Dua Michael

6:56 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Dalam waktu terdekat nie, dah dua orang Michael meninggal dunia...

Last week, king of pop, Michael Jackson...

Malam tadi pulak, Michael Scofield...

Kebetulan pulak cerah mata malam tadi temankan abang tengok Prison Break...kalu tak biasanya tengok gitu2 je, selebihnya suh abang citer sebab citer ada tembak2, bunuh2 nie, saya tengok banyak tutup mata...ngeri la.

Mujur Prison Break dah ditamatkan malam tadi, kalu dia sambung lagi untuk season baru, tak kuasa dah nak tengok...penat!

Check up + water dispenser

9:58 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Semalam, gi antenatal check up. Berat dah naik 55.5 kg...lain2, alhamdulillah, ok. Dr cek jalan, tengok dah bukak ke belum sebab dr cakap skang dah cukup bulan, so ada possibility untuk bersalin, iskkk....

Pas check up, gi Giant...misi utama, nak beli water dispenser. Last 2 weeks dah pegi dah, tapi stock habis, minggu nie, stock tak sampai lagi jugak, grrrr...

Last2, shopping barang2 dapur yang lain je la. Kalu shopping kat Giant, pas bayar tu, mesti nak kena cek balik resit dia dengan teliti sebab saya ngan abang dah 2-3 kali jugak terkena, kat rak, tulis harga barang tu lain, time bayar, lain pulak (lagi mahal dari yang tertulis kat rak tu.)

Kali nie, bila cek, dapat balik duit dekat RM4 jugak. Bayangkan kalau tak cek dan ada ramai lagi orang lain yang terkena cam kitorang nie, mau untung bangat Giant tu.

On the way balik, singgah kedai yang memang jual barang2 jenis water filter, water dispenser dan yang sewaktu dengannya. Sampai2 je, terus berkenan dengan jenis nie. Harga pun ok.

Tokey kedai tu pesan, bila balik umah, make sure air dari kedua2 saluran (normal and hot) dah keluar, baru boleh on suis. Dia cakap jugak, air bahagian panas tu memang akan lambat sket kuar.

So, bila balik, kitorang pasang2, buat la cam tokey kedai tu cakap, tapi air bahagian panas tak kuar2 jugak. Dari petang bawak ke malam. Masa dalam kul 6pm tu, abang call, bagitau tokey kedai tu, siap dah decide nak antar balik next week. Alih2 pagi tadi, pas solat Subuh, saya saja2 la test, eh-eh, tak sangka, kuar jugak air kat bahagian panas tu, hehehe

Tokey kedai tu cakap, makan masa sket je...makan masa sket apa....dari petang semalam sampai ke Subuh nie baru dia kuar...tapi okayla, dah tak yah nak antar balik...





Citer Pasal Makan

9:41 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Nie ABC yang saya suka makan tiap kali ke Star Parade...dia letak banyak susu, kalau org tak suka susu, memang tak suka la ABC nie. Yg bestnya, dia letak serbuk nestum sekali (nestum yg org tua makan tu, bukan nestum budak2 punya). Ada banyak jagung, kacang, kacang merah dan macam2 lagi...memang puas ati.
Biasanya, kalau ke Star Parade, saya akan order pasembur ngan ABC nie...makan kat food court.



Nasi lemak ngan jus epal nie saya ngan abang makan kat R&R Melaka, masa on the way balik dari Johor-Perlis last week.



Nasi goreng kampung (saja letak cili blender sket sebab nak kasi merah, biasanya tak letak pun...)+ telur mata lembu + keropok terengganu...saya goreng pagi semalam, wat sarapan, goreng banyak, makannya sorang, jadi makan sampai tengahari cuma masa tengahari tu, saya tambah lauk sket, bakar ikan cencaru. Abang bz, jadi abang tak balik lunch ngan saya.

Belek2 Gambar...

9:54 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Nie gambar masa kat Shah Alam ari tu...ala, kat depan PKNS tu...




Gambar masa kenduri belah keluarga saya, amik gambar ngan Tipah and anak2 buah




Dalam gambar nampak cam kamceng jer ngan Muiz, padahal masa snap gambar tu, Muiz tengah tolak mak sedara dia nie, hehehe


Dapat beberapa free gifts masa gi antenatal check up Ahad bebaru nie.





Dapat mainan :D




Tak suka la susu wyeth nie...tapi paksa minum jugak




Beg nie, kalu dia tak tulis EnfaMama tu, sure leh jadik koleksi hand bag, keh keh keh

Update sket...

11:38 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Malas sungguh nak berblogging...rajin nak baca update membe2 je...sendiri punya blog, malas nak update

1. Alhamdulillah, result untuk first semester kelas master saya dah keluar...
So speechless kerana result yang saya dapat sungguh2 di luar jangkaan saya. Namun, itulah doa abang sejak hari pertama saya mendaftar di UUM. Walaupun bunyinya impossible, namun tiap kali abang cakap, saya mesti aminkan...doa suami kan Abang sungguh2 cakap yang saya akan dapat result tu untuk first semester nie, dan saya selalu ketawa kerana merasakan apa yang abang cakap tu terlalu tinggi untuk saya capai. Bila dah mula belajar, dengar ada member2 yang dapat cukup makan je untuk certain subject, lagilah saya tak mengharap. Bila saya bagitau abang, abang selalu cakap, "takpe, takyah pk orang, abang percaya sayang boleh buat..."

Syukur yang tak terhingga. (Sampai skang rasa cam mimpi ) Rezeki baby...

Syukur pada Allah kerana telah memberi kekuatan kepada diri ini, telah memberkati usaha dan doa kami berdua. Syukur yang tak terhingga.
Terima kasih abang atas doa restu dan redha abang. Terima kasih atas keyakinan abang pada saya (abang lebih yakin dengan kemampuan diri saya berbanding diri saya sendiri, iskkk...sokmo rasa tak yakin pada diri sendiri...)
Terima kasih kepada semua lecturer dan rakan2...

*** Bila dah dapat rezeki macam nie, mula la terkenang2 kembali saat2 susah payah pulun buat assignments sampai menangis, study sampai rasa tepu otak nie...(untuk kelas master nie, saya kembali ke zaman nak amik spm dulu...cuba study macam dulu kerana merasakan cara study zaman degree dulu tak efektif buat saya.)
*** Sokmo cakap ngan abang, "sayang dapat result macam tu sebab baby ada tolong masa exam keh keh keh".
*** Apapun, ini semua rezeki yang dikurniakan Allah...syukur Alhamdulillah.

2. Hari Ahad, gi antenatal check up kat Alor Star, berat badan skang nie 54kg...sungguh berat...kalau dah duduk atas lantai, nak bangun tu, tak tahu nak cakap...payah sungguh.
Baby makin ligat bermain2, membuatkan ibunya nie kejap2 nak gi toilet, tambahan pula skang nie ibunya minum air banyak sungguh, pepagi lagi dah togok air, tengah el nino nie, panas.

3. Sepanjang minggu nie juga, saya bz mengemas rumah yang hampir 3 minggu ditinggalkan. Ajak abang kemas store umah. Lega dah buang banyak barang (macam orang baru pindah pun ada).

4. Dah berapa hari balik umah, tak masak pun lagi. Paling rajin pun, just bakar pizza yang beli kat Giant....penyakit malas + penat tak habis lagi. Mana tak malas, sepanjang cuti, nak makan semua orang sediakan, tinggal ngap je.
Masa kat Marang, kakak2 yang masakkan, saya cuma masak 2 kali je, selebihnya jadi tukang makan yang berjaya. Pastu masa stay kat hotel, lagi lah. Masa kat umah mak mertua, pun jadi cam puteri, tahap gaban punya. Mak mertua tak bagi masuk dapur, semua mak mertua masakkan. Bila mak mertua siap masak, menantunya nie la yang paling laju duk kat kerusi, paling laju ceduk lauk pauk, hehehe...tu pun saya berkeras jugak nak basuh pinggan. Kalu tak, harus jari jemariku ini selembut sutera dek layanan first class itu, mekasih mak

5. Minggu nie abang bz kursus. So, terpaksa la lunch sorang2 sebab abang makan kat tempat kursus, abang just balik untuk solat berjemaah.

6. Kuat tido la skang nie...mata nie cam ada orang tepek gam pulak rasanya...

Akhirnya...

8:36 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Dah hampir 3 minggu tinggalkan umah kat Kangar nie, akhirnya, petang semalam sampai jua kami ke sini. Kiranya, nie la rekod cuti2 kami yang paling lama. Bermula dari balik kampung kat Marang sebab wedding abang, and then bertolak pula ke Shah Alam sebab abang ada conference and lastly balik pula ke Johor, kampung abang.

Penatnya, semalam tak rasa sangat, tapi hari nie penat tu mula terasa...rasa cam nak pitam pun ada.

Ada banyak juga benda nak update nie...nantilah, gaban pun kena amik masa nak kembalikan tenaga, inikan pula diriku yang jauh berpuluh kali ganda lebih kiut berbanding gaban

Adik beradik saya yang lain, semuanya dah lama kembali ke daily routine mereka, abang saya yang jadik pengantin tu pun rasanya dah lama dah masuk keje balik, saya je, baru hari nie terhegeh2 nak mengemas umah dan nak buat macam2 lagi...takpe, buat pelan2...yang penting, semalam, sampai je umah, terus basuh sinki, tu yang paling penting...

ok lah, nak rehat...nie abang kuar gi setelkan beberapa hal, sian abang, penatnya....

Kat Umah MIL

7:26 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Hari Jumaat pagi, dalam kul 9am, check out dari GrandBluewave hotel, bertolak ke Johor, kampung abang. Jalan pelan2, sampai umah MIL dalam kul 2 .30pm. Duk sini sampai ari Jumaat nie kot. Ari sabtu ajak MIL gi jalan2 kat Angsana, makan2, shopping2. Dah jumpa sesuatu yang rasa cam nak kena beli gak, hehehe...

Ok, bye.

Grand Bluewave Hotel Shah Alam

8:56 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Semalam, kul 12pm++, check out dari De Palma Hotel, check in pula ke Grand Bluewave Hotel. Plan memang nak stay kat Bluewave nie pun, tapi sebab cuti sekolah + konvo UiTM, hotel full, so, itu yg duk kat De Palma satu malam.

Sampai kat Grand Bluewave, masa check in, waduh-waduh, siapa sangka siapa menduga, cempedak menjadi nangka, kicap menjadi cuka, hehehe...pepagi merapu, tapi apa yg saya ngan suami dapat nie terbalik la dari pepatah merapu tu sebab kitorang dapat lebih dari yang kitorang mintak. Abang book bilik biasa je, sekali dapat suite daaa...hehehe masa check in tu, kat receptionist tu, tetiba dia cakap, pihak hotel upgrade bilik kami ke suite tapi dengan rate yang sama ngan bilik biasa, tak ke best bangat tu, :D

Duduk berdua, dapat suite, siap leh main nyorok2, main kejar2 la jawabnya...







Living Room






Bedroom




TV Kat Bedroom, kat Living Room pun ada jugak






Entrance


Gambar kat ruang makan ada dalam hp abang la pulok....

***Skang nie ada kat S.Alam sebab abang ada conference kat Concorde Hotel...mulanya nak stay Concorde supaya senang abang, tak yah nak bergerak ngan keta tapi full house pulak hotelnya...tp ok la, Bluewave pun dekat je ngan Concorde...

***Hari nie ulang tahun perkahwinan saya ngan suami :) (4 Jun) tak tau le celebrate ke tak, tapi tak pk sangat pun, asalkan dapat bersama ngan abang, itu dah lebih dari cukup, tambah pulak skang nie tengah sarat sangat, jalan sket pun mula la rasa serba tak kena...semoga cinta saya dan abang diberkati Allah, semoga cinta kami berdua akan kekal hingga ke syurga...Amin

***Ingat nak gak beli kek, tapi takleh beli kek coklat la sebab skang nie takleh makan coklat, kalu tak nanti jantung akan berdegup dengan sangat pantas...kena beli kek perisa lain la (itu pun kalu beli)

***Kiranya, pihak hotel bagi suite kat kami berdua nie dah boleh dianggap sebagai hadiah annyversary kami la nie, hehehe...

Ok la, mak buyung nak tido, rancangan TV pun ntah hapa2

Wedding Abang (Part 2)

3:59 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Terer tak saya pilih baju, hehe...nampak cam slim je dalam gambar, padahal kalu kat luar, perut nie dah takleh sorok dah, jalan pun dah senget2, tak seksi langsung



Nie gambar abang Lan (abang sulung) and wife, Kak Dah



Gambar anak-anak abang Lan, dari kiri: Illi, Farid, Akak



Zelan & Family



Zedah & Family



La & Family



Haa, nie Tipah amik berkat pengantin nie masa hari abang kawin, Tipah jadik orang paling bz ngalahkan tok kadi sebab abang bagi dia pegang kamera, suh amik gambar banyak2. Tak senang duduk dia ari tu



Tengok tu dua orang kakak saya, Zedah ngan Zelan, kat meja makan beradap pun tak habis2 lagi bercerita, keh keh keh (jangan marah aaa)
Puding yang abang Lan tengah makan tu sedap tau :)

Wedding Abang :)

8:04 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Welcome to the family nie la kakak ipar saya yang baru, Ima, muda dari saya jadi mak buyung tak tergamak nak panggil Kak Ima, panggil Ima rasa mesra alam sket

Dah lama tak update blog, mula la tak tau nak start kat mana nie
Kiter start kat wedding abang saya terus la...

Abang nikah hari Sabtu, 30/5/09. Rumah pengantin perempuan, dekat yang teramat dengan rumah saya. Kalau keta rosak pun, kitorang buleh gi jalan kaki je tanpa mengeluarkan peluh, cuma mak buyung je la mungkin mengah sket
Kalau ikutkan, saya sampai kat kampung saya petang Selasa, tapi rumah La (kalau saya sebut rumah arwah ayah ke, rumah kat kampung ke, rumah La ke, itu adalah rumah yang sama sebab skang rumah kat kampung, La yang duduk) memang betul2 meriah start hari Jumaat. Paginya tu, Tipah sampai dari KL. Malamnya pulak, Zedah satu family sampai dari Rompin. Pagi Sabtu pulak, anak sedara yang paling rapat ngan pengantin (abang) sampai dari IKBN Pagoh-Ajid (kesian tau, dia kena berdiri dalam bas express dari Muar sampai la ke Marang walaupun ada tiket sebab drebar bas tu jahat, jual tiket dan amik penumpang lain tengah jalan sebab nak duit lebih, cissssss!) dan last sekali, abang Lan satu family sampai dari Perak (abang duk Bintulu skang nie, tapi abang ke Perak dulu, amik anak dia yang baru abis exam kat UTP). Zelan satu family pulak memang dah duk kat Marang, dekat yang amat la ngan rumah La nie.

Bila dah kumpul ramai2 nie, nak masuk bilik air pun ala2 kena amik nombor gitu jadi, acara bercakap tanpa henti tu menjadi semakin rancak sebab akan bercakap sebaik saja bukak bijik mata sampai la time tido-masa tunggu turn nak mandi-borak, masa masak, sorang dua je yang masak, yang lain-borak , masa siapkan cenderahati (kitorang bagi buah epal)-borak, masa makan, tangan dah kering, pinggan dah kering-borak lagi...akhirnya, setiap malam tido dalam keadaan kepenatan sebab terlalu lama duduk dan bercakap adik beradik ramai, jarang kumpul, gitula jadinya. Malam-malam, penuh dalam rumah tu, anak sedara tido bergolek2 kat depan tv, kat kerusi sofa, masing-masing bukak kipas macam helikopter, anak sedara semer sekali ada 10, masing2 dah jadi anak bujang dan anak dara, Muiz sorang je yang tak cukup umur lagi

Kenduri sebelah keluarga saya, hari Isnin, tak bz pun seba pakai catering tapi masing2 suka buat2 sibuk maklumlah, masing2 suka berehat dan bercakap, hehehe Akibatnya, Muiz tak berapa 'rela' didukung oleh makcik2 dia sebab makcik2 semer macam speaker pecah, pot pet2, jalannya tidak, Muiz lagi suka didukung oleh pakcik2 dan sepupu2 lelaki dia. Boring Muiz tengok muka makcik2 ngan sepupu perempuan dia gamaknya, hehehe topik perbualan pulak, tak tau la camana nak diklasifikasikan, terlalu complicated, kadang2 rasa cam ayam ngan itik bercakap pun ada sorang cakap pasal nak tambah meja, yang lagi sorang dengar nak tambah khemah, sorang cakap ari Ahad, yang sorang dengar ari Isnin, sorang cakap pasal catering, yang lagi sorang tak paham langsung, ntah apa2 je, pastu ketawa yang lebih, sampai berair mata nie

Jom kiter tengok gambar sket




Dari kiri :Piqah, Fathin, Fathihah (Tiga2 nie anak sedara, anak Zelan), Zelan, mak buyung, Zedah, La, Tipah, Akak, Illi, Kak Dah (Akak ngan Illi anak abang Lan-abang sulung, Kak Dah tu wife abang sulung)



Gambar nie sama ngan gambar kat atas cuma Piqah takder. Dua keping gambar nie amik sebelum gi antar pengantin ke rumah pengantin pompuan.



Berarak nak gi umah pengantin...geng2 senior kat depan, hehe (Dari kiri: Zelan, Zedah, Kak Dah)
Kat belakang, dari kiri: Pengapit, pengantin, abang sulung (Abang Lan-wife dia, Kak Dah, yang kat depan tu)



Mak Buyung yang terlebih excited Awal2 lagi dah booking nak pegang hantaran kasut tu



Masa gambar family nie, Muiz tengah buat konsert heavy metal, kitorang semer pun main sengih je, tak berapa nak ready sebab semua sibuk layan head banging ngan konsert Muiz



Patutnya konsert heavy metal, Muiz kena hempas gitar ke stage, tapi gitar karen takder, jadi Muiz tarik tudung mak buyung je



Mak buyung, La, Tipah...kat mana2 pun kiorang bertiga memang suka enter frame... Masa nie konsert Muiz tak habis lagi, tapi La buat muka tongong je, hehehe

Penat la...nie kat De Palma Hotel nie...kat Shah Alam...kang mak buyung update lagi, banyak lagi gambar nak tepek nie...stop jap eh.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates