pakai internet atau pun tak. Kalau abang banyak nak pakai, saya tak ikut. Kalau abang banyak buat keje yang tak memerlukan internet, baru saya ikut. 

Bila dah start keje (private), walaupun ofis di Kangar, tapi saya di 'assign' oleh my ex-boss untuk mengajar di IKBN Kuala Perlis...tersangatlah dekat ngan opis abang. Oleh kerana saya tak disediakan bilik kat IKBN (kecuali lab tempat saya mengajar yang perlu dikunci setiap kali abis waktu kelas), jadinya, hari-hari lah saya ke opis abang. Sementara tunggu waktu kena mengajar, saya akan duduk kat opis abang, setelkan keje-keje saya. Masa lunch, balik opis abang, lunch sama-sama dan solat sama-sama :)

Dah abis kelas waktu petang, balik lagi ke opis abang, tunggu abang abis waktu keje, baru balik , sama-sama...seronoknya waktu tu :)

Skang, kat umah dah pakai broadband, so dah tak ikut abang ke opis lagi, cuma semalam je, sebab saja gatal+nak tukar angin, hehehe

Bukannya apa, petangnya tu saya nak gi carik barang kat Watson, ada stok barang yang dah abis, so senang, takyah abang nak singgah umah dulu amik saya.

Ada less up to 50% kat Watson...so, dapat jimat banyak jugaklah...macam biasa, untuk produk muka, saya suka tukar2, kadang-kadang jenuh round Watson tu, dah tak tau nak pakai apa sebab rasanya banyak sangat yang dah try :D 

So, teringat Nana pernah pakai produk Alaisyah nie masa dia peknen ari tu, tengok harga pun murah, bekas pun comel gak, kira boleh ajelah...muka nie memang dah jadi muka eksperimen sejak zaman kat U lagi...masa zaman sekolah, jadi budak baik, jadi pengguna setia barang Olay, masuk U je, jadi budak kurang baik, nak try macam-macam produk, kena pulak kulit muka yang robust, lagi sedap la buat eksperimen :D (cuma sekali je muka naik jerawat sebijik, sebab pakai product Garnier, cehhh)



Bedak tu, In2It, murah je, RM35, dapat free refill dia satu...dulu pernah pakai dah jenis nie, tapi masa tu pakai yang bekas dia kaler ijau...pastu tukar-tukar la, pakai Meybelline la, LOreal la...pening-pening...tapi skang nie tengah berusaha setakat yang termampu tak nak pakai barang keluaran US...tu yg tak beli Maybelline...tak sure plak In2It nie keluaran mana...harap-harap bukan la...kalau US punya, takleh nak wat apa-apa la...dah terbeli dah, iskkk...

Asam pedas

11:36 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Dah lama dapur tu tak berasap...sian abang... 3 bulan pertama peknen, mabuk teruk, langsung tak masak...hanya gagahkan diri masak masa raya haji (maklumlah, raya kat perantauan masa tu, x balik kampung...mabuk2 pun, siap jugak masak rendang, kuah kacang dan nasi himpit...ketupat pulut je beli)

Pastu, ada la jugak masak makanan yang saya mengidam, antaranya nasi goreng ngan kuah singgang yang macam arwah mak buat dulu...bolehlah, mana nak lawan air tangan arwah mak...kiranya, ala-ala sama tak serupa la :)

Nie, sejak dah bz ngan belajar, dapur tu cam dah tak meriah dah...so, semalam, demi untuk memeriahkannya semula dan semestinya untuk suami tercinta, saya ngan abang gi pasar malam, beli barang-barang untuk masak lauk...sebagai pembuka tirai, kena buat asam pedas, nie favourite abang :)

Kalau dulu, saya buat asam pedas, jarangggg sangat masak ikan sebab kurang suka makan ikan, tapi sejak dah berisi nie, terbalik pulak, suka makan ikan...jadinya, semalam, belilah ikan...mula-mula saya ingatkan ikan tenggiri...sekali bukan rupanya...beberapa kali cik kak jual ikan tu sebut, saya tak tangkap jugak nama ikan nie, cam tak pernah dengar je...maybe jugak cik kak nie sebut nama ikan nie dalam loghat tempatan (macam kat Terengganu, ikan tongkol tu kami panggil ikan aye)...dia pun cam malu-malu plak nak sebut nama ikan yang dia jual nie :D tak kisahlah, beli aje...ikan nie dah dibuang tulang dan dibersihkan...tinggal masak je la...sepinggan ada 6 ketul, besar-besar jugak, RM5 je...

So, skang hanya tunggu abang balik lunch, nak makan sama-sama :)

UPDATE : Resipi (nie Tipah (kakak saya) ngan budak Jerman (iu) yang request :D )

Bahan2:
1- ikan/ayam (ikut suka...tapi ikan pari sedap) - perap dulu ngan garam@asam jawa ke, takut hanyir (tapi kalu nak goreng, x yah perap la)
2- bawang blender
3- cili kering blender
4- bawang putih (2-3 ulas je, tumbuk)
5- halia (1/2 inci ke - tumbuk)
6- kunyit (1 inci ke - tumbuk, kalu takder, pakai kunyit serbuk pun aci :D )
8- lada hitam (tumbuk)
9- air asam jawa + belacan
10- garam (sesedap rasa)
11- Daun kesum

Cara: 
1- Tumis semua bahan blender + bahan tumbuk. 
2- Masukkan air asam jawa + belacan
3- Taruk air
4- Masukkan garam
5- Letak ikan/ayam tadi
6- Letak daun kesum
7- Kalu ada buah tomato, lagi sedap...buah tomato tu bila dah lembik2 kat dalam kuah asam pedas, huishhhh...sedapppnyaaaaa :D

Tukar angin...

5:06 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

I have 3 favourite colours : pink, purple and orange (boleh refer pada entry Tag Yang Paling Mencabar ngeh ngeh ngeh (Label: Macam-Macam Citer)...tapi baru skang nie merasa blog template in pink...before this, pernah sekali pakai pink, tapi tak lama sebab tersilap pilih, that template is classic type (so takleh nak letak widget yang mengarut2 tu :D )...

Masa zaman study kat UTM dulu, serba-serbi nak kaler pink, zaman tu zaman kronik :D - tilam, almari plastik, hanger, payung, bag ke kuliah, paling kronik, pernah beli satu set barang Loreal semata-mata sebab bekas dia kaler pink, walhal barang tu tak serasi pun ngan my skin, iskkkk...pernah beberapa kali ke kelas dengan memakai pink from head to toe, kena pulak hari tu pakai payung, nasib baik kengkawan amat memahami, keh keh keh...bab lipstick jangan citer la...tapi skang dah tak pakai lipstick, pakai lip gloss...pun pink jugak :)
Pernah jugak pakai housing + aksesori shocking pink untuk hp nokia lama, 3310, bahagianya kurasakan, hehehe

Pink yang saya suka, lagi pucat lagi saya suka, so does the purple, tapi tengok atas barang jugak la...kadang-kadang suka jugak yang terang...kaler oren, rasanya, memang dia terang bangat kan, kalu pucat tu, dah cam peach pulak...

Skang, dua daripada beberapa set bedsheet, kaler pink, takpe, abang tak kisah, janji leh tido :D

Dulu, masa kahwin, ingat nak pakai pink, but I do respect my beloved, abang tak suka...it's ok, kami pakai ligt purple...my favourite colour jugak :)
Barang-barang baby, ingatkan nak cari kaler purple, but seems like not really easy... (asyik jumpa biru ngan pink je)

Kaler orange, saya suka, tapi ntah kenapa tak banyak barang kaler tu...cuma my bag pack yang pakai ke kuliah, kaler hitam+oren...

*** Keje banyak, tapi duk melayan benda-benda nie...arghhh...rosak-rosak...
*** Takpelah, sesekali layan...
*** I still remember, i-syah pernah cakap warna-warna yang saya suka nie warna yang terlalu 'perempuan',...mungkin ko dah lupa kot, tapi aku masih ingat sebab aku 'tak makan semut', keh keh keh (masa tu ko datang umah sewa aku, malam, ko pinjam pc aku...wat assignment subjek apa, aku tak ingat tapi assignment tu, aku ingat, sebab aku 'tak makan semut', hehehe). Aku pun ingat jugak, ko cakap ko suka kaler biru ngan kelabu...tak tau la skang nie ko masih gitu ke tak :)
*** Nana, sampai skang aku masih ingat kaler 'ijau sistem'...aku tak tau la kenapa walaupun aku rasa tu bukanlah satu-satunya favourite kaler ko (tapi ko kawin pakai kaler ijau petronas kan, :D )...tapi aku ingat ko pernah kumpul barang kaler oren... :) tapi favourite baju kurung ko kaler biru bunga-bunga kecik, ko pakai baju tu masa ari daftar masuk UTM (mati-mati aku ingat baju tu kaler itam)
*** Imah suka kaler kuning ngan purple, imah ada bag pack kaler hitam kuning, tilam ngan almari plastik dia kaler purple
*** Zana suka kaler biru, tilam ngan almari plastik dia pun kaler biru...tapi tak ketara sangat masa tu sebab Zana bukan kaki shopping...Zana budak baik, hehehe...skang aku tak tau la ;p

Tag dari iu

8:03 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Copy the questions below. Simply use the first letter of your name/nickname as your answer for each questions. You can't use any answer twice and don't use your own name for questions # 3 & 4. After you're done, tag 10 people.
Mak aihhh...nama dah la huruf Z...poning den nie...nak kena bukak dictionary nih! 

1. What is your name? Zuriani
2. A four letter word: zany
3. A boy's name : Zahin
4. A girl's name : Zahirah
5. An occupation : Zinc maker (keh keh, buleh? )
6. A color : Zircon colour
7. Something you wear : Zip (kat baju - jawapan ngelat cam iu jugak, ngeh ngeh ngeh)
8. A type of food : Zabaglione (orang Islam takleh makan nie, haram, ada arak nih...)
9. Something found in the bathroom : Zone... (Zone is everywhere kan, hahaha....ngelat lagi)
10. A place : Zimbabwe
11. A reason for being late : Zig zag road
12. Something you shout : Zoo!!! (Jakun tak pernah jumpa Zoo, kah kah kah )
13. A movie title : Zathura
14. Something you drink : Zest water (penipu punya jawapan)
15. A musical group : Zap Mama (Sumpah tak tau group hapa ntah  nie)
16. A street name :
Zamon St (x tau kat mana, hehehe)
17. A type of car : Z-Type (Honda Cr-Z, main tipu lagi ;p)
18. A song title : 
Zombie
19. A verb : zoom!

Sesiapa yang nama dia ada kat bloglist saya tu, pandai-pandai ler korang carik masa, buat tag nie yerk! hehehe

My oh my...

4:42 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

My little one :)
Makin hari makin kuat menendang :) What a sweet feeling...even sometimes rasa cam nak terkencing dibuatnya, hehehe
Time study, time kat kelas, time tensen wat assignment, rasa sangat ada yang tengah join sekali :D 
Time ayah dia nak rasa, sokmo dia duk diam2 :) dia ingat orang nak main nyorok-nyorok ngan dia agaknya... 
Dr dah bagitau gender dia, tapi saya dan suami tak kisah sangat, plus tak nak percaya sangat...tak kisahlah dia lelaki ke perempuan, doa saya semoga dia sihat dan sempurna...
Saya juga bukanlah jenis mother to be/mother yang menetapkan 'blue for baby boy' and 'pink for baby girl'...budak-budak, tak kisahlah...baby boy pakai baju pink ke, baby girl pakai baju biru nan kelam ke...takder masalah...tema untuk bakal anak saya, warna warni :D, meriah sket!


My Master

Skang nie tengah lega sket (sket je)...masih ada berlambak project dan assignments yang perlu disiapkan, cuma dateline nya bukan pada minggu nie, tu yang rasa lega 'sket'...tapi apapun memang dah kena buat pun...tak sanggup lagi buat keje last minute cam masa degree dulu, boleh jem otak dibuatnya...

My condition...

Kesihatan secara umumnya, alhamdulillah...rasanya dah dapat detect apa punca jantung saya berdegup kencang last week...rasanya pasal ice blended tu la (rasanya la...) sebab setiap kali makan tu, mesti rasa berdebar-debar...agaknya keadaan saya masa peknen nie tak serasi kot ngan ice blended tu...hmmm...

Pagi tadi, perut rasa cam kembung...tak tau la kenapa...jadi rasa sangat tak selesa...

My dream list - :D hehehe

Ada beberapa jenis barang yang duk berlegar-legar dalam kepala nie...tak tau la samada nak dilayan atau nak buat tak tau je...antaranya hand bag hitam besar (nak yang macam artis hollywood biasa pakai tu, keh keh keh), nak tambah koleksi jubah (hmmm...asyik muka saya je gi kedai tu, ngeh ngeh ngeh), rasa cam nak tukar produk baru untuk kulit muka...tak tau nak pakai apa (ada idea?), 2 way foundation dah nak abis, kena beli baru gak...lip gloss tu bila nak abis, nak beli yang baru!!! barang baby takyah citer la, banyak sangat (tapi masih under control :D ), tak tertulis pulak kat sini nanti :), ha! lagi satu, nak beli small rice cooker...yang jenis paten lama punya (cover dia tak sekali ngan body dia)....saya cukup tak suka rice cooker paten baru nie, walaupun cantik dan nampak moden, tapi rasa cam susah nak basuh (saya nie serba serbi nak basuh, abih kalu dah badan dia sekali ngan tutup tu, tak ke rasa cam nak mengamuk je kat sinki tu, grrr)

My mood....

Rasa cam ok jer...kalu sesekali tak ok tu, standard la kan...cam skang nie tengah tak baper ok, wat assignment pun terasa sangat bagai dipaksa-paksa...takpelah, saya pelajar yang normal, kalu suka wat assignment, jadi abnormal pulak kot, keh keh keh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates