Oh Yuna, Sekering Jiwa Ente...

11:46 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Ibu Naurah dah lama TAK KETAWA BAGAI NAK RAK bila tgk citer melayu
Sbb citer melayu skang ni ntah apa2
Masa raya ari tu sgt frust sbb siang malam semua tv duk pulun tayang citer hantu
Tak paham ntah apa motifnya bila musim raya kena tgk citer hantu...
Beberapa thn sblm gila dgn citer hantu, tv pakat duk tayang citer yang
BAPOK SEDIH GILER
Pun memang tak kena dgn selera

Jadi malam tadi, tgh duk lepak2 depan TV ngan baba dan Naurah
Kat TV9 ada citer
SEKERING JIWA ENTE
Memang tip top, first class punya citer raya
Sayang, dah ujung2 syawal baru main (ke dah main, ibu yg tak tau, hahaha)
Memang best
Point simple tapi sampai
Macam tu la panggil citer RAYA!
Lawak Bell tu memang first class!

Ibu Naurah juga dah lama tak berapa nak menghayati lagu2 baru
Payah nak terima
Dah la dgr lagu dlm keta aje
Tapi lepas dgr Yuna nyayi balik lagu Nirvana, COME AS YOU ARE
Memang kellas la!


Baru

12:59 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Biasalah, ibu Naurah dpt push factor from KL pagi tadi, bising suh update blog, hehe
Tu yg terhegeh bukak lappy kecik ni, upload gambar dr HP, baru semangat sket nak update citer
Tp oleh kerana Acik Pah ada bg idea kat ibu di saat2 kepala otak ibu jem pagi tadi, maka ibu Naurah persembahkan citer terbaru mengenai kami di sini (banyak citer mek tomey tu aje sebenarnya, hehe)

Dlm duk bercerita tentang shawl dan skincare products yg tak abis2 tu, dpt juga input yg berguna pagi tadi, hehe, maceh ye Tipah =)
Moga2 ada keberkatannya perbualan dua beradik tu pagi tadi, hehe


Bag baru Naurah
Beli masa singgah di Tesco, baba nak solat Asar
Sebab nak pujuk Naurah yg asyik nak berkepit ngan baba skang ni, ibu ajak dia beli bag =)
Selalu la dia pakai gi umah nanny dia skang ni
Kalu time ibu jemput balik tu, ingat pulak dia ngan bag dia ni
Kadang masa ibu nak amik tu, Naurah dah siap galas dah bag ni



Imej baru
Tak tau la apa halnya, Naurah duk pakai pink hat tu aje skang ni
Jangankan siang, malam buta pun dia pakai
Gambar tu amik kat port lunch kami yg baru skang ni
walaupun tempat tu dah lama glamer, tp kami aje yg baru duk rajin2 makan kat situ
Bebaru ni, tgh duk lunch, Sham Kamikaze pun datang lunch kat situ
Alaa, org Perlis mesti tau kat mana kan ;)



Dah kata kan, imej baru
Walau hari mendung, mesti pakai jugak hat tu
Hat tu hat lama, beli masa umur dia 6 bulan rasanya, masa gi cuti kat Langkawi


Bukan kasut baru, baik yg pink maupun yg itam
Beli sebelum raya ari tu, masa kat Kuantan
Pakai abaya ngan but baru ngam kan (^__^)
Tapi last week, masa gi campus, banyak sgt berjalan ngan but tu
Turun naik keta kejenya ibu Naurah ni
Penat wei
Masa tu mulalah terbayangkan sport shoes
Alangkah selesanya...


Mesin basuh baru
Yg lama rosak jua akhirnya, yuhuuu!
Menyampah tau
Yg lama jenama Sharp, mmg tak puas hati langsung
Tapi dlm pada tak suka, 5 tahun ++ jugak pakai
Trade in, tokey tu amik RM60
Ok sgt la
Ada kedai tu nak amik RM20 aje, hahaha

Hmm, Ahad ni ibu konvo
Tp skang hujan lebat aje
Risau juga...

14 Dresses

2:10 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Dah balik ke Kangar ni, baik ibu atau baba, dua2 dah start sibuk
Jadi, An Naurah masih ada dua lai baju raya yg belum dipakai...
tak sempat sebenarnya, hehe

Yg papa ngan mama Nayli kasi, plan nak pakai masa ibu convo master next month
Yg Acik La kasi, kena tunggu Naurah besar sket lagi baru sedap pakai.

Dah bz2 ni, tak jalan ke mana2 la jawabnya.
Last week aje ada ke open house.

8 lai ibu ngan baba yg beli, lagi 6 lai, mak sedara ngan pak sedara Naurah yg kasi (^__^)


1st Syawal, baju kurung yg dijahit oleh ibu sendiri (^__^)
Naurah with Nayli
Last week, Nayli ada datang sini.
Itu ler kali pertama keluarga belah ibu datang kat umah ibu di Kangar ni
Sebelum2 ni, keluarga dari Johor aje yg datang.
Yang paling selalu datang, nenek Naurah lah.
Tapi skang nenek Naurah dah tak larat nak jalan jauh.
Duduk jauh, gini le, payah keluarga nak datang jenguk.

Masa Nayli datang ari tu pun, sian Nayli, mabuk dlm keta.
Terus hilang glamer, hehe
Tu la, Naurah duk jauh sangat, kan Nayli kan (^__^)


Petang raya pertama, dress kotak2 hitam putih, ada riben polka dot pink+putih
With Abang Ajid and Abang Muiz

Pagi raya ke dua.
Dress pink + coklat + putih


Dress bunga yg sangat ladies ni, Acik La yang kasi (^__^)
Zara inspired dress gitu, hehee


Raya ke-3
Dress pink ni, Acik Pah kasi (^__^)
Pakai masa otw Marang-Johor


Raya ke-4
Dress bulat2 pink putih yg cute, pun Acik Pah kasi juga
Raya kat bank ngan klinik tau,
setelkan urusan ibu punya pasal.


Dress ni ibu yg beli
Kesian, beraya sampai tertido
Apa taknya, pagi sampai tengahari duk kat bank ngan klinik
Petangnya, change baju, gi beraya rumah sedara mara di Johor
Ibu aje yg tak tukar baju
Ibu just tambah lilit shawl aje
Paginya, pakai tudung instant aje



Dress ijau
Raya ke baper dah nie ek, lupa


T-Shirt pink & jeans hitam ada labuci2 pink, Mok Ngoh yg kasi (^__^)
Raya kat Jusco, gi cari botol susu Naurah.


Masa raya dah pakai dah baju kurung yg Acik Pah kasi ni, tapi saja letak gambar yg amik bebaru ni


Dress coklat + riben pink, pun Acik Pah kasi



Dress purple + putih
Laura Ashley inspired dress

Ni bulan Syawal lagi kan?
So, citer ni dikira still valid lagi la, hehe

***Asyik update pasal Naurah aje. Pasal diri sendiri entah bila nak update.
Nantilah dulu
Mood tengah turun naik
Perasaan uncertainty masih menguasai diri,huhu!
Jadi, kena tunggu stabil dulu.

Si Gadis Berbaju Kurung Merah

4:01 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Almost everyday Acik Pah bising tanya bila nak update blog...huwaaa
Ibu bz macam tak cukup masa nak makan, Acik Pah buleh buat suara manja+ngada2 tanya pasal blog ni, huhu

Oklah, main tipu lagi, citer ciput, buh gambor je besor2, hehe
Gambar amik pagi tadi, sebelum hantar Naurah ke rumah pengasuh.
Haa, ibu tak pernah citer kan pasal Naurah dah dihantar ke rumah nanny?
Sebenarnya, Naurah dah mula dihantar ke rumah nanny since January 2011.
Jadi, saat2 pedih, minggu yang penuh dengan air mata antara kami berdua sebb kami berdua memang kamceng giler dan tak sanggup nak berpisah walaupun seminit telah lama berlalu.

Kini, kami berdua gembira sbb Naurah sudah semakin bijak, pandai, comel dan bergaya serta pandai menyesuaikan diri di rumah pengasuh, yeeeha!
But seriously, everyday, ibu akan tak sabar2 amik Naurah. Memang bapok punctual giler tau! Ibu akan sentiasa memastikan Naurah akan jadi budak yang balik paling awal sekali! Ye, ibu Naurah memang BEST!
(***Ala, kat umah pengasuh tu, masuk Naurah ada 3 org budak aje, lagi sorang tu mmg anak pengasuh, jadi Naurah lumba balik awal ngan sorang budak aje, hehehehehehe)
Ok, ibu Naurah masih tidak dapat berfikir dengan tenang, otak masih gagal berfungsi seperti yang sepatutnya, rasa penat balik raya mcm tak habis2 lagi, tu yg rasa schedule masih kelam kabut. Kena slow2, relax...Insya Allah, moga dipermudahkan.

Jadi, buat masa ni, layan ajelah sekeping gambar Naurah ni (^__^)

***Baju kurung tu Acik Pah yang hadiahkan (^__^)

Raya 2011- Family Picture

8:54 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Alhamdulillah
Baru dpt tadi familiy pic nie dari OFFICIAL PHOTOGRAPHER, Muhammad Farid Mazlan,
Anak sedara ler, hehe
Nak tau yg mana satu?
Tu, yg belah kiri sekali, sebelah baba Naurah.

So, from left to right:
Line 1: Farid, Baba Naurah, Ayie, Abang Lan, Pok Ya, Ajid, Abang Lan (Abah Muiz & Muaz), Ujir, Awang
Line 2: Naurah, ibu, Acik Pah, Kak Dah, Muaz, Acik La, Zelan, Zedah, Nayli, Ima
Line 3: Illi, Akak, Muiz, Fathin, Fiqah, Fathihah

***Muiz ngan Muaz pelik, duk line org pompuan, hahaha
***Nayli yg paling cun sekali dalam gambar tu, hehe


Mood Raya Lagi ke?

6:33 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Masih tak sempat nak blogging, blogwalking secara besar-besaran
Tunggulah, bila dah tenang-tenang nanti
Banyak benda nak cerita ni, tapi tak tercerita la pulak dgn keadaan yg agak bz skang ni

Apapun, so far, alhamdulillah, umah kami tak naik air even banyak tempat kat Perlis dah banjir
Harap2 tak banjir lagi ler umah kami ni, huhuhu

Ok, setakat nak menghidupkan blog, ibu Naurah ada banyak lg gambar raya, even banyak jg yg gambar tak berapa nak ready


Cabaran nak amik gambar bertiga
Budak kecik(s) are everywhere (-__^)


Naurah with abang Ajid and Muiz
Sorang sepupu besar, sorang sepupu kecik


Raya ke-2, sebelum ke rumah Zelan


Baju raya Naurah ada 14 lai, ada lg 2 lai tak pakai lagi, hehee


With Acik Pah and Muaz (^__^)


Gambar bertiga mcm ni wajib ada (^__^)


Jubah moden ni ibu nak pakai utk convo next month (^__^)

Some pics taken during Ramadhan

9:41 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Sangat bz
Plus dgn feeling of uncertainty
Moga2 Allah permudahkan...

Saja nak share gambar sepanjang Ramadhan ari tu


Ramadhan di Kuantan



Beli hand bag raya Naurah di Bazar Rakyat



Nak ke pasar Ramadhan di Marang



Sebahagian buah tangan Acik Pah



Muiz dan Naurah sibuk melaram ngan bag yg Acik Pah bagi



Raya 2011 - Quick Update

6:32 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Selamat Hari Raya semua
Maaf Zahir Batin
Sekarang sangat2 sibuk
Baru sampai di Kangar hari Selasa, 6/9
Semalam, Rabu, sudah mula sibuk menguruskan hal ibu dan baba
Hal ibu pulak sebenarnya dah mula sibuk sejak hari raya ke-3, masa mula2 sampai ke Johor
Tapi, Alhamdulillah, sibuk yang menggembirakan, jadi tenang2 dan enjoy sahaja menguruskan semua hal2 yg perlu
Nanti ibu Naurah update satu2, ikut kelapangan waktu
For now, nak share gambar raya
Alhamdulillah, raya 2011 sangat2 syukur dengan kegembiraan yang dilimpahkan Allah
Sangat2 happy sebab semua adik beradik dapat berkumpul di Marang
Dah lama tau tak dapat kumpul semua sekali macam ni.


Us di Hari Raya Pertama
Ibu ada belikan Naurah tudung syria ngan hair band, tp dua2 Naurah tak nak pakai (-__^)


Family Abang Lan
See, anak2 sedara semua dah besar2 (^__^)


Family Zelan
Anak2 pun semua dah besar jugak (^__^)


Family Zedah
Semua pun dah bujang2
Yang duduk sebelah Zedah tu, Ujir, baru 6/9 ari tu register kat USM


Family Awang
See, Nayli yang glamer, hehee


Ni tuan rumah ni, family La (^__^)



And of course Acik Pah yg setiap kali balik bwk banyak barang utk keluarga
Satu bag besar tu mmg jenuh selongkar tau (-__^)
Baba ada la pulak terselit dlm gambar ni, hehee

Ok, lain kali Insya Allah, kiter sambung
Banyak yg ibu Naurah nak citer sebenarnya
Bye for now







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates