Presentation day

10:30 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Gambar2 sepanjang hari ibu present master project :)


Gi breakfast ngan suami and anak dulu...usually, ibu makan banyak kalau breakfast kt restoran nie, makan mee goreng, roti telur...kadang2 puding roti lagi...tp pg nie just makan roti telur+horlick ice, share ngan Naurah...ibu nervous tp Naurah buat muka kelakar pulak, ngee...



Ibu present kat BME2 (executive meeting room), so kecik sket, ari tu masa present proposal kat main meeting room, so biliknya bapok besor le...yg bestnya, kali nie, untuk sesi ibu, hanya ibu sorang je, kekekeke...kt room lain nampak ada gak org lain, ngee...maybe sesi ptg ramai kot...tp maybe jugak memang tak ramai sbb setahu ibu, ramai jugak yg mintak extend...so, maybe dlm another 2 weeks la kot baru ramai yg present


So, boleh le ibu snap2 gambar sesuka hati sbb takder org...just tunggu evaluator datang je :)...presentation slide ibu kaler hitam merah ;)



Ibu baru balik dari UUM pas present...MUKA ADA SENYUMMMMMMM :) alhamdulillah, semuanya berjalan lancar...alhamdulillah, Allah permudahkan urusan ibu untuk presentation nie...yg penting, tak kena tembak sbb every single thing yg ibu buat such as methodology implemented, results obtained, etc semuanya ibu dah clearly justified, and the best part was, evaluator cakap 'very good', ehehe





Berpoya2 dalam mode WASATIAH (eating time, it's my treat :D )...Sabtu nie final exam dan ada 2 assignments nak kena submit besides final report untuk master project nak kena submit untuk hard cover binding...so banyak benda nak buat, jd enjoy sekadar melepaskan BATUK DI TANGGA,and boleh gelak sket2 je...

Last Class

3:41 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Alhamdulillah...semalam adalah last day ibu gi kelas (bukan ke UUM, tp ke kelas...pas nie ada la beberapa kali lagi nak ke UUM untuk setelkan apa yg patut s.a: master project presentation, final exam, submit report, assignment)...
Sem nie ibu hanya amik satu subjek dan buat master project...


Miss An Naurah tgh tido, jd ibu amik gambar sorang2 :D...ok2, baba jadi cameraman tak bertauliah :D



Dulu2, masa tgh peknen, selalu jugak baba antarkan ibu ke kelas...skang dah x boleh la, sian pulak kat Naurah, penat dia nanti kalau nak antar-amik ibu ke kelas



Sempat amik gambar sendiri...lecturer ngan member2 x sampai lagi, semangat kan ibu, selalu aje sampai awal ke kelas, hehe...amik berkat, student kena tunggu cikgu ;)...nie bukan dekat kelas ibu, tp dekat2 ngan toilet, hehe...dekat kelas, panas pulak ari nie, kot tak biasa lepak tepi longkang tu je...(x der tempat elok sket ke nak lepak...tepi longkang, tepi tandas....ngeee(longkang ngan tandas uum bersih la, hehe...mak cik cleaner tu rajin bersihkan...)


***Bestkan baba Naurah, rajin je layan ibu ngan Naurah yg suka bergambar, kekekeke
***Bz2, rasa nak biol je kepala nie...tp sempat lg update blog, MELAMPAU la tu kan ;)
***Kala entry ini ditulis, ibu dah pun selesai present master project ibu pagi tadi, Alhamdulillah, mendapat comment yg sgt baik dari evaluator...supervisor pun dah sms untuk congrats ibu, ehehehe...saat2 manis mcm nie, terus terlupa saat2 berhempas pulas menyiapkan project...kang kalu ibu ada masa, ibu buat entry pasal presentation day ibu (ibu sempat snap2 gambar jugak masa duk nervous2 tu, ehehe)

Kisah Hari Ini

4:06 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Pagi2 lagi, kami BERTIGA ke UUM, ibu ada urusan...malas nak drive dan BABA YANG BAIK HATI pun nak tolong hantarkan...skang nie, ada banyak benda nak kena setelkan...sem pun dah nak abis nie...


Kat school ibu...Sonok study time ada anak nie, sesekali ke campus, leh bawak anak, hehe


An Naurah dah makin LAJU BERJALAN, tawaf satu umah dia skang nie, asyik berjalan je, sungguh2 dia balance kan badan dia :D SANGAT LA COMEY :D

Setel urusan ibu, balik semula ke Kangar, singgah Pasar Tani kejap, sempat la belikan topi ala2 LADY D untuk Naurah, ngee

Untuk lunch ari nie, ibu buat NASI LEMAK...bukan untuk SARAPAN ye...

After lunch, layan tgk DVD, BACK TO FUTURE...baba suka sgt movie tu...layan x habis pun, stop bila dah rasa ngantuk...

Hmmm...tetiba rasa rindu kat adik beradik...


Gambar kami bertiga...yg lagi sorang, nampak kepala je, kekeke



Gambar ngan family abang lan...sepupu2 Naurah dah besar semer, siap Naurah dah dapat duit raya dari sepupu dia dah (Kakak)...yg baya2 Naurah, cuma Muiz ngan Nayli...


Gambar kat umah Zelan mcm tak clear sgt, gambar ngan Zedah langsung takder sbb x jumpa pun raya nie, gambar2 lain, hmmm...ok2 je kualitinya....BABA, NAK BELI CAMERA, LEH? ehehehehe

***Teringat nasi dagang yg makan kat umah Zelan, sedapnyaaa...

Mood Raya Part 5

10:10 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Nak balik Kangar dah....




On the way balik first time singgah kat Jeli, gi shopping lebih kurang, hehe..sempat la beli bantal pink bulu yang besar dan comel lote nie, buat jadi nursing pillow dlm keta, sangatlaaaaa best...tapi last2 Naurah buat rampasan kuasa SEPENUHNYA...dia langsung x moh duk dlm baby seat dia...dia duk lepak dan tido kat bantal tu...gebu sangat bantal tu, hihi




Singgah Tesco Mergong (A. Star), solat & isi perut...Naurah dah pandai makan ABC sendiri :D p.s Baju pink tu baju raya Naurah yang ke 8, Acik Pah yang kasi :D maceh ye Acik Pah

Mood Raya 2010 Part 4

2:57 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Raya Kelima




Baju raya dah abis...amik gambar sebelum keluar beraya


Tak cukup beraya umah sedara mara, ibu, baba, Naurah ngan Acik Pah gi BERAYA KAT MYDIN pulak, hehe...konon nak beli diapers ngan susu Naurah je...last2 ibu ngan Acik Pah, memborong barang lain kemain banyak lagi, beli shawl pun ada, ibu beli 2 lai aje tp Acik Pah mcm biasa, jd lupa diri, hehe...jadi troli tu agak penuh la ngan barang2 kami yg FANCY2, ngee

Manusia kat MYDIN, maaaakkkkk aaaaiiiiii...ramai giler, sket lagi ibu ngan Acik Pah nak jadi BADUT kt situ, kekeke...sendiri wat lawak, sendiri ketawa, Naurah pulak dari duk kt seat troli, terus duk dlm troli, siap minum2 + TERAN BERAK lagi...ramai weiii...beratur sejam lebih tu...tp bukan kami yg beratur, BABA YANG BAIK HATI yang beratur, kami bertiga pulak, jalan2 pusing keliling tempat sama, sampai naik nak muntah dgr minah promote dapur tu panggil kami...penat giler...tp sonok la jugak sbb dapat shopping barang2 feveret...yg bestnya, mujur Naurah sporting giler :D Bab2 shopping, Naurah memang BEST :D


Naurah dah siap bukak coklat, dah siap makan, masa bayar, dah berapa keping Naurah makan



Beratur2 gak, duk snap amik gambar tak berenti :D



Penat weiii...



Masa mula2 sampai,. Naurah senyum bukan main lebar lagi, masa nie ibu ngan Naurah ngan Acik Pah je, baba tgh pening cari parking



Smile :D muka ibu nampak sekerat je, hehe masa nie, beratur dah nak sampai kat rak bahagian nata de coco, masa bahagian coklat, Naurah dah sempat sambar satu pack coklat...punya lama beratur...



Kat change diaper room, Naurah main peek a boo ngan acik pah :D

Mood Raya 2010 Part 3

1:23 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Raya Keempat


Turn beraya umah sedara mara ibu lah pulak...bila kat Marang, acara snap2 gambar tu laju sket, hehehe...memang dah penyakit semulajadi, kekeke...


Baju raya Naurah semer gaun2 jenis ikat tali belakang, :D ibu pulak yg lebih2 semangat nak pakaikan anak ibu



Ngan Acik La & Family...sepanjang balik beraya di Johor ngan Marang, Naurah asyik BERKEPIT je ngan ibu, org lain nak amik langsung dia x nak, dah la takut ngan orang lelaki...sudahnya takder sapa buleh dukung Naurah...ngan baba pun Naurah x nak, jenuh ibu dukung Naurah...datang ELOK perangai dia, ibu nak duduk pun dia nangis, dia suruh ibu berdiri je sambil dukung dia... tu pun LAGI orang nak tanya nape ibu KURUS, hehe



Kat umah Mak Ngah Naurah (Zelan) memang gambar tak ready :D...masa raya ke-3, sampai je kat Marang, ibu terus singgah umah Zelan sebab Zelan buat makan2, nasi dagang weiiii....sedapnya... hari raya ke-4, Zelan buat makan2 nasi minyak pulak, memang semer feveret ibu la :D



Gambar kami bertiga WAJIB ada...tgk muka Naurah tu, nak nangis aje la kejenya...tak berapa nak sporting dia kali nie...



Ngan Naurah & Nayli Afrina, anak abang (Awang) & Ima

Mood Raya 2010 Part Two

1:06 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Raya Kedua



Nak gi jalan raya lagi...jubah nie kalu tgk kat luar, baba cakap nampak grand, tp apsal dlm gambar ibu nampak cam GEMUK je, hehehe



Naurah tak moh turun dari buaian tu...masa nie beraya umah sepupu baba kat Taman U


Sedih betul nie aje rupanya gambar yg snap masa raya ke dua...sibuk sgt beraya kononnya...

Raya Ketiga

Sejak kahwin, raya ke-3 adalah raya dlm keta buat kami :D bestkan kawin ngan org jauh nie, hehehe...sambil travel sambil raya...tp tahun nie ibu x singgah beraya umah Acik Dah (kakak ibu, Zedah) kat rompin sebab Acik Dah pun baru nak bertolak balik ke rompin dari N9 masa raya ke-3 tu, sedih la jugak...dah la payah nak jumpa...takpela, Insya Allah, ada umur lain kali leh jumpa lagi


Nak bertolak balik Marang pulak, masa nie dlm kul 7am... singgah sarapan kat Ayub Taman U



Lunch kat KFC Pekan, Pahang



As usual, balik2 gambar ibu ngan Naurah, hehehe



Tido sambil MELEBARKAN muka ;P

Mood Raya 2010

12:53 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Raya Pertama

Kira nie picture of the year untuk family kecik kami la nie yer :D kasut Naurah tu betul2 menaikkkan seri gambar nie, hehe


Mood raya lagi nie, tp x leh dilayan sgt mood nie, ada banyak perkara yg ibu nak kena setelkan, especially pasal my master study...tp apa2pun, kalu dah raya tu, raya jugak...tu pun kira ibu nie dah cukup baik dah, beberapa hari lagi nak raya pun, hadap la jugak keje2 ibu...tp otak mmg ntah ke mana2 dah...

Raya thn nie, a bit sakan la...memang berjalan aje kejenya, dari raya kat Johor, sampai la balik raya kat Marang, jalan raya dengan bersungguh2...walaupun penat, tp happy...kalau raya tp takat memerap kat umah ngan baju cun melecun, bosan la rasanya...dulu2 masa arwah mak ngan ayah ada lagi, rajin aje ngikut ke umah sedara mara, sampai ke Chabang 3 pun ikut (family arwah ayah)...tp skang bila arwah ayah dah takder, dah tak beraya ke sana lagi...


Nak ke rumah nenek baba kat Kampung Pasir (dekat ngan Angsana la)



Tema hitam merah tahun nie, ibu punya abaya, beli kat Johor beberapa bulan lepas, hehe...semangat gila nak raya, ngee...lengan dia cun, tp labuh, bz punya pasal, ibu x sempat nak alter, sudahnya, ibu lipat je lengan tu...takpe aahh...dah ada anak, org tgk anak ajer, hehehe



Gambar pagi raya ngan nenek, tok ayah ngan mak ucu



Tak banyak sangat snap2 gambar masa raya kat Johor, tp boleh la nak buat kenangan :)

Buffet Ramadhan di Mai Cafe

10:04 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Saje2 aje, nak berbuka di luar, tempat kami nak buka pun x begitu jauh ngan umah (kat perlis nie, serba serbi dekat, hehehe), so, tak perlu nak rushing2 utk solat Maghrib...kala nak solat kat cafe tu pun boleh sebab surau utk lelaki dan perempuan disediakan, selesa...

Ingat nak buka kat sini semalam, tp full house, so baba book utk ari nie...


Nie ler rupa MaiCafe tu...deko2 kat cafe nie cantik...tp ibu malas nak snap2, paham2, hp ibu nie dah makin uzur...digital camera kami pun dah lama pencen...sebelum2 nie, ada a 2-3 kali jugak kami bertiga datang makan2 kat sini, western food kat sini pun boleh tahan...staff kat sini semer lelaki, x der pompuan, yg pompuannya, cuma tokey dia jer rasanya



Nie antara menu2 yg kami amik...sedap, murah pulak tu, just RM17 utk dewasa, kanak2 3years above, RM10...Cik Naurah kiter free la yer (walaupun dia makan banyak :D)...antara lauk yg best, ada udang paprik, daging masak pucuk ubi (best, firs time ibu ngan baba makan, tu pun ibu curik baba punya, ibu x amik sbb ingat x sedap), ikan masak rempah, ayam kapitan, sayur campur...ada ulam2 kampung (tp ibu tak amik)...banyak la jugak, tp xder la pulun semua, agak2 dah penuh perut tu, stop aje la, nak balun banyak2, mana muat, tgk le ibu nie besar mana kan, hehe





Sungguh2 la baba amik kek ngan puding2 semer, Naurah bukan nak makan pun, last nasi kunyit ibu jugak yang dia makan, puding2 ngan kek2 tu, ibu makan sorang...



air jambu merah ngan air err...air apa nie eh, oren ke mangga eh...mangga rasanya, lupa la...hehe...baba suka la air dia x banyak ais, tp ibu tak suka, ibu suka ais banyak2, ngeee...tak elok kan, hehe


Ada banyak lagi makanan, tp ibu malas nak snap gambar sbb kualiti camera nie makin menyentuh QALBU...ntah bila nak gi beli baru...takder mood nak gi survey gajet2 skang nie...



Naurah awal2 dah makan, time masuk waktu, dia dah kenyang dah...



Hoh, kantoi, korek idung! hahaha...nie gambar semalam, kekeke bukti anak ibu dah pandai korek idung, tp melombong takder hasil, ye-ye je korek kan Naurah :D


Nie gambar2 masa makan2 kat sini sebelum bulan posa...


ABC...



Nasi goreng tom yam



Ok-ok, muka ibu ngan Naurah wajib ada yer, tp muka tukang bayar tak wajib ada, hahaha PEACE yer bang, hihihi

Lots of love
Ibu An Naurah

***Esok ada kelas lagi, ahad dah nak balik kampung, tp rasa mcm tak siap lagi pack barang, huhu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates