Wordless Wednesday >> Is eating out cheaper than cooking?

10:01 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم





Miscellaneous Weekend

10:27 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Hari Sabtu, ajak baba pegi Padang Besar
Shopping2 jugak, tp mmg panas tu tak tau nak cakap la kan
Kali ni pun, ibu tak heaven2 sgt shopping
Macam tak best je
Beli baju Naurah aje yg best


Yey, Naurah dapat gitar kaler pink
Gitar dia cute la, tak mcm yg biasa2 jual tu
Ibu ingat nak beli periuk, tp rasa tak nak beli kat sini la
sek sok kot2 ke Langkawi, rasa nak beli kat sana



Menu lunch petang Sabtu
Buat nasi goreng kampung, makan dengan ikan cencaru dan sambal kicap



Lama dah tak buat nasi goreng kampung
Masa duk tgh nak siap2 bahan tu pulak, tgh guruh
Jadi mmg heaven la makan nasi goreng tgh2 nak hujan kan


Tak beli2 pun alat pemanggang
Just goreng dgn minyak yg sgt sikit aje
Boleh la nak amik feel makan ikan bakar, huhuhu



Ahad, setelkan urusan ibu sket
Naurah duk ngan baba

Masa Naurah duk ngan baba, baba cakap, Naurah sibuk duk panggil ibu
'tayang' (sayang)
Terganggu la orang2 kat ofis tu nak wat keje dgr suara Naurah, hehehe




After that, gi shopping barag rumah kat Jitra sbb baba terpengaruh ngan kawan dia yg bagitau barang2 kat sini, especially diaper murah
Memang murah pun
Jus peel fresh pun murah

Lepas tu, terus lunch kat Pizza kat situ


Sebelum masuk pizza, ibu sempat beli cooking set kat Naurah
Jadi masa ibu ngan baba mamam, Naurah sibuk main masak2



Petang, ke Tasik Melati lagi
Tak puas jalan ari tu



Naurah makin seronok berdukung skang ni
Jarang2 la nak tgk dia jalan



Beli multi purpose container utk isi menan2 Naurah yg kecik2, terutamanya periuk belanga dia tu lah

Miscellaneous Friday

10:22 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Tgk muka muncung aje, ingatkan nak tido
Naurah biasalah, pas asar baru sibuk nak tido
Mujur tak
Tapi mlm tadi mmg tido awal la
Abih ngan ibu ngan baba sekali tido awal
Konon ingat nak tgk Lisa-Yusry
Tido aaah sedap

Pagi tadi tgk la kat Awani
Suka tgk org kawin kan
Tapi ntah sapa la yg pi tepuk tangan lepas selesai akad nikah tu kan



Baba bagi (^__^)
External h/disk yg lama mcm dah sakit2 sket, tp still pakai jugak lagi
Pen drive yg sedia ada pun mcm dah ragu2 nak cucuk sbb takut virus (^__-)
Dapat bag dia sekali
Kaler pink tu wajib



Ni external h/disk lama


Ni yg baru
Comey.... ada corak2, hahaha
Tu yg penting, hehe


Baru pas mandi pagi tadi tp rambut dah messy sbb nangis nak ikut baba pi work
So, ibu ajak baba round sket amik ati dia sebelum baba gi keje
Sebelum2 ni mana ada dia nak ikut baba dia
Saja je pagi tadi

Dulu dah kini

8:00 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Dulu2, toys Naurah sket aje...
Sekali dua kutip dah setel



Tapi, skang ni....

Ruang tamu dah la tak luas (tak nak sebut sempit!)
Itupun dah ada yg ibu simpan dlm bilik ofis ibu
Tak larat nak tgk berlambak2 kat depan
Tak nak compare ngan menan anak org lain
Karang tak pasal2 ibu gi tambah lagi menan Naurah nanti
Diri sendiri ngan baba nye jugak yg duk mengutip hari2
Naurah tu tahu curahkan aje (^__-)


***Bila menan dia tak banyak, rasa kesian, jadi belilah lagi
Duk beli-beli-beli, tak sedar dah selambak
Karang tengok anak bosan main benda sama, beli lagi
tapi kang tetiba jalan terpijak tersadung menan anak, marah lah pulak!

They're always in my purse

10:03 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


There's a reason why my purse always looks fat


Because there are so many people that I love inside it!

Atas (from left): Raya 2011, me and late parents 1986
Bawah (from left): Family 1984, Raya 2011


*** Daru dulu2 lagi, purse tu payah nak slim sebab segala macam nak letak dlm tu, jadi, time kering ke, time tebal ke, dia maintain aje gemuk, hehehe

Self printed 'memories'

2:44 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Skang ni kan selalu amik gambar
Jadi gambar dah berlambak2, ntah bila nak gi cuci
Dah lama baba suh ibu print sendiri aje
Glossy paper tu ibu ada la sket, dapat free masa beli printer Brothers and Canon
Tapi selama ni malas nak terai print

Oleh kerana sekarang tengah rasa menyampah dan fed up
Jadi, main2 ngan printer pun seronok la jugak


Nak print gambar sapa lagi kalu bukan Naurah kan (^__^)
Nak beli banyak2 lagi la glossy paper ni, beli album, pastu susun2 balik
Skang org dah tak layan sgt album gambar kan, sbb gambar dah banyak sgt
Jenuh nak susun

Tp kalau everytime nak tgk gambar nak bukak lappy, malas la pulak
Dlm hp pun dah banyak sgt, kadang2 amik masa sket dia nak load

Weekend

8:30 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Nampak udang yang bergolek2 dlm nasi tu
That's mean, ibu masak nasi udang untuk Saturday's lunch
Lawan dengan sambal udang + sotong


Semua rumah di taman perumahan kami dapat tong sampah baru

Blog ni semakin kronik,
gambar tong sampah pun boleh jadi entry
huwargghhh!!!



Naurah masa ni sangat comel, jadi wajib letak gambar ni
Nak kuar jalan2 cari dvd and lunch (on Sunday)
Masak ari Sabtu aje, huhu



Lunch nasi ayam



After more than 5 years, or to make it sounds worse,
setelah dah masuk tahun ke-6 tinggal di Kangar ni, baru ari ni jejak ke sini
hahaha
Walhal dekat aje ngan umah

Naurah masih mamai sbb tido dlm keta


Dah nak hujan
Jadi jalan2 kejap aje
Skang ni kat Kangar, siang panas sgt
Kang petang hujan lebat +kilat





Gardening Time

8:29 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Dah lama dah tak beli pokok baru
Semalam, ajak baba pegi nursery, beli jugak satu


Nak sebut pun tak retilah nama pokok ni
Harap2 hidup elok la dia
Ibu teringin nak tanam pokok bunga ros
tp dgn koordinat rumah yg amat tak strategik sbb waktu petang sangat panas,
maka kena tangguhkan dulu la

Pokok bunga ros, panas2 mana dia tahan
Nak kena redup2 sket
Ni pokok yg ibu beli semalam pun harap2 sesuai la dia dgn condition rumah ni
So far, pokok pine ngan kemboja yg ibu tanam sgt ok
Pokok cactus, satu dah mati sbb ari tu kucing langgar pasu dia, terbalik, terus patah, benci betul

Bekal

8:37 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Every weekday morning, ibu akan prepare bekal utk Naurah bwk ke rumah nanny
Bag dia pulak, malam atau petang semalamnya ibu dah setelkan
Tak suka la kelam kabut pagi2

Kadang2 buntu jugak nak bekalkan apa la kat si comel ni



Nie bekal pagi ni
Kek coklat ngan conrflakes
Cereal tu mmg kena bg yg original flavor aje
Yg perisa lain2 dia tak laju sgt makan

Air masak tetiap hari wajib bawak
Kadang2 ibu bagi la bekal air vitagen ke, air kotak coklat ke
Tp yg tu kalu bagi, takleh la bagi satu aje, kena bagi tiga sbb Naurah kat sana ada dua org lagi kawan dia (^__^)



Even sgt suka pink, tp bag Naurah bukan kale pink



Baju dia biasa ibu bagi dua lai aje
And ibu dah susun baju tu supaya bila ibu amik dia petang2, Naurah akan pakai baju yg ibu suka (^__^)
Biasanya gaun la

Lambatnya Jumaat...

Ok, masa utk bekerja

Her own bed (room)?

3:10 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Adalah plan ngan baba, nak belikan katil utk An Naurah
Skang nie dia tidur ngan baba & ibu dia
Sejak2 dah pandai bercakap, tetiap malam dia sibuk cakap
"tupi, tupi, nak baying" (tepi, tepi, nak baring)
Katil tu dia conquer sorang2

Tp, bila direnung2 space dlm bilik tu, mmg tak muat lah rasanya nak letak bed Naurah
Nak ajar dia tido bilik sendiri, ibu tak sampai hati, huhuhu
Dia kan kecik lagi, hehehe

Anak org putih, kecik2 dah ajar tido sendiri kan
Takpelah, anak ibu sah2 anak org Melayu kan (even org selalu cakap anak Cina, hehe)



Pic: Google

Kalau dapat buat bilik Naurah cam kat atas, bestnya....
Sebelum2 ni, suka furniture kale coklat gelap aje
Tp rasa cam ok jugak kalu kaler putih kan
Tp kalau Naurah CONTENG, abis!!!

Selagi duk menyewa ni, payah nak plan apa2
Kalu dah beli umah sendiri pun, setakat yg duk survey, bilik2 memang tak besar mana
Hagham tak jumpa bilik yg besar cam gambar tu
Takpelah, bab perabot leh tiru
Perabot skang kan murah2 aje, hehe
(Indahnya berangan...)


Bored, but surrounded by plenty of works

11:20 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Macam tak kena je feeling tu

Keje melambak2 pun sempat lagi rasa bosan
mana tak bosan, weekend duk umah aje, huhuhu
Bosan...
Nak jalan, tak tau nak ke mana
Duk umah, panas
Nak kuar umah pun, panas jugak

Petang semalam, dah puas pusing2 ngan keta, baba bawak jalan2 ngan
motor pulak, hehe
Best, angin kuat
Skang cuaca panas, jadi sesekali dapat angin mcm tu, nikmatnya...




Asam pedas ikan jenahak, menu lunch hari Sabtu
Wajiblah habis licin ye



Beli kacang rebus kat pasar malam, pi makan kt playground ni
Kt sini, redup + berangin





Naurah dah lama tak main swing, dia suka main gelungsur je skang ni sejak2 dah berani
Dulu takut



Bangun awal, ibu kuar bilik air nak solat Subuh, dia dah senyum2 dah (^__^)
Nak ikut baba pi beli sarapan


Minggu ni pun mcm tak ke mana2 jugak, huwaaa....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates