Jalan-Jalan Star Parade

8:32 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Last Saturday, kami ber3 jalan2 ke A. Star...actually, dah agak lama jugak kami tak heaven2kt a. star...so, mission kali nie, nak selesaikan mission yg x selesai masa gi Penang that day...nak cari complete set DVD Friends...ibu punya collection x cukup...ada beberapa season je...nama aje minat giler, tp kemut la jugak nak beli complete set tu (even beli yg pirate aje, ngee...tu pun rugi sket, kalu ibu beli dulu, RM100 untuk complete set, nie ibu beli dah RM120)

Sejak2 An Naurah dah makin laju berjalan nie (dah ala2 nak berlari dah pun), makin penat la kami time shopping tu...lebih2 lagi Baba...ibu shopping, so baba kena look after Naurah, kejar dia sana sini...

Besides nak beli DVD Friends tu, ibu dah agak lama jugak survey sport shoes untuk Naurah...kadang dah jumpa tu, ada aje yg tak kena kat mata nie, kadang design's good, tp berat la pulak...kadang dah lembut+ringan, x comey la pulok...kadang x nampak girlish la...

Cari punya cari, akhirnya jumpa jugak yg memenuhi kriteria yg diingini...kaler pink terang :D before this, ibu jumpa jg yg berkenan, kaler pink lembut, tp takder size...

Kasut anak dah selesai, carik ibu punya pulak. Tgh less, jd mula la nak lupa diri, walhal baru ari tu shopping kt Jusco (tp masa tu x beli shoes...). Beli new wedges, hehe...padahal baru beli wedges masa raya hari tu...tp x selesa sgt pakai sbb x der tali kt belakang...

Usually, payah ibu nak cari wedges yg ada brand yg selesa ngan kaki ibu nie, biasa beli wedges jenama ntah hapa2 je...kang mula la pakai x baper lama, dah buang sbb tapak menggelupas...tp kali nie, jumpa pulak branded wedges yg ok...brand Crocodile...sangat selesa, nak berlari kejar Naurah pun no problem, hehe...yg penting wedges nie ringan, lembut, and of course well fitting, very comfortable...dah rasa mcm pakai flat pulak....hehe...tumit 3 inch...tinggi dari tu, ibu rasa ibu x berani nak pakai...punya excited, dlm keta lg kami berdua dah buat sesi show off kat acik pah Naurah, kekeke...wedges tu pun, lepas try, ibu pakai terus, terus masukkan sandal yg tengah pakai tu dlm kotak Crocodile, excited sesangat la tu kan...Naurah pun lepas try sport shoes dia pun, pakai terus, kiranya, dua beranak nie sehati sejiwa kan, kekeke

Ingatkan, b4 balik nak makan2 & solat kat Tesco Mergong, tp oleh kerana still awal, (baru kul 1.30pm) and perut pun kenyang lg, kitorang terus je balik umah...




Memang langsung x nak dukung, meronta2 dia nak turun...penat ibu & baba kejar Naurah



Makan kat foodcourt - nasi air, passembor, ABC...ABC dia LEMBUTNYAAAA...rasa gebu2 je...



Muka x puas hati kena duduk dlm baby seat



Muka2 kaki shopping :D


With luv
Ibu An Naurah

Short Vacation - Penang

9:20 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Sempena ibu tamat master's study (Insya Allah), ibu ajak baba jalan2, just short vacation for three of us (^ ___ ^). Sejak kami duk di Kangar nie, bila nak jalan2, kami memang suka tuju ke Penang. Dekat, x penat sangat, pack barang2 pun sket je. Kali nie, kami stay kat Hotel Sri Malaysia.

Tujuan kami ke Penang kali nie, selain daripada untuk cuti2, baba pun ada urusan sket ngan supervisor baba yg turun dari Skudai...so, kira ada jugak la sket urusan keje. Tp, urusan lain, first, IBU NAK SHOPPING, 2nd, KAMI NAK RASA IKAN BAKAR KAT PENANG, 3rd, IBU NAK CARI COMPLETE SET DVD FRIENDS.

Part ibu nak shopping, SETEL. Makan ikan bakar pun SETEL. Even kami dah banyak kali ke Penang, tp kami x pernah gi makan ikan bakar kat sini. Bila dah ada Naurah, lagi lah...langsung tak kuar malam. Tp, kali nie, keluar malam jugak la sbb nak rasa sangat ikan bakar penang. Tp kesian la kat Naurah, sambil makan, muka dia MUNCUNG je sbb dia dah nak tido...tp ok la, x meragam...cuma kesian la sbb dia makan sikit je...tu yg ibu dah tak baper suka kuar malam sejak ada anak...kesian la kat Naurah...masuk je keta, terus ZZzzZzZz...tak sempat apa2 pun...

Tp part nak cari DVD tu tak jumpa. Ye la, citer tu kan dah lama. Ibu aje yg tak puas2 tgk citer tu. Naurah pun dah pandai sengih2 tiap kali dengar theme song citer tu... Rasa kat A.Star ada kot...selama nie duk beli pun kat A. Star je...tp rasa mcm dah quite sometime tak ke sana...

Ok, kiter jamu mata tgk gambar...


On the way...singgah Petronas kejap, mcm biasa la, beli gula2, jajan...tp lupa beli air, hehe mujur tak tercekik dlm keta.



Kalu ke Penang, shopping kat Jusco tu memang agenda wajib...tambah plak tgh ada sale (ibu dapat information dari AEON beberapa hari lepas via sms)...jd makin laju la tangan nie pick itu ini...sejak2 ada anak, ibu dah jarang test dulu baju yg ibu nak beli, tak sempat nak masuk fitting room...dah berkenan ngan design, tgk size je la...tp takat nie takder masalah...



Stroller Naurah dah transform jadi troli, Naurah tak nak duduk dlm tu, dah pandai nak main kejar2...baba la yg penat ikut dia ke sana ke mari, ibu sibuk shopping, so Naurah kena main ngan baba...tiap kali baba ngan Naurah hilang dari mata ibu, ibu pasang telinga, dengar bunyik sandal Naurah, hehe...opsss...background seksi sket ye...takder intention amik gambar kat situ, nie gara2 kejar Naurah yg tak reti penat



Naurah mandi2 ngan baba aje kali nie, ibu malas nak pakai swimmer...ada bawak, tp malas nak tukar...xder org pun kat situ, kitorang bertiga je...bukan musim cuti kan...so, x ramai org...



Ibu order air laici & orange juice (untuk ibu sorang ye, heheh...skang x cukup la minum segelas...)...tp dia bagi orange juice + laici (nampak tak ada buah laici kat dlm gelas oren tu...)...pastu pandai pulak dia cakap, 'Nie first time dengar orang order air macam nie (sambil terseyum2)'...nasib baik la ibu nie tak cerewet sangat, tibai je la...tp kensel la nak share ngan Naurah takut Naurah sakit perut...dah kena order air lain lagi...baba belek la kertas order dia, dia tulis FOLC(fresh orange laici)...suppose FO + LC...Sebelum2 nie, ibu biasa order sirap bandung (pasal ibu suka minum air bersusu) & air laici...mlm nie pulak tukar selera, mintak orange juice...



Ikan siakap YANG SANGAT SEDAP + MURAH, just RM24 je sekor (kami order ikan siakap masak 3 rasa)...kalu kat Kangar, besar nie dah RM30++...menu yg lain2 ibu x sempat snap..masa nie duk pk nak makan je...lapor...tp service best, LAJU! Teringat2 lagi rasa ikan nie...ibu sentuh tom yam sket je, lebihnya ibu makan nasi ngan ikan nie jer....dia punya pedas, manis, masam tu sedap2 je...



Nak gi breakfast...tak puas la sarapan kt hotel nie...menu tak begitu memberangsangkan



Check out


Dah sampai umah, mcm biasa la, keje meLAUNDRY...
***masa singgah makan roti canai kat kedai mamak (kt Bukit Jambul, Penang) silap terima order lagi, ibu order milo ais, dia kasi teh o ais...ibu mintak tukar...ibu order roti canai/roti kosong, dia bagi roti telur...hmmm..tibai je la...
***Sebelum sampai Kangar, singgah UUM dulu, makan (first time makan nasi goreng ala arab-student foreigner ada bukak stall kt cafe fakulti ibu), solat, ibu submit thesis, jumpa supervisor sekejap dan submit assignment...sampai Kangar, kul 4pm...
***Skang asyik GPRS je...bosan betul la...

With love,

Ibu An Naurah

Ke UUM lagi...

3:26 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Pepagi lagi, ibu, baba & An Naurah ke UUM...lebih kurang sama sibuk kami bertiga nie ngan lecturer2 UUM yg nak masuk keje...ibu sampai kt UUM, supervisor ibu x sampai lagi...lepak la sekejap kat foyer...Naurah pulak, dari dlm keta, x sudah2 makan. Bawak bekal karipap sardin, karipap ayam, karipap keledek, roti sosej...sarapan dlm keta sbb x sempat nak gi restoran...nak buat sarapan, err...malas la...hehe...kes lambat tak sempat nak ke restoran, tu kiter salahkan Naurah ye, hehe boleh?


Kt sini la kelas ibu...ibu parking pun kat belakang tu je...biasa duk lepak tepi longkang tu la sementara tunggu kelas bukak...ibu biasa jadi orang pertama datang kelas...kekeke...



Tunggu Naurah jalan, tahun depan la kot baru ibu sampai kat office, ngee


By the way, semalam ibu dah abis final exam...satu paper je...dah last sem kan...Insya Allah...so, x payah pk la...tawakal je la kan...

Hari nie, ibu ke UUM untuk setelkan bab submit report master project ibu (tp x setel jugak lagi...ingat nak setelkan petang nie...). Nie tgh nak layan HEAVEN la skang nie, kekekeke...rasa best je sbb tetiba kepala jadi KOSONG, kekeke...biasanya, pas tidokan An Naurah, bersusun2 perkara yg ibu nak kena buat, tak habis2...sepanjang 3 sem ibu buat master nie, itu lah rutin ibu...sejak malam tadi, ibu duk layan DVD Friends je...(padahal masa minggu exam dah layan dah, kekeke...x sabo2 nak abis exam, gitu le jadinya....)

***Next week nak gi Penang, nak carik complete set DVD Friends...ibu punya x cukup...ada baper season je...kata die hard fan, ceh!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates