Cantiklah...

3:41 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Nak tempah jugaklah dress mcm Irma Hasmi


Sebelum dia bertudung dulu, tak minat pun
Tp skang ni, memang suka sangat2, sweet betul!

Cabut gigi

10:58 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Baru lepas cabut gigi
Gigi yang tampal masa zaman sekolah rendah dulu dah pecah2
Jadi kadang2 bila makan rasa sakit + ngilu2 sebab makanan dah masuk dalam lubang
Takutnya nak gi cabut gigi tadi sbb dah lama sangat2 tak cabut gigi

Masa Dr cabut tadi, tak sakit
Tapi sbb gigi tu dah pecah, jadi Dr kena pecah2 kan dulu sebelum cabut, masa tu SAKIT!!!
Ibu nak pegang tangan Dr sbb masa kecik2 dulu bila Dr cabut gigi Dr suh pegang tangan dia, hehehe
Tp Dr kata, jangan pegang tangan saya, nanti saya tak boleh cabut, hahaha
Takpe, Dr baik je, cakap lembut2 je
Ibu rasa cam budak2 je tadi, hahaha

Oklah,Dr bg gigi yg dah pecah tu wat kenangan...
Lega dah cabut...

On My Birthday 22 Jan 2012

7:00 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


22st January 2012, umur ibu dah masuk 31 tahun
Alhamdulillah
Setelah sekian lama sambut birthday dengan baba dan Naurah
Tahun nie, selain dapat sama2 ngan suami dan anak ibu, dapat pulak sama2 ngan family kt Marang (^__^)


Baba org pertama yg wish birthday kat ibu (^__^)

Ok, kiter siap2 nie nak gi beli birthday present ibu
Tahun ni ada beli present utk diri sendiri, hehehe
Baba wajiblah belikan jugak kan (^__-)

Pakai baju yang baru siap tempah sebelum balik kampung
and pashmina yg Acik Pah kasi (^__^)



Nie anak ibu yg comel, makin jual mahal time nak snap pic dia


Acik Pah kata jgn letak gambar ni dlm blog...


Kalu nak letak jugak, letak yang ni
Tp sbb ni blog ibu, suka2 hati ibu aje,
ibu letak dua2, hehehe


Ntah kenapa muka sembab masa ni


Happy familiy



Ok, Acik Pah ajar pakai pashmina style baru, ibu suka (^o^)

Ibu kalau style loose2, messy2 cam hana tajima tu memang tak suka
Suka pakai2 kemas2, Acik Pah cakap, ibu ni skema, tapi takleh lawan skema Acik La lagi, kehkehkeh

Masa pagi, pakai style yg ibu biasa pakai
Waktu petang, baru tukar style lepas dapat quick tutorial dari Acik pah, hehe
tp tak baper terer lagi
semalam, masa otw marang-kangar, lepas solat kat tesco, sekali time nak lilit shawl, tak menjadi, kehkehkeh
Kat kg Acik Pah ada, jadi stylist ibu
last2 ibu balik pakai tudung instant aje
mujur ibu mmg pakai tudung instant yg labuh belah dalam
lawak betul semalam

Dah kirim kat Acik Pah suh beli lagi pashmina corak mcm ni kt KL, kt Kangar tak jumpa la yg style corak mcm ni

Tak sempat amik gambar ngan Acik La masa birthday ibu sbb masa Acik La dah siap2 nak gi keje, ibu tak mandi pun lagi, huhu
Ibu belanja kfc je, makan ramai2 kat umah
Masa mamam, mana ada masa amik gambar, masing2 pun pakai baju tido aje kan, hehe

Gambar wajib sebelum bertolak balik kangar tetap ada amik tp tak boleh publish atas permintaan 4 orang manusia yg tak mandi lagi masa ibu nak bertolak balik (^o^)


Not So Wordless Wednesday>> Sexy An Naurah during CNY

10:00 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Pakai cheongsam, pastu naik bike, hehe

Ibu suka pic ni sebenarnya, ehehehe

Shopping di Jeli

8:29 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Skang ni, baba cakap, kami bertiga kalau travel, amik masa lebih lama dari sebelum2 ni, hehe
Sbb skang ni lebih leisure2 time travel, malas dah nak kejar sampai awal
asal selamat sampai, alhamdulillah
dah nama pun duk jauh kan

Otw dari Marang ke Kangar, time lalu kat Jeli, mata ibu memang ligat la tgk org jual2 tu
Sekali terpandang PANDA, terus ibu suh baba berenti
Naurah sejak2 duk suka tgk kungfu panda ni, minat sungguh ngan panda
Kenalah ibu belikan, hehe



Ok, dah dapat sekor panda
Sungguh2 la dukung Naurah time nak lintas jalan
Keta mmg banyak tp seme slow sbb tempat org shopping
nak tahan keta bagi ibu lintas dulu, cam sungguh2 pulak ibu nak gi beli panda ni kan, hahaha



Kat Jeli, dua kali berenti
Sekali lagi, berenti kat kedai yg jual baju ngan menan budak2
Nie mmg ibu aim dari masa bertolak Kangar-Marang lagi
Dah cakap ngan baba, otw balik Kangar, nak singgah jugak kat sini, nak beli motor pink kat atas tu (^__^)
Murah tau kat sini
RM165 SAHAJA yer!
Ibu amik gambar dari angle tu nampak besar betul bike tu kan (-__^)


Bonet penuh, so letak kat depan ajelah
Masa Naurah terai motor tu, cam biasalah, org akan terkejut bila ibu cakap umur dia 2 tahun setengah sbb Naurah ni tinggi, kaki panjang ye, hehe


Tatang panda macam org bawak dulang hantaran!
Sian bear, tergolek kat situ


Ada org tu hati berbunga2 sbb dapat panda dan motor.
Sibuk cakap motor tu motor dia
Ntah sapa nak berebut ngan dia
Tiap kali balik Marang, Naurah tumpang main motor abang Muiz aje
Kang Muiz meh le umah Naurah, buleh main motor Naurah pulak (^__^)


Singgah makan kat Tesco, solat sekali sbb kat R&R penuh org
Anak org lain berlari sana sini bawak diri
Anak ibu berlari sana sini jugak, tapi kepit panda sama


Our meal, mee hot plate
nie kira dinner sekali la ni


Sejurus tiba di rumah, tatkala ibu duk sibuk nak basuh baju, unpack barang dan baba masih duk punggah2 barang, ada org tu dah berbahagia dengan motor dia, hmmm
Masa kat Tesco baba dah siap change baju Naurah


Bedtime Reading

8:50 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Ibu so happy lah sbb sekarang An Naurah makin suka membaca (^__^)
Majalah Barneytu sungguh2 dia baca (tp masa balik kg ari tu dia tak baca sbb suka sgt main, hehehe)

Hari tu, beli lagi magazine Barney, rasanya dia kuarkan every month
Tp, bila ibu belek2, mcm bosan pulak magazine Barney ni, even bg budak2 sgt best (ni sapa yg nak baca sebenarnya ni (-__^))
So, semalam, ibu beli magazine Disney pulak, lagi best sbb ada mcm2 gambar, mcm2 fakta yg best yg parents boleh baca, kualiti kertas pun cantik, ada mcm2 karakter kartun (taklah BArney aje kan, hahaha). And, harga pun lebih murah, Barney tu RM8.90, yg Disney ni RM4.9. Rasanya dikeluarkan every month jugak kot. Ibu beli masa kuar lunch ngan baba semalam.

Teringin sgt nak beli tu sbb sehari sebelum tu cik kak kita ni banyak buat hal sket, jd ibu ngan baba ada marah2 dia, kesian jugak bila ingat2 balik. Dah la sehari duk hantar kat umah nanny. Balik2 umah kena marah. Abis, kang kalu tak marah ngada2 lah pulak jadinya kan. Duk buat hal aje, main campak2 barang. Bila teringat, mulalah rasa sedih, sob-sob-sob. Konon nak tebus balik, belilah magazine tu kat Naurah. Suka sgt sbb Naurah suka magazine baru ni (^__^)



Naurah dah ngantuk sebenarnya, tp duk tahan jugak mata tu sbb ralit tgk gambar2 kt dlm mag tu

Wordless Wednesday >> Gambar Wajib Setiap Kali Balik Kampung

7:00 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Jalan-Jalan Zoo Johor

7:53 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Masa balik Johor, baba bawak jalan2 pi zoo
Sbb Naurah kan dah kenal haiwan2 ni sejak2 duk baca buku Barney
Jadi nak tunjuk real lah kat dia kan


Belum masuk dlm zoo, Naurah dah kagum tgk gambar binatang2 tu (-__^)
Nenek ngan Tok Ayah Naurah pun ikut jugak (^__^)

Tp, sepanjang dlm zoo kena dukunglah sbb dia takut walaupun excited dpt tgk semua2 tu
Kt sini tgk bear
Lion ngan tiger pun duduk dlm sangkar mcm ni jugak
Amik gambar pakai kamera hp kan, jd dlm gambar nampak kecik, malas nak upload
Tp sampai skang Naurah suka tgk gambar haiwan2 tu dlm hp ibu



Suka kemain dpt tgk 'osh'
Tp, ajak naik, takut pulak

Mak budak pun nak jugak amik gambar ngan animal kan, hehehehe


Baba penat...


Tunggu jugak merak ni kembangkan ekor dia
Konon nak amik gambar
Takpelah, ekor tak kembang pun jadiklah



Serius mcm batu tau buaya ni
Gigi sebatang pun takder, kena cabut ke gugur pun tak taulah, hahaha

Puas jugak la tgk mcm2 binatang
Tp gajah ngan zirafah tak tgk, tak tau samada kitorang tak abis jalan atau tak ada



Nak jugak main yg kayuh2 tu tp dah tau dah, Naurah sure takut

Hat ni beli kat zoo



Mamam kat Singgah Selalu Skudai

Masa kat kampung ari tu

2:54 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Mood merudum ni
aderkhhh
Hati masih di kampung agaknya
...kt mydin
...kt jusco
...kt Bukit bendera, huhu, gayattt!!!



With Nayli, anak Pok Awang & Acik Ima



Mari seme kiter lembang rumoh
Dakpe, mama saya rajin kemas (kata Muiz)

Ye, betul2 (Muaz membalas)
Kehkehkeh



Ibu memang geram sgt2 kat Muaz ni, kalu duk dekat2, harus dah bawak balik
Buleh main ngan kak Naurah
Naurah suka sgt ngan budak baju merah ni taw!
Naurah sebut nama Muaz, 'u'az' (bunyik cam sengau sket, hehe)



Suka la mula2 sbb buleh lari2 kat laman
Sekali jatuh, ambik, calar lutut, mujur tak nangis
Kat kangar ni mana ibu kasi dia main kt luar umah



Rindu la kat Muaz!!!



Dress Acik Pah kasi
Amik gambor muka masang catung!



Jam tangan pun Acik Pah kasi



Kt Mydin
Tunggu baba Naurah test jubah, kami bergambar2, hehe



Spek tu baru beli kt Mydin
Acik Pah belikan
Maceh ye (^__^)
Sibuk Naurah suruh Acik Pah ikut masa nak gi Mydin ni
Sudahnya, dia suh Acik Pah dukung
Ketor la tgn Acik Pah sbb Naurah berat!



Kt Rompin, singgah main ambush aje kt umah Mok Cik Dah Naurah ni
mamam nasi minyak, mee goreng, karipap sardin+kentang, kepok lekor
Abang Ajid dukung Naurah mcm dukung Naurah masa kecik2 dulu je, hehehe
Abang Ajid kebetulan balik rehat dari keje, lunch le sama2
Keje dekat ngan umah, best le dia balik umah mak dia masak. Acik Dah kata Abang Ajid makin bam-bam, hahaha



Menghabiskan kepok keping Acik Dah, bagi makan kucing
Naurah duk berkepit ngan Abang Ajid aje
Mujur tak suruh ibu wat balik Abang Ajid




Mula2 dia sombong jugak, tp Abang Ajid duk usik2 dia, nak le dia (^__^)

Balik kg kali ni tak amik banyak gambar sgt
Gi umah Mok Ngoh Naurah pun tak snap gambar
Ibu duk mamam jemput pisang, nyaris lupa dunia sebab lama dah tak makan jemput pisang
Nak buat sendiri, MALAS!

Fiqah pun dah kat Kelantan, dapat course jadi nurse. Alhamdulillah.

Ok Zue, sambung wat keje!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates