Update

7:34 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Balik kampung di Marang, dah

balik kampung di Johor, dah

Skang tengah cuti2 dan shopping2 sakan di Penang

Tahun depan baru balik Kangar (^__-)

To-do-list

11:04 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Memang menyampah ngan sistem air kat taman perumahan ni
Bayangkan, start on washing mashine tu kul 8am tadi, sampai skang tak habis2 lagi basuh!
Slow giler!
Kalau takder keje, buleh jugak fill in air tu manually
Kalu mcm tu, baik tak payah washing machine auto. Benci!!!!

Ok, tukar tune, ehem-ehem-ehem
Esok nak balik kg. Packing pun dah boleh dikatakan setel.
Esbok pun dah clearkan apa yg patut. Baju tempah kat Butik KZ pun dah amik. Buku pun dah renew. Bunga kemboja sekuntum dah berbunga, tinggal lagi tiga dlm proses nak kembang. Umah dah vacuum. Nak setelkan sinki aje petang ni. Baju nak pakai esok dah iron. Baju Naurah ngan socks dia pun dah pilih. Baju baba pilih sendiri (haha (^*^)) Jangan lupa charger hp ngan lap top. Baba jgn lupa wat balik printer baba sbb baba ada hal sket nak setelkan kat Johor. Akan balik ke Marang dulu, and then baru ke Johor.
Ok, pray for us (^__^)


16, 17 & 18th December 2011

2:18 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Petang Jumaat:


Hanger ni khusus utk gantung abaya/jubah ibu
Petang ni nak beli 5 paket lagi, hehe



Beli dua helai sarung bantal utk bantal kecil sbb nak match kan dgr bedsheet kaler kelabu yg beli last 2 weeks.

Pagi Sabtu:



Nak ke Sg.Petani, nak attend wedding kawan baba masa sama2 kat utmp dulu



Dalam novel Cinta Yang Terlewat, ibu imagine rumah Muhammad Fahim (hero) kat area2 sini (^__^)
Jadi, everytime lalu area sini, kadang2 baba akan tanya, 'mana satu rumah Fahim?' hehehe

Ibu mmg suka tgk rumah2 kt sini, nampak best betul



Ok, dah sampai rumah pengantin
Setelah sekian lama tak pakai kebaya, bebaru ni masa beli dua pasang kurung cotton, ibu beli kebaya cotton ni selai
Baba suka sbb cutting dia loose, labuh dia bawak lutut,
Bila pakai, ibu rasa so classic lah,
Rasa macam orang lama2 je, kikiki


Naurah baru bangun tido, sian, mamai lagi tu



Beberapa saat sebelum bear jatuh tergolek atas tanah



Naurah ingatkan yang dia pegang tu makanan, walhal tu sabun
Tak sempat jumpa pun pengantin sbb pengantin dari Alor Star, lambat lg nak sampai
jd kitorang chow dulu
Semoga pengantin bahagia ke akhir hayat (^__^)

Kitorang singgah Tesco utk solat
Masuk Village Mall, hmmm...bosan
Ibu just beli 2 pairs of socks kat MyPlace



View yg sangat menyenangkan sepanjang perjalanan



Pagi Ahad:

Nak ke Guardian
Naurah demam dan selsema pulak



Ni antara socks yg beli semalam, hehe
Comey sbb ada kaler pink (^__^)



Takder rupa demam pun, pepagi buta dah mintak nak makan lolipop
Ni yg benci skang nie, boleh dikatakan kat semua casher counter ada lolipop, tensen bentul



Si anak berlari dengan riang
Baba dengan rela tolong kelek bear dia



3 pieces RM9.98, yey!



Memang ngada2 betul pokok bunga kertas ni
makin galak pulak dia berbunga
walhal habih daun dia dah kaler kekuningan dah
Ada kat setahun tak berbunga
Masa ibu duk jaga, dia mogok
Bila buat tak tau, pas satu2 kuar bunga



Bear, masa utk mandi!
Ibu senyap2 amik bear masa Naurah tgk ralit tgk Rapunzel
Sekali air dlm washing machine tak penuh lagi, Naurah dah perasan bear dia takder
Menangis2 carik bear dia
Ibu tunjuk kat dia, bear dia tgh mandi dalam mesin basuh, baru dia senyum.



Ibu malas nak sarung tudung, jemur kat pintu gril ajelah



Menu lunch hari Ahad
First time buat sendiri ni
Nak buat meatball spaghetti
Tp Meatball takder pulak kat shopping mall tadi
Ibu ganti ngan frankfurter beef
cendawan butang pun tak letak
Oklah, baba kata sedap, hehe

A Slow Week

11:05 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Finally, Jumaat yg dinanti tiba jua
Serius this week rasa slow sgt
Duk kira2 hari, baru Rabu, Khamis
Phewww...mcm jenuh tunggu Jumaat.


Gambar hari Rabu
Masa tu ingatkan dah Khamis
Hari Rabu, hari ke pasar malam
Beli makan2 dah tak baper sgt skang ni
Just beli oblong aje
Dah lama tak tgk anak ibu pakai dress batik, beli la selai
Last beli baju batik kat Naurah masa gi Langkawi
Tu pun dah singkat
Kaftan batik yg pakai malam2 pun singkat juga kan Naurah

Malas nak jalan dah
Ibu ngan Naurah tunggu baba tepi keta



Seciput hasil shopping



No caption for this picture
Cuma sebelum amik gambar ni, ibu ada rakam video Naurah nyanyi lagu I love U (Barney)
Serius kelakar
Nyanyi lagu barney pun head banging, sampai terpejam2 bijik mata, kehkehkeh



Ni, bunga kemboja ni pun slow kemain nak kembang kali ni
Penat tunggu tau

Alhamdulillah

1:33 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Dapat email dari pihak Karangkraf tadi...


Dok payoh berangan ler nak beat Ombak Rindu, dok gitu, hehehe


Wordless Wednesday >> Green Kebaya

10:34 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Routine

3:20 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Sejak September lepas, lebih kurang macam nilah rutin ibu dan Naurah:
Pagi, lepas Naurah bangun, ibu layan lah dia tgk movie sekejap
Balik2 Shrek, Shrek, Shrek
Sampai hari nie, Naurah sebut Shrek, 'Tiyek'
Then, dlm 8.30am, ibu hantar dia
Sepanjang perjalanan ke umah nanny Naurah yg cuma sekangkang kera aje dari rumah kami, ibu akan kis22 Naurah banyak2 kali.
Cayang sangat kat dia ni (^__^)


Sempat sepah2kan rumah dulu sebelum kuar ke school yer Naurah (-__^)



Bila dah masuk waktu asar, samada keje ibu siap atau tak, ibu memang terus stop. Terus solat and bedezup pi amik Naurah, hehehe

Kalau keje utk hari tu dah siap, maka akan amik Naurah dgn hati yg riang
Kalu tak baper siap, maka akan amik Naurah dgn hati yg riang jugak, cuma dalam kepala akan sibuk sket
Tp dah discussed ngan baba yg kami berdua cuba utk tak buat keje bila Naurah ada di rumah
Bagi full attention pada dia

Ok, berbalik pada gambar di atas, bebaru nie baba ada belikan Naurah reket tenis gambar Ben 10, tp kesian Naurah, Naurah tak kenal, Naurah panggil tu Otomen (Ultraman), hahaha
Kalu Muiz dan Adam dengar, mesti Naurah kena gelak, kehkehkeh

See, bola tenis kitorang, besor giler!
Korang ada bola tenis besor macam tu?
Ada?!
Ada?!
Mampuih mok cik ni...kalah la Maria Sharapova



Tgk, bag yg dia galas pi umah nanny pun tak letak lagi tp dah ajak ibu main tenis
Tp sbb muka dia sgt comel, maka ibu sanggup aje melayan
Semalam, ibu umpan dia ngan keropok Ganu sbb penat nak main, tapi dia tak nak
Siap dia tunggu ibu abih MAKANG KEPOK TU sbb nak ajak ibu sambung main
Siap tanya ibu, dah? dah?



Rumah kami di waktu petang sangat panas
Night curtain awal2 kena turunkan
Perasan tak day curtain umah kami singkat?
Lepas banjir ari tu ibu kerat, hahaha
Jangan kau tanya kenapa!



Ok, malam2 skang nie Naurah sudah ada aktiviti baru
Dia rajin membaca
Jadi, ibu time rajin capai la jg buku, baca sama2 ngan Naurah
Naurah comey, dia sbut satu2 binatang dlm buku tu
'osh" (horse) - kadang2 bunyik mcm Mr Os aje, hehehe
'bear' - nie best friend dia, mesti la pandai sebut
'bird'
'butter' (butterfly) - panjang sgt kan Naurah, Naurah kerat je perkataan tu ikut suka hati dia (^O^)
'peyok' (frog) - Bunyik dia jd mcm periuk

Bila ibu tunjuk perkataan dlm buku ibu, Naurah cakap, 'tak tau'....
COMEYNYA NAURAH MASA TU!!!!
huhuhu

Tetiba rasa sayu (pang!)



Nie la buku yg dia duk baca hari2 tu...



Ala, dia malu2 la bila perasan ibu snap2 dia....
Nite2...
Esok rutin bermula lagi...

...

3:54 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


It's almost 4pm
Tak tau apa output utk hari nie
Lembab giler otak nie berjalan....
Seriously, skang mmg MOOD NAK BALIK KAMPUNG!!!!
mata tengok lap top tp kepala hotak ni terbayang2 nak kemas luggage aje...

Saturday's story: This is not cuti2...yet

8:08 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Ibu Naurah ada urusan dari 3pm sampai ke malam ari ni
Jadi mmg tak drive sendiri
Mintak baba yg tolong antar dan amik
Takder ler ibu nak drive sorang2 malam2 kat situ
Sepanjang jalan dari Sintok ke Kangar ni, bukan all the way ada lampu jalan
Dah la keta tak banyak
Horror la wei


So, alang2 baba dah tlg antar, rasa ari nie nak lepak2 kat Changlun le
Tak penat sgt baba dan Naurah ulang alik
Jadinya, kul 11.30am dah kuar umah



Nak pi lunch dulu
Early lunch at Anjung Keli


Sebelum tu, gi singgah Watson dulu
Beli supplement utk Naurah
Risau dia tak berapa selera makan skang nie
Sudahnya, skang nie dia nak makan supplement tu mcm makan gula2 pulak
Jap2 kang mintak



Stay kat budget hotel
Ari tu masa konvo master ibu pun stay sini jugak


Malamnya, sementara tunggu baba dan Naurah sampai, saspen le jugak, hehe
Takut ler jugok mok cik nie
Nak suh baba tunggu awal2, sian kat Naurah
Tu yg bila dah nak setel, baru call baba

Balik tu, singgah hotel jap, pastu terus ke Jitra, nak dinner
Dinner kat Pizza aje pun
Kali nie, stay kat hotel dan dinner, my treat (^__^)
Ibu dah dilanda tamak masa kat pizza, siap order meatball spaghetti
Last2 pizza kena tapau wat balik
Lapor weh! Tu yg tamak tu.
Tak mandi pun malam tu
Berbaju kurung cotton tu dari siang bawak ke malam
Penat2...
Sampai hotel, change diaper Naurah, terus ibu pengsan


Naurah makan banyak spaghetti
Rasa nak cuba buat la
Sblm ni mmg tak pernah buat sbb baba bukan peminat makanan italy sgt pun




Ok, nak check out
Ke Giant dulu, ibu nak beli electric kettle yg besar tu
Pastu balik, singgah shopping mall di Arau pulak
Shopping barang dapur sket

(-__-)

8:14 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Hmmm...


Tak sabar nak kasi cuti pada si polka dot...



Nak ajak si definitely fake and cheap burberry balik kampung....

***Polka dot: Kunci rumah di Kangar, burberry: kunci rumah di kampung.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates