Hilang la pulak...

9:44 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Blog ibu buat hal la nie, abis blog lits ibu hilang...ntah nape ntah...bila la nak update balik blog lists nie...internet kejap laju kejap lambat...

***Sejak sampai petang semalam, sampai la tengahari tadi, ntah dah baper trip ibu basuh baju...ulang-alik jemur baju, pastu mana2 yg dah kering, terus angkat sbb nak jemur yg lain plak...perghhhh...penat giler, rasa cam nak pitam tadi...semer baju2 tu, ibu asing2kan...mula2 basuh baju ibu ngan baba je, pastu basuh baju Naurah je, pastu seluar ibu ngan baba, pastu towels...tu x masuk lg mana2 yg nak kena hand wash la (cam tudung, etc)...nia gara2 nak kasi ampaian nampak cantik masa jemur, hehehe (penat pun penat la...ibu bab2 jemur baju nie, obses sket, ngee)

Swimming lagi

8:57 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Pas balik makan2 ptg td, gi swimming lagi ngan Naurah. Kali nie, baba tak join sama, baba penat, hehe...x mcm pagi tadi, ptg nie Naurah betul2 happy, asyik ketawa2 je :D...suka la tu leh main air :)



Naurah nie, kalau ngan baba ngan ibu, dia mmg happy go lucky & murah sangat dengan senyuman dan sengihan, hehe...tp kalu ngan org yg dia x kenal, serius aje mukanya...nak senyum pun payah...nanti dia tenung muka org tu lama2...



Dah sonok main air, jenuh baba panggil nak snap gambar, dia buat donno je...yg kaki dia tu, terkuis2, beria2 dia kayuh, hehe



kalu ikutkan ati, nak swimming lama2 lagi, tp takut kecut plak anak dara sorang tu, ngee...kitorang aje yg duk swimming kt situ, x der org pun, tu yg best tu



Duk ajar Naurah je berenang, tp bila baba suh ibu berenang, takder maknanya...dah tua, payah nak belajar...hehehe...takpela, biar baba ngan Naurah je la pandai berenang...ibu pandai berendam cukupla, kekeke



Gambar Naurah belajar berenang ngan ibu, ibu x letak la ye...



Balik dari swimming, Naurah sambung berendam dlm bath tub pulak...budak2 kalu ngan air, mmg tak ingat dunia...

Grand Bluewave Day 2

9:58 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Semalam, baba abis conference a bit late, kul 6pm, baru baba naik bilik...menunggu la kami dua beranak nie kat hotel...jadi, kuar makan lambat sket...


Naurah dah siap...



...ibu pun dah siap...tunggu baba je...kalu kat Quality Hotel, boleh jugak ibu jalan kaki ngan Naurah (kononnya la)...ibu mana reti sgt jalan sorang2 sejak kawin nie...nak berkepit je ngan baba :)...





tak shopping pun (dlm kepala nie, duk teringat selai jubah light pink yg sgt comey kt SACC Mall, tp x beli...mula la kepala otak nie...hishhhhh)...last2, ibu gi cari brg Naurah, kebetulan mmg tgh nak belikan baby tights utk Naurah dan adik Nayli...g beli kat Sox World



Bawak Naurah swimming kat swimming pool hotel nie...semalam, dia kemain seronok lagi, ketawa2 main air...ari nie kejap2 ketawa, kejap2 nangis...




Punya semangat nak bawak Naurah swimming, siap beli swim suit utk Naurah ngan ibu. Mujur skang dah ada swim suit utk muslimah...Pelampung pun beli jugak, bentuk ladybird, hehe, comeyyy...beli masa kat Jusco (masa balik kg ari tu)...Pam pelampung, beli masa balik Marang, gi cari kat Giant...



Masa nie, lupa na bawak turun pelampung Naurah, dah malas nak naik semula, pakai je yg ada kt situ



Naurah nie, badan dia kecik sket, tu je design swim suit yg muat ngan Naurah, yg lain semer besar2 sket, tu pun ibu kena adjust sket tang seluar Naurah tu...



Hmmm...gambar nie blur la pulakkk....



Pas swimming, naik gi sarapan...banyak betul Naurah makan skang nie, chiken porridge tu, ibu buh dia senduk, senang2 je Naurah abiskan...nak besar ye anak ibu nie :)

Tima kasih Mak Ngah :D

2:06 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Set mainan masak2 nie, Mak Ngah Naurah (Zelan) yg bagi, tima kasih banyak2 :D set mainan nie, yg anak Zelan dulu (Fathin, Fiqah & Fathihah) tapi still elok lagi, comey lagi...skang, dah diwarisi oleh Naurah pulak...anak ibu dah jadi anak dara, dah pandai nak main masak2...dah lama ibu nak belikan tp baba x kasi sbb baba cakap Naurah tak reti main lagi...alih2, tgk dia ralit pulak ngan set mainan nie masa kt umah Zelan ari tu :D so, takyah beli lagi la Naurah ye, Mak Ngah dah kasi, hehe


Kalau ikutkan ati ibu, ibu malas nak kuarkan mainan nie kt hotel nie, kang ibu jugak yg nak kena kemas. Ingat nak kasi main masa dah sampai Kangar je nanti.

Masa kt kg takpe, Naurah leh tumpang main mainan abg Muiz yg banyak tu (tp mainan budak lelaki la, penuh ngan lori, keta, hehe), tp kt hotel nie, sian pulak tgk Naurah duk main ngan sudu ngan mangkuk makanan dia...so, baba pun gi la amik kt keta tadi.

Nie, masa ibu tgh buat entry nie, Naurah dgn seriusnya tgh main masak2 (ke tgh bertukang tu, hehehe)

Tima kasih ye Mok Ngoh :D

Grand Bluewave Hotel

9:06 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Last year, masa dtg hotel nie, tgh sarat pregnant kan Naurah, masa tu, perjalanan dari Marang jugak, pas wedding papa Nayli. Kali nie datang, dah ada Naurah :)


Breakfast pagi tadi...Naurah sibuk tgk org...



Alaaa...Naurah x ready lagi...



Lama la jugak kami sarapan sbb ibu kena gilir2 suapkan Naurah makan...sarapan pagi nie pun,semuanya membuka selera (sbb lapar, hehe)



Naurah pun makan banyak



Semalam, masa gi makan kat PKNS, sempat belikan sandal utk Naurah...punyalah semangat walaupun Naurah takleh jalan lagi...nie dah kasut ke-3 dah nie...nie, Naurah duk ralit main ngan sandal nie...comeyy sangat, kaler pink + purple, hehe



Riuh mulut Naurah kt depan cermin nie, membebel2 dia sorang2, agaknya sapa la yg sama ngan dia kt dalam cermin tu, :D



...pas membebel, ketawa sorang2 :D


..to be continued...

Marang To Shah Alam

8:36 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Baba ada conference kat Grand Bluewave Hotel. Insya Allah, pas abis conference ari Jumaat nie, kami akan balik Kangar.

Kiter sambung tgk gambar lg ye:)


Pagi sebelum Acik Pah balik...Muiz nak gi taska ngan mama dia, Naurah nak gi antar Acik Pah ngan ibu & baba...sesekali je jumpa sepupu berdua nie...duk jauh...gitu la...sesekali je leh main sama2 :)...naurah sibuk nak selongkar diaper bag dia... Cuba tgk Muiz tu, putih melepak tau kulit dia, hehe...kalu tgk real, lagi putih, hishhhh...meh mintak putih tu kasi kat Naurah sket eh :D



Antar Acik Pah balik KL (on Sunday)...pastu, singgah Mydin Mall jap (baba g sorang je), beli diapers Naurah...ibu duk dlm keta sbb Naurah tido...




Naurah kat Marang...lepak atas keta baba...baba baru pas basuh keta



Sebelum bertolak ke S.Alam...Acik La nak gi keje, antar Muiz ke taska sekali (dekat je ngan opis La)...syedihhhh...dah lama duk kampung, mula la liat nak balik...huhu




Sempat gi sarapan ngan pok awang (uncle Naurah la nie, papa Nayli Afrina)...breakfast kat Bandar Marang...amik gambar mcm pelancong plak, kekekeke


***sampai kt Bluewave kul 3.30pm semalam...alhamdulillah...kang kiter sambung lagi :)

Makan-makan

7:26 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Gambar masa gi makan2 kat Pizza ngan Acik La sefamily and Acik Pah...

Pink Dress nie, Santa Clause yang bagi, hahaha...Acik Pah la yg kasi...Subuh tu, Acik Pah sampai ngan bag baju besor, penuh ngan hadiah2 utk
ibu, Acik La, Naurah and Muiz...hehehe...macam2 dapat...maceh ye Acik Pah :D Murah le rezeki Acik Pah :D



Kami bertiga...wajib amik gambar



Us...ibu suka sangat ngan gambar nie...tp baba x suka sebab baba cakap, baba nampak sekerat je, tp ibu suka sbb ibu ngan Naurah nampak penuh,
kekekeke



Nie la Santa Clause tu, kekeke...Muiz ngan Naurah sibuk la berebut nak amik hadiah masing2, bukan reti nak main mainan sendiri...yg mak bebudak pun lebih kurang sama, kekekekeke



Acik La & family


Ibu teringin nak letak gambar ibu ngan Nayli Afrina (anak abang yg baru 3 bulan), tp gambar semer blur...huhu

Tak tau la ada to be continued lagi ke tak...

Kat Marang

6:57 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Baru perasan, masa kat Johor x banyak amik gambar...gambar masa ibu singgah kat umah Acik Dah pun (From Johor to Trgnu)ada dlm hp baba...

Kiter share2 gambar je la lagi ye, sambil2 citer sket sebanyak...


Nak gi Mydin Mall...start masa kat Johor ari tu, ibu Naurah tukar imej, pakai shawl pulak...kekeke...pakai dua lapis cam pakai tudung net jugak sbb shawl tu kan nipis...sebelah dalam ibu pakai Ariani yg labuh paras dada...

sebeban tudung ariani ibu dapat dari acik pah...ori lagi...tak tau la kat mana nak letak kat umah tu...shawl pun banyak lai jugak ibu dapat dari acik pah...sebahagiannya, acik pah baru beli, x pakai lagi, jadi ibu beli dgn acik pah dengan harga yg sgt murah (tu pun mula2 acik pah suh bayar 10 hengget je utk shawl baru 5-6 lai tu...kekeke...) maceh2 :D

Masa kat Johor ari tu pun, ibu dah sempat beli shawl, tak la banyak pun, 4 lai je...bila balik marang, acik pah kasi lagi, beli ngan acik pah lagi...terus jadi selambak...


Kat Pantai Kelulut

Naurah nie, camana la nak jadik org Marang nie...takut nya dia ngan air laut tu...mula2 dia senyum2 je, tp bila ibu kenakan kaki dia kat air, terus nangis...huhuhu Bila suh main pasir, mula2 je dia ketawa, pastu dia nangis lagi, sibuk tunjuk tangan dia yg kotor tu...



Tgk le muka Naurah bila ngan ibu...senyummmmm je, hihihi...memang betul2 jadi pulut...melekat je...sebelum nie melekat jugak ngan ibu,
tapi tak le sampai camnie...nie le rupanya bila ibunya seorang yg tidak bekerja...anaknya nak 'bertepek' je ngan ibu...dah la breasfeed...baru sebulan dua nie je ajar minum campur ngan FM


Naurah main pasir kejap je, dah duk belek2 tgn tu, pastu terus mintak dukung...





Cayangggg anak ibu :D



Dah lama betul ibu x main air laut...


...to be continued...

Kangar To JB

11:12 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Lamanya kami bertiga tinggalkan umah kat Kangar...skang nie kami ada kat Marang...kiter share gambar la sket2 ye...nak cite, banyak sgt cite nie...


Gambar sebelum bertolak...breakfast kat Kangar


Sepanjang balik kampung nie, Naurah betul2 melekat ngan ibu, takder org leh pegang dia...buleh pegang kejap2 je...sampaikan time shopping, ibu kena dukung dia sambil pilih barang...duk dlm troli pun x nak...kalu duk pun kejap je...tu pun ibu yg kena sorongkan...mmg manja...sampaikan ngan baba pun Naurah nangis2 bila baba amik...tp bila time Naurah tak nampak ibu, kadang2 Naurah ok, kadang2 dia nangis2 sampai merah menyala muka dia...duk jauh dari sedara mara, gitu la...sesekali je jumpa...


Kat R&R mana ntah...lupa...tiap kali berenti kat mana2, bila ibu nak kena pass Naurah kat baba, mulalah Naurah nangis2 tak nak ngan baba...kang ibu dah datang, dari jauh lg ibu dah nampak dia hulur tangan...hihi...comeyyy




...to be continued

There's a reason behind everything

9:12 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Alhamdulillah, result exam dah kuar :) lebih kurang sama mcm sem lepas, tp kurang sket sbb ada satu subjek (subjek X) dapat 'penyendal' (A-)...tp ibu dah syukur sgt2 sbb subjek tu, tragis sungguh kisahnya...dari mula register, sampai la present mini project...bila ingat2, rasa nak menitik air mata nie...

Sepanjang sem, mulut ibu niex abis2 merungut, 'ntah nape la aku amik subjek nie..'...subjek X nie x ramai yg amik, dlm kelas tu ada baper belas org je (subjek anak beranak AI, gitu le rupanya, org tak nak amik sbb susah sket kan...ada satu kelas subjek anak beranak AI nie, student 4 org je, kekeke)

Pernah ibu citer pasal 'kepeningan' ibu amik subjek nie kt student A (dia nie foreigner, dari Iraq...sem lepas, final sem la dia), bila dia tau ibu amik subjek X, berkerut2 muka dia, dia cakap 'awat hang amik subjek dah hang tau susah, awat hang amik subjek tu-selepas di'translate'kan ke loghat utara, hehe...)...ibu pun jawab, 'den poning time tu-selepas di'translate'kan ke loghat N9 -Zana, peace! haha)

Ibu amik subjek nie, masa tu sbb 'terpaksa'...kalu x amik,ibu akan buang masa selama 3 jam sbb pilihan subjek yg ada x banyak dan x menarik (abih, amik subjek X nie, menarik sgt la kononnya...huhuhu)

Tiap kali masuk kelas tu, mesti rasa berdebar2, bila dapat assignment, serabutnya kepala nie, ngan baba sekali serabut tgk ibu...bab menangis tu x yah citer ye, tu perkara wajib, hehehe

Banyak kali merungut, 'nak drop, nak drop...' mmg tak baper nak rela amik subjek X nie...tp, alhamdulillah, even subjeknya susah, tp lecturernya amat membantu (walaupun rasa nak marah je tiap kali dapat assignment, hehe...errr...ada ke student yg melompat YEAYYY!!! bila dapat assignment???)

Biasanya, bila tgh susah payah buat assignment subjek X nie, ibu akan pujuk, cakap kt diri sendiri, 'amik subjek nie sbb Naurah, kalau x amik subjek nie, buang masa 3 jam, nak balik umah pun x lepas sbb pastu ada subjek lg, dari UUm ke kangar, dlm 45 minit-tu yg ari Sabtu ibu sehari suntuk kt kampus, kelas non stop dari pagi sampai 6pm, huhu)...jd, alang2 dah penat, suka ke x suka ke, tolak tepi, pulun je la tang mana yg boleh, asalkan berbaloi...x sanggup kalau dapat result teruk sedangkan dah bersusah payah cm tu (dah la x suka! dah la kena tinggalkan Naurah sehari suntuk ari Sabtu tu...)...jd, alang2 dah tak suka, penat, susah, jd ibu pulun jugak, biar puas hati (nie balas dendam pesen apa ntah nie...)

jd, minggu exam, memang rasa nak kojol sket kepala...otak jd cam sebu je masa nak amik paper nie...tp tabahkan hati...Insya Allah, ada la bahagian ibu nie...kena sentiasa ingat, kena bersangka baik pada Allah...moga2 lecturer halalkan ilmu yg dia bagi, Insya Allah, leh jawab...

Jadi, tu la kisahnya...walaupun tak dapat kekalkan result mcm sem lepas, tp ibu dah syukur sangat2...takpela, satu subjek tu dapat A-...takpe, syukur sgt2 dah..ibu ingatkan dah tak lepas dah sebenarnya...

Tu la, ada hikmah di sebaliknya (hikmahnya...Insya Allah, nanti ibu citerkan...)

***Masa first day kelas nie, lecturer subjek X nie dah cakap, dia jenis x mudah bg A kat student, unless student yang super special...ye la, ibu nie bukan student super special...ibu nie super cute je, kekekekeke
***Terima kasih buat semua lecturer dan kawan2, and of course Abang and An Naurah...tak terucap rasanya ngan kata2...banyak belajar subjek nie ngan abang, mujur ada 'cikgu' kat umah...hehehe...cikgu spesel tu,hikhikhik

Jumpa Muiz & family

9:58 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Kejap je jumpa Abg Muiz & family pg td...plan asal, Naurah nak ajak abg Muiz singgah umah kami kt Kangar, leh le abg Muiz mandi2 tukar baju dulu, pastu Naurah nak belanja abg Muiz sarapan kt Kangar (restoran yg kami biasa sarapan)...sekali, feri abg Muiz kul 9am plak (asalnya kul 10am)...so, cancel la...takpelah, Insya Allah, next week jumpa kat Marang


Tak ramai sgt org kt jeti...maybe esok baru start ramai sbb ari nie, kt pantai barat sekolah lagi...


Naurah 'tolong' ibu packing, esok dah nak balik...rajin yang amat :)

***Apala yg abg Muiz tgh buat skang nie...tgh shopping agaknya, hehe
***Uwarghhh..ngantuk aaa...naurah nak tido dulu la...nite-nite :)

5th Anniversary

9:07 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Alhamdulillah, hari nie our 5th annyversary :) tak celebrate apa pun, sbb x plan apa2 pun, tgklah, kalu tu, ptg kang gi makan2 ke (mcm la hari lain x makan, hehe)

Baru balik dari jeti Kuala Perlis, jumpa acik La, Muiz & abah Muiz, diorang satu family nak ke Langkawi, rombongan satu company...dapat jumpa kejap je sbb feri kul 9am, plus ari nie pun baba Naurah keje...takpelah, next week dah nak balik Marang.

Naurah plak, out of the blue, tetiba nangis masa Abg Muiz tgh seronok lari2 kt dlm departure hall tu, ntah apa2 je la anak ibu nie, manja sgt :) Abah abg muiz amik pun nangis...tp lately, ngan baba Naurah pun, Naurah jual mahal...kalau gi jln2, naik cramp tgn ibu nie dukung Naurah, dia x moh ngan babanya...

Aderkhhh...nature's call la (kat ofis baba nie)...

Nak balik kampung

10:15 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Insya Allah, this coming Saturday, all of us nak balik kampung :)
Mula2, balik Johor dulu (dah lama betul kami x balik Johor, last balik masa Naurah 4 bulan)...pastu, dlm seminggu kt Johor, balik kampung ibu plak :D, and lastly, akan ke Selangor, baba ada conference. So, ada la dlm 3 minggu jugak kami tinggalkan umah kt Kangar nie...

Tu yg skang nie ala2 malas nak gardening, sekali balik kg, abis pokok mati...nak pesan kat jiran2 pun payah jugak sbb gate kami kunci...mmg ada tinggalkan kunci kt jiran, tp menyusahkan la pulak kalau nak pesan siram pokok seme2 nie...takpelah, kalau nak gerdening boleh juga, tp kena tanam pokok yg robust, contohnya, pokok bunga raya kami yg bapok besor giler kat laman tu :D dah tak payah nak siram2 lg dah.

Semalam, gi beli trolly bag baru, beli mmg yang bapok besor gile sbb yg lama (besar gak tp x sebesar yg beli smlm), pemegangnya patah...kebetulan ada less kat The Store. Oleh kerana bag tu besar sgt, semua baju2 kami bertiga muat satu beg je. Sblm nie, Naurah pakai trolly bag dia sendiri (beli masa umur Naurah 3 minggu, hehe punya semangat nak balik raya masa tu, tambah2 plak dah ada baby kan :x)

Lately, agak kurang mood nak update blog, tambah plak kekeringan idea (sigh...)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates