Back to wedges

9:49 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Last time beli wedges, ada la dlm 3 thn lepas rasanya, jenis Carlo Rino, design sgt cantik (di mataku)...tp kurang selesa kalau nak pakai lama2...kalau setakat nak pakai gi kenduri, raya, boleh la...nak pakai gi shopping, oohhhh tidoksss...I love my feet ok


New wedges, after 3 years...murah je, tp sgt selesa, ringan je...nak ajak lumba lari pun buleh, tapi 10m je la, hahaha...tadi dah test melompat ngan wedges nie (ntah apa relevannya ibu Naurah test melompat ngan wedges nie, mcm la pakai wedges nie nak masuk pertandingan lompat katak :P...tak tinggi sgt, just 2 inch setengah je...just nice je ngan ibu Naurah...


Lepas je 'seakan2' serik ngan wedges Carlo Rino tu, terus kumpul flat shoes (walhal, ada satu wedges tu, beli kt pasar mlm je, sedap ajer pakai, kaler pink plak tu)...and at this moment, masih ada sepasang lg flat shoes yg belum di pakai (beli masa bulan 2 ari tu rasanya...beli kt K.Terengganu)...duk dlm kotak lg...tak tau bila nak pakai sbb skang nie, duk pakai flat shoes yg beli masa ikut abg gi conference kt Singapore ari tu...selesa, lembut je...tak le mahal sgt...duk sarung yg tu la ke mana2 pun. Bukan jenis reti sgt nak bertukar2 pakai kasut setiap kali nak ke mana2...biasanya akan pakai satu jenis kasut je utk satu2 masa...yg lain2, tunggu turn kt dlm kotak masing2, kt dlm rak kasut.

Setiap kali beli kasut, tak kira flat atau wedges (high heel yg halus tu ibu Naurah tak berani nak pakai, hahaha), mesti beli yg terbuka sket kat depan, dan tertutup atau bertali kt belakang. Kalau beli wedges, kena beli yg tapaknya kesat, baru la tak rasa menggelungsur/licin masa pakai sebab pakai stokin.

Kalau bab wedges, rasanya, kaki ibu Naurah nie jenis yg 'cheap feet', hehehe...wedges yg mahal & branded, payah nak jumpa yg serasi, cepat aje kaki nie nak cramp, kalau yg cap ayam, selesa aje kt kaki nie, mcm wedges tu custom made pulak for my cheap feet nie, hehehe

Since dah quite sometime tak beli wedges, td, masa baba Naurah duk tgk berita, ibu sibuk duk terai test wedges yg baru beli ptg td, siap pakai ngan abaya lagi, ekekeke...berkawat la kt depan laki den tu, tanya ok tak...diri sendiri dah suka, laki pun cakap suka, ok, setel. Sejak2 dah kawin nie, pandangan suami je la yg diambil kira kan...tadi masa gi beli, pakai jubah moden, nampak cantik je (di mataku)...tu yg balik umah, test ngan abaya plak. Bila ibu dah sibuk pakai siap2, Naurah mula la sibuk jugak, ingat ibu nya nie nak keluar jalan2...

Masa kt kedai td, ibu siap round satu kedai tu lg untuk test, pakai mcm dah bayar plak, ekekeke sambil2 test, sempat lg duk pilih2 yg lain ...

Teringin jugak nak beli boot...alangkah cunnya kalau pakai ngan abaya...but not this time la kot...

Dah duk beli wedges ibu, ingat nak beli kasut Naurah sekali, design cantik2, tp tapak keras, sian anak ibu nanti...jd, kasut Naurah, kena cari lg la...kena beli yg betul2 sedap pakai



Ibu tgh pilih dress Naurah, Naurah duk amik gambar ngan baba...since entry nie pasal wedges ibu, gambar Naurah kena duk bawah, ehehehe :-*


***Teringin jg nak beli wedges yg kaler2 (selain hitam and dark brown), tp takut x pakai...asal beli kasut je, balik2 hitam, balik2 hitam...tak reti nak pakai yg kaler2, tp berkenan sangat, comeyyy...hmmm


Tag (From iu) - pengalaman memandu

10:12 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Adakah anda mempunyai lesen memandu?
Ada...gambor kt lesen memandu tu tembam, ehehehe...ntah nape ler muka jd mcm bengkak pas kena lempang, kekeke

Bilakah anda mengambil lesen memandu?
Pas SPM...standard cam org lain gak...arwah ayah sponsor...masa belajar memandu gak la baru reti naik bas sorang2 sbb kdg2 arwah ayah tak dpt antar & amik, so kena naik bas...mujur sampai gak kt umah, sbb mmg tak reti betul naik bas masa tu...
siap nak naik bas balik ke Kuala Berang lagi (den duk Marang)...tokey kelas memandu tu tlg tgk2 kan bas mana nak naik sbb dia cakap, kalu saya sampai ke Kuala Berang, 'kang ayoh mung bunuh Pok Awi...' kekeke (tokey kelas memandu tu kawan arwah ayah)
(cikgu kelas memandu jemput takat kat stesen bas K.T je sbb belajar keta jauh sket, tak amik kelas kt kg...)

Berapa lamakah pengalaman memandu anda?
pas spm (1998) sampai skang...hmm...u do the math...
Pengalaman pahit ketika memandu?
accident (masa tu ngan Tipah)

Pengalaman manis?
bila bwk keta, keta bergerak, wakakaka

3 tabiat ketika memandu?
takde tabiat tertentu...ok2 je...takder radio pun ok...ada radio pun ok, ada kwn ok, sorang pun ok...tp bila sorang2 tu, masa tu la nak pk mcm2, mcm2 idea dtg...hmmm...(nie kategori tabiat ke apa nie eh...mcm merapu je jwpn...)

3 pantang time aku memandu bila:
Lebih kurang sama ngan org lain gak la, tak suka ngan pemandu yg menyusahkan org, antaranya:
- bila ada org bwk keta laju2, potong memotong padahal kt depan tu dah terang2 ada traffic light, ntah apa makna pun x paham...jd kdg2, nak jugak nganjing2, kang kt traffic light tu, duk sebelah org yg potong den td, pastu tgk skit muka dia...dlm ati nak je kata, 'eleh, laju2 pun duk sebaris ngan aku gak', wakakaka :P

- paling tak suka ngan org bwk laju2 pastu bahayakan org lain, mcm potong belah kiri, potong pastu masuk kt depan keta aku mcm tak nyempat2 (dah tau tak sempat, jgn la potong)...follow belakang keta aku mcm dah tak cukup ruang, rapppaaatttttt giler, buatnya ada miss biawak melintas, tak ke dah tercium...tau la bontot keta den cun, eehehehe...kalu berlaku apa2, kot dia eksiden sorang2 takpe, nie nyusahkan org, ceh!

- Org bawak keta perlahan mcm berenti tgh jln pun rasa mcm hangin satu badan gak...tau la amik angin...berpada2 la...

Apapun, ingatlah org yg tersayang...kalau tak sayang diri sendiri, ingatlah, org lain masih sayang pada diri mereka sendiri, peace!


Pernah terlibat dengan kemalangan?
Pernah, masa tu baru baper bulan dpt lesen,
gi jln2 amik angin ngan Tipah waktu ptg,
bwk tak laju tak slow, biasa2 je...tetiba, tak perasan org depan bg signal (masa tu pas selekoh), so, den pun berdentum ngan keta depan... Tipah pun cakap, 'LARI DIK, LARIIIII!!!!!' (bengongkan Tipah, =)))...
tp den ngan macho nyer gi jumpa org tu (ready nak kena maki hamun je masa nie [-O<)..sekali org tu pun baru dapat lesen gak masa tu, hahahaha
(org tu lelaki)...


So, setel ok je la, tak der kena marah ke gaduh2 ke sbb membe tu pun panik, kekeke...
mak dia contact arwah ayah, claim insurance...report kat polis, kononya arwah ayah yg langgar keta dia sbb kalu report nama den, abis la kena gantung lesen sbb masa tu P lagi....huhu...terharunya...pengorbanan seorang ayah...

Tapi, masa balik dari eksiden tu pun, ingatkan kena marah ngan ayah, tapi ayah relaks je...bila bagitau eksiden, pas ayah tgk keta yg remuk kat depan, ayah just tanya sambil senyum2, 'kena marah ke ngan org tu?', hehehe

so, den rasa lega la x kena marah tp tipah plak yg lebih2 susah hati sampai x lalu nak buka posa (ari tu tipah ganti posa, wakaka), sampai skang Tipah takut naik keta ngan den, ceh!...kenangannnn...


*** TQ for tag, iu ;) (hehehe, tgh2 kering takder idea, layan tag best jugak, ngee)

Jalan2 hari minggu

11:35 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Semalam, sempena birthday baba, ibu masak asam pedas ikan pari for lunch. Dah mmg tu favourite baba :) beli lauk pun x der la banyak sgt kat pasar...biasa2 je.

Petagnya, bosan duk umah, ajak baba g c-mart (ada shopping mall baru bukak kt Arau,hihi...bestnya ;) ada jugak tempat nak cuci mata & cuci poket time2 bosan tu kan.



Dah jalan2 kt situ, kononnya nak beli susu An Naurah je (beli size kecik je sbb Naurah just minum susu tu 2 kali sehari, selebihnya minum susu ibu :))...saja2 ajar dia campur minum susu, so, pas nie, kalu gi jalan atau time ibu gi kelas (next sem), ibu dah x payah pam susu lagi.

Niat asal beli susu, last2, ibu dah masuk kat kid's department...hmm...paham2 la, sambar jugak sehelai gaun untuk Naurah...tak abis kt situ, masa dah nak keluar shopping mall, ternampak lak snow cap yg comel lote nie, sambar lagi...harga lg mahal dari dress Naurah tu, tak kisah la...tak tahan tgk muka Naurah yg cute sgt masa test snow cap tu :-*



Kat kedai tu jugak, ada jual banyak selipar, kasut, mcm2 aksesori for girls yg cute miut, gerammmmnyaaaa!!!! Kalau bab brg2 budak2 nie, mmg tak tahan betul la...tak beli barang sendiri pun takpe...nie pun kira dah ok la nie sebab ibu pun dah agak lama tak online shopping brg2 Naurah...so, kiranya, ada kemajuan la tu kan, hehehe

Nie pun, sebenarnya, tgh teringat2 kat selai dress kaler pink, cantiknyaaaa...tp last2 ibu amik yg kaler hijau turqoise sebab baba cakap Naurah dah banyak sgt kaler pink...harap2 takder ler org beli baju tu (size Naurah tinggal selai je, huhu) sebab ibu rasa next week nak gi lagi, nak sambar gak baju tu...ehehehe...bley ke bang? ngee :P

Happy Birthday To Baba :-*

7:21 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Today is my hubby's birthday, but we've celebrated it in advance (yesterday). Gi makan2 kat Secret Recipe.



Tapi, ntah kenapa semalam, An Naurah a little bad mood + manja yg amat...semuanya bermula masa nak keluar. Baba pakai cermin mata...dah agak lama jugak baba tak pakai, so, bila baba pakai, Naurah seems like terkejut, pastu nangis tersesak2, lama pulak tu. Bila Naurah dah macam tu, baba pun bukak balik. Sepanjang dlm keta tu, Naurah tenung muka baba semacam jerrrr...:)) Mujurla baba tak rabun sgt, kalu tak maunya jalan langgar dinding :))


Muka Naurah merah mcm baju dia, takpe, ibu edit gambar nie, nak cover muka Naurah, kih kih kih


Tak abis kt situ, masa kat Secret Recipe, mula2 ok, Naurah duk sendiri kat baby seat, tapi bila waiter datang amik order, sekali lagi dia buat hal...Naurah mcm takut sangat kat waiter tu, nangis kuat gile, sampai waiter tu serba salah, dia sampai tanya, 'kenapa saya?' =)) ibu terbayang2 lg muka waiter tu, rasa kelakar sgt...bengang jugak dia kot, sbb ngam2 je dia dtg mintak order, Naurah nangis, kih kih kih...




Mujur nangis tak lama...tp sepanjang makan2 kt situ, Naurah duk tengok semacam je kt waiter tu setiap kali waiter tu lalu, siap2 terjenguk2 lg kepala dia tu...ngan org lain dia ok je...ntah apa la silap waiter tu kat Naurah...



Lupa plak nak citer pasal menu...hari nie dlm sejarah, baba 'terorder' mocha MILKSHAKE! Dah la x suka susu, pi order milkshake :-O sebabnya, kelam kabut nak bawak Naurah keluar sekejap masa dia nangis kuat tu, so, baba tak perasan MILKSHAKE, baba just nampak mocha je...tp ibu dah tanya, ...'milkshake?'...baba just jawab ok, pastu bawak Naurah keluar...bila baba masuk balik, ibu tanya balik, baru baba TERSEDAR...tp ok la, milkshake tu baba boleh minum sampai abis sbb rasa mocha tu kuat, jd tak rasa muak...mcm ibu lain la, milkshake semata2 pun ibu ok...ibu kan penggemar susu.


The innocent Milkshake


Lain2, kami order frosty lemon juice, mushroom soup (utk Naurah), spaghetti bolognese and baba punya, ada meatballs. Nak balik beli 3 slices cakes (kami dah lama tak beli sebiji kek for birthday...jenuh nak abiskan, so, skang nie kami prefer beli a few slices, ikut selera, ikut mood).


Kat ekspo...


On the way balik, singgah kat expo Jom Pi Perlis, rambang mata jugak kt sini, mcm tapak ekspo konvo pulak rasanya. Barang cantik2 & murah2...kt sini pun Naurah buat hal jugak, dia nangis masa ibu nak belikan dia mainan kucing yg bergerak2 tu...bengang je muka tukang jual tu sebab dia baru nak pasang bateri, naurah nangis plak sebab takut...mcm2...



Sempat la sambar sehelai selimut ala2 comforter (sbb murah daripada yg jual kt kedai) + mainan utk Naurah

Bila dah balik rumah, baru Naurah back to normal...ok je, siap belon tu meletup kt tangan dia pun, dia relax je...

Apa pun, happy birthday abang!!! We love you so much...so much...so much!

***Makan2 ari, my treat! ;)
***Rasa mcm baru semalam mengenali suamiku yg bersusia 19 tahun! But now, he turns 30...well, time flies..
***Hanya mendoakan yang terbaik untuk abang, tak terucap, tak tertulis dengan kata2...hanya Allah yang tahu...

Terasa nak makan goreng pisang (or pisang goreng?)

3:32 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Gambar masa kat Vistana Hotel ari tu...saje2 je buh kt sini...

Petang2 nie, bosan pulak rasanya...nak tgk dvd, panas pulak kt living room tu...nak tgk dlm bilik, An Naurah is sleeping right now...apalah maknanya tgk movie yg senyap sunyi tanpa suara...:|

Sepanjang hari nie, sejak pagi sampai la skang nie (around 3.35pm), buat rutin mcm biasa...ari nie membasuh pun x banyak sgt...alamak, lupa nak angkat baju daaa...biasanya, ibu angkat baju dlm kul 12.30-2pm...lebih dari tu, mmg x baper sanggup nak kuar dari rumah sebab PANAS yg amat...ibu jemur baju pun mmg awal, paling lambat pun biasanya sebelum kul 8am...so, jemur awal, awal la kering...

Hmmm...nie dah terlajak waktu angkat baju nie, kena tunggu petang betul la nie baru angkat...tak pun mintak baba tlg angkatkan bila baba balik dari keje nanti ;)

Rasa cam ngantuk (:|, tp mata dah x bleh tido...dengki2...

Lunch ari nie, ibu masak sambal udang ngan goreng sayur kobis, telur dadar...lauk2 standard time kekeringan idea...semalam, masak ketam lemak cili api, sedapnya...seafood tgh murah skang nie...9 ekor ketam, RM10 je...murah kan...

Uiks, An Naurah dah bangun rupanya...diam2 je dia bangun, terus capai remote air cond...

Kalu ada gerai jual goreng pisang dekat2 nie, sedap jugak...nie semer nak berkereta...leceh2...

First Baju Kurung

11:27 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Tadaaa >:D< An Naurah with her first baju kurung, dijahit oleh ibu dengan penuh kasih sayang :x



First experience ever, jahit baju kurung budak, dan the lucky budak is my own daughter



I had so much fun (and still)...everyone & everything gave very good cooperation...baba, An Naurah, the fabric (baju kurung yg paling comel di mataku semestinya diperbuat dari kain cotton...nampak sweet je), the sewing machine...benang putih pun ngam2 je, hahaha

Even cuaca agak (sangat sebenarnya) panas...tapi Naurah cool je berbaju kurung sebab kainnya memang sejuk + lembut...Ibu tengah terpikir2, next month nak beli kain cotton lagi, nak buat baju kurung ibu & Naurah, nak pakai sedondon, hihihi

Ibu pun dah lama x buat baju kurung sejak2 duk mengumpul abaya dan jubah. Tengok kain cotton comel2 skang nie, teringin jugak. Tapi harganya boleh tahan jugak eh, tapi sesuai la dengan corak dan kualitinya. (hmmm...boleh tambah dalam senarai hobi nie, kumpul baju kurung kain cotton plak, ;;))

By the way, nak wish jugak, happy 2nd birthday untuk Muiz.Be good boy yek!


Ooo...nak gi Secret Recipe eh malam nie ;;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates