Nasi lemak for Monday's Breakfast

4:20 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Hari ni cuti
So, I prepared nasi lemak for breakfast



Sambal ikan bilis wajiblah ada kan



Ayam goreng berempah
Jintan kasar & halus tak dapat ditumbuk dgn lebih halus sbb my anak dara tgh tido
(ini bukan alasan, tp ini adalah hakikat, hehe)



Telur rebus
Hiris tak cantik sbb pakai pisau tumpul, haha
Failed.... (-__-)


Timun as ulam


Keropok keping yg sangat sedap sbb made in my kampung

Gambar nasi lemak takder
Not worth to be uploaded sebab blur, amik gambar masa nasi tgh berasap berwap




Miscellaneous Story

8:06 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


An Naurah with her old friend...
Before this, ke hulu ke hilir, tak berenggang ngan pink bear tu,
but now pink bear sudah mula dianaktirikan...



Parking jauh
Car park penuh
Kena menapak le
Takpe, pokok sangat banyak
cuaca sangat redup walaupun tengahari buta
Sebab dah tau kena menapak, awal2 lagi dah pakai flat shoes


Pakai baju kurung cotton baru (^__^)
Wah, bestnya cuaca, rasa mcm kat Korea (hagham tak pernah pegi Korea sebenarnya, hahaha)



Saturday's lunch
Sup tomato ayam from my kitchen
Walla!Habis licin tau!


And finally, An Naurah with her new friend
Kesian kau bear, Naurah dah ada kawan baru
Masa dalam keta, ibu tanya Naurah, "Naurah, who is this"? (sambil tonyoh2 muka kawan baru dia)
Naurah jawab, "bibi (baby)"
See, dia panggil kawan baru dia baby, dekat bear, mana ada panggil baby, dia panggil bear, hehehe


Cinta Yang Terlewat

10:32 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم




Karya terbaru Zuriani Mustaffa
Rm19.90 only.
Happy reading (^__^)

***Baru semalam pos agreement letter ke Buku Prima.
Tak sangka dah ada di pasaran rupanya.

My Junior Masterchef

7:51 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Yuhuuu!!!
Naurah dah ada own kitchen (^o^)


Sebelum raya aji, ibu dapat first gaji. Alhamdulillah. Baru ari ni ibu belikan Naurah kitchen ni.
Dah lama dah teringin nak beli to tgk kat online harga mahal sangat.
Ingat nak beli last week, abih sibuk balik Johor kan.
Bulan ni aje 2x balik sana.



Ibu yg terlebih excited ni, hehe



Ari tu, mujur tak beli kat Jusco sbb yg ibu beli ni lagi murah.
Ni ibu beli kat bookstore.



Siap ada lampu LED tu, cam real aje masak kan (^__^)
Lepas masak, Naurah sungguh2 serve kan masakan dia kat baba tau.
Riuh la umah ni sbb dapur Naurah ada bunyi2, keke



Time to Pack Again?

10:30 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Fill the luggage with clothing
Prepare the mental to enjoy the long distance travel (baru 6 hari rest dah nak kena travel balik....)
It's ok...we're good...
Pray 4 us...

Pashmina: Bila nak pakai...

8:43 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Dulu2, masa tahun akhir di UTM, ibu ingat lagi, ada beli dua lai pashmina
selai itam, selai hijau cendol
Itu aje rasanya pashmina yg beli
Masa tu kan bukan era pashmina...

Pastu, bila dah kawin, ada beli pashmina lagi, kaler putih, pink, purple (pink ngan purple ni ada corak ala2 songket) dan hitam

Masa tu pun, pashmina tak berapa hot

Tapi, skang ni, sejak pashmina HOT bagai nak rak, ibu Naurah jd hilang kawalan, hehe
Dan buktinya ialah, gambar2 di bwh ni merupakan pashmina yg ibu beli tapi masih tak pakai lagi

Bukan beli selepuk, tapi beli sket2

Ibu ada 8 drawers utk simpan tudung
Drawer 1: Tudung munawawarah dan tudung net
Drawer 2: Tudung Ariani
Drawer 3: Tudung Hajaba cap pasar malam dan tudung lycra cap pasar malam
Drawer 4: Shawl soft jojet (ke apa namanya eh? ala, shawl standard tu la...)
Drawer 5-7:Pashmina
Drawer 8: Shawl cotton (Acik Pah yg bagi, ibu ada beli selai aje, kaler putih)


Pashmina ni, nama dia pashmina eksklusif
Ada nampak corak2 paisley
Tu yg suka sgt tu
Mula2 beli dua lain, kale peach ngan grey
Gi lg sekali, beli putih, pink dan purple
TAK PAKAI LAGI


Nie pashmina standard
Yg putih ngan hitam tu jenis lembut
Yg peach lembut ngan hijau lembut tu keras sket
Pashmina ni, lembut ke keras ke, dua2 pun ibu suka
Kalau pakai tu,dua2 ok aje
Takder masalah pun
PUN TAK PAKAI LAGI


Nie pashmina double tone
pink lembut, purple, pink terang dan biru
Ada selai lagi, kale ijau tp ijau dah pakai dah
Yg kat atas ni MEMANG TAK PAKAI LAGI


Ni bukan pashmina, tp shawl glamer tu, ada org panggil shawl benazir la, shawl sahara la
Ibua da 5 lai shawl ni, kale itam , putih dan purple, semua dah pakai
Yg oren ngan ijau ni aje yg tak pakai lagi
Beli dah lama dah
TAPI DUA LAI NI TAK PAKAI2 LAGI


Ni pashmina yg jenis satin sket tu
Bila pakai mmg cantik sbb lembut yang amat
Tp manja sangatlah
Mudah rosak sket
Ada banyak kale, semua dah pakai except yg tiga kat atas ni: purple, coklat cerah ngan kelabu

Obsession beli pashmina ni mmg payah nak stop sbb:
1) SANGAT CANTIK
2) SANGAT PRAKTIKAL
3) MATERIAL DIA TEBAL
4) SANGAT MURAH!!!!!
Harga paling mahal pun RM15, but usually RM10 aje, tp ibu dgr2, kat KL RM5 je, huhuhu

***Tgh2 duk menaip ni, teringat ada lagi selai printed pashmina yg tak pakai lagi, beli sekali ngan pashmina eksklusif tu, hehe


Summary

8:24 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


So, this is the summary that took place during our absence here...

Petang raya haji, ke Jusco with hubby, An Naurah and PIL



Naurah nak main pun duk control ayu lagi....hmmm
Dia tak kasi budak lain main kat area dia main, hehe


Kat R&R Sg Perak...
Setelah berkurun Naurah mintak nak makan lolipop...finally, semalam dapat jugak dia makan...
Tgk Naurah duk makan tu, gigi ibu pulak yg rasa sengal2....

Naurah ngan teddy bear tu tak dpt dipisahkan
Asyik berkepit aje
Dia peluk sungguh2 bear tu siap kali keluar
Nak naik motor pun bwk,
Nak gi umah nanny pun bwk,
gi mana2 pun bwk
Ada sekali masa gi Jusco bebaru ni (gi Jusco 3 kali masa balik raya haji, hehe), lupa bawak, buat hal la dia dlm keta...malas tau nak patah balik...

Bear tu dia yg pilih sendiri masa gi padang besar dulu2
Hmm...lama dah tak ke sana...


Gambar seminggu sebelum balik raya haji


Menu pagi raya, ibu masak nasi bukhari dan ayam masak merah
rasa dah banyak kali tepek gambar mcm ni
Tak sempat nak deko2 ye, tu gambar fresh dari periuk dan kuali.
PIL sangat suka, yey! (^__^)
Masak ni pun, request dari family di Johor (^__^)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates