29th birthday - Everything is 'in advance'

9:53 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Alhamdulillah, today i'm 29 :)

Birthday present abg dah bg last month (leather purse carlo rino), masa conference abg kt penang, dpt sekali ngan jam casio. Kebetulan, matching pulak dua2 tu, kaler hitam + dark blue.

Bila abg tanya saya nak apa, thn nie mmg saya cakap saya nak leather purse, nak ganti purse lama yg x baper lama (sakit hati betul pakai purse lama tu, brg banyak nak letak, tp x muat)

Makan2 sempena birthday, abg dah belanja last week masa gi queensbay mall, penang. Makan kat pizza sbb ibu dah berkurun lamanya x makan pizza. Plus, pk kan naurah nie sekali, kt pizza hut, leh suapkan dia mushroom sup sekali.

Birthday cake, abg dah beli smlm, choclate cake + strawberry...kebetulan secret recipe baru bukak kat kangar nie (tu pun abg dpt tau dari student abg, kitorang x perasan pulak).

So, on my birthday, dah xder buat apa2 lg dah... :)

Terima kasih buat semua (families and friends) yg wish birthday kat saya :)

Trivia:

***Sarapan ari nie ibu buat jemput2 pisang
***Baru baik demam...bengkak susu lagi, sebab ibu 'terkasar bahasa dan tersilap budi bicara' ngan aset ku itu...masa perah pakai tangan, kadang2 nak cepat sbb banyak keje, so, terover sket...tobat tak buat lagi...breastpump ibu pakai waktu pagi je, sbb malas nak basuh dan steril banyak kali.
***Ari nie Naurah pakai baju gaun kaler kuning terang :D
***Ibu pakai tshirt putih bossini ngan seluar kaler pink...wat keje umah cam biasa...
***Pagi2 lagi baba naurah kemaskan laman umah, sabit rumput

A little bit of pleasure...

5:13 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Baba ada urusan kt Penang (regarding on his phd)...kebetulan, ibu takder kelas ari ahad (Birthday of Sultan Kedah). So, kami ber3 gi jln2, hilangkan pressure...to have some pleasure. Sian An Naurah, duk terperap je kt umah...

Bertolak awal, kul 7am...gelap lagi (Subuh lambat skang nie).
Kul 9am dah sampai kat B-Suite hotel (baba jumpa supervisor baba kat sini)...ibu ngan Naurah lepak2 je kat lobi hotel...bila Naurah boring, jalan2 kat luar plak. Bila dia nak nyusu, ibu masuk dalam keta.

Kejap je baba jumpa supervisor baba, pastu, terus gi Jusco. Shopping2 barang ibu + Naurah (baba punya takder, hehe)...pastu makan2 sekali.

Gambar masa makan takder sebab sejak Naurah dah reti makan dan dah tak reti duk diam, aktiviti makan jadi semakin mencabar :D :-*


Latest pictures of us...buat mereka yg rindu pada kami ber3...


Really luv this picture:x








***Gi makan2 sempena birthday ibu next week (in advance...)
***Dapat beli 2 lai trench coat idaman hati kat Jusco ;) ari tu dah berkenan masa gi Jusco Taman U, tp x beli, pastu, mulalah teringat2, terus kirim kat Acik Pah...bgtau detail la kt Tipah, kaler, design, cap apa...bila Tipah gi Jusco, siap amik gambar dia tgh terai baju tu lg utk confirmkan size :D maceh, hehe
Nie, beli yg kaler dark purple plak, pastu beli selai lg, kaler khaki, yg kaler khaki nie, lengannya tak cukup panjang, kira ok la, pakai stokin tangan atau boleh sarung jaket kt luar. Tp labuh (paras lutut) dan design kedua2 lai tu dah cukup memenuhi kriteria idaman hati....sukanyaaaaa...satu terapi yg cukup bagus, hehe

About ibu, baba and our offspring

9:44 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

ibu:

Alhamdulillah...sihat :)
Bz? Gitulah kira2 nya...mengharapkan kerjasama dari abang dan jg Naurah dlm melalui susah senang jadual sehari2.

Ada mcm2 benda dlm kepala...cuba solve satu persatu. Insya Allah...

X ingin berdekatan dgn negative person (terutamanya dlm waktu terdekat nie-kalau boleh sampai bila2 pun)...x nak stress...cuba bertenang...it's ok, Allah sentiasa bersama hambaNya...moga yg sukar akan dipermudah oleNya...

Abang:

Alhamdulillah ... sihat :)
Bz? Gitulah kira2 nya...mengharapkan kerjasama dari ibu dan jg Naurah dlm melalui susah senang jadual sehari2.

Ada mcm2 benda dlm kepala...cuba solve satu persatu. Insya Allah... (mlm td abg tido dgn unsolved problem...bgn pagi2 terus citer kt ibu...agaknya abg tido mimpikan hal tu agaknya...)


Naurah:
Alhamdulillah....sihat...makan banyakkkkk...ari ibu gi kelas, di minum susu x banyak, dia pulun makan jer. Kang bila ibu balik dr kelas waktu ptg, baba report, "ari nie naurah makan banyak gilerrrrrr!!! Pastu dia berakkkk...tahi diaaa...mak aiiiiii tut tut tut (karang den citer direct ada org x lalu makan plak, keh keh keh)

Bz? Saaaaaangatttt bz!!!! dah pandai kayuh ke kiri dan ke kanan (cam ketam la pulakkkk :D)...letak je dlm walker, pelan2 dia kayuh, sampai la kt langsir....kang duk main tarik langsir jer kejenya....sampai la dia bosan.

Kerjasama? Alkhamdulillah...dia anak yg baik...tp tu la, budak2 kan..ikut mood dia jugak la...time dia bg cooperation, buleh la baba tido sket time jaga dia masa ibu gi kelas, buleh la ibu wat keje sket time ibu kt umah.

Problem? dia tgh pk camana nak kayuh walker ke depan (agaknya la, hehe), tghri nie makan apa, bila nak mandi nie....(kul 10am dah rupanya... anak dara nie x mandi lg)

Moga Allah permudahkan urusan kami dunia dan akhirat...amin...

***ari nie naurah makan mashed potato + carrot...licin dia makan :)

She eats, she moves...

11:38 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Naurah dah boleh kayuh walker, tapi backward movements :D seminggu je Naurah duk dlm walker pakai alas kaki, pastu dah bukak dah.

Dia suka kayuh2 walker sampai la ke tepi sliding door (jd umah skang mmg tertutup rapat je...risau kalau Naurah jatuh ke luar)

Naurah dah makan lebih kurang a couple of weeks ago. Niat di hati mmg nak mulakan solid food utk Naurah bila dia dah 6 months, tp terpaksa diawalkan sket (aci la eh...)

Reason nya, risau takut Naurah lapar sepanjang dia duk ngan baba nya. Si kecik nie, kalau ebm yg disejukkan semalam, dia ok. Kalau fresh ebm yg dibagi melalui botol, lagilah dia ok. Tp chilled ebm yg dah disejukkan lebih dari sehari, dia mula main2...minum jugak, tp x banyak dan x laju. Kadang2 abis 3oz, kadang2 x abis pun. Frozen ebm, buat masa nie x bersentuh pun (sebolehnya mmg tak nak bg...in case emergency je baru nak bg...) Hanya bg yg chilled EBM dan yg fresh saje.

Apapun, alhamdulillah, Naurah suka makan. Baba cakap, Naurah ok, hanya nangis2 sket time nak tido. Dia bg quite good cooperation to baba

So, ibu ada buat research sket pasal resipi utk baby usia Naurah.

Buat masa nie, bagi dia makan:

- bubur + isi udang sket + sayur brokoli (dari mula makan sampai bubur abis, dia buat muka mcm makan makanan masam, tp dia ttp makan...agaknya, ikut babanya yg x suka brokoli... :P)
- bubur + ikan bilis sket + lobak (mula2 makan, dia buat muka mcm makan makanan masam, lepas 2-3 suap, dia dah ok, sangat suka ;;))
- Infant cereal (beras + susu)
- Biskut Milna Rusk (banana & mixed fruit flavoured)

Sekian, maceh :-*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates