Mini Garden

3:56 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

May 31, 2012 Thursday

Alaaa, bulan ni tak beli pun pokokkkkk....
Patut aaa rasa bosan semacam jer...

Red tree roses that we bought last month
Tercapai jugak hasrat hati nak tanam pokok bungan ros
Ambitious sebenarnya, berangan nak laman like laman umah Bree Van Der Kamp
Alaa, kawan masa derjah dua dulu2, hehehe


Dah beberapa kali jugak sebut pasal nak laman umah as stated above
So, if we look it in positive way, it shows the emphasizing
On the other hand, it's very much like repetitive statement
Macam tak bosan2 cakap benda yang sama
Hmmm...selagi tak dapat, selagi tu nak ulang jugak!
Kang dah dapat, ulang jugak sebab nak show off
hahaha

Daun yg lebar tu, daun pokok pegaga, belongs to mak cik jiran sebelah.
Pokok pegaga mak cik ni subur betul, masuk menjalar sampai ke mini garden ibu (^__^)
Ibu pulak tak makan pegaga, jadi biarkan aje macam tu

Pokok ni, kalau beli banyak2, baru cantik
Tapi kalau beli banyak2 terus, tak adventure la
Jadinya, tokey nursery tu ajar ibu
Nanti bila tangkai2 dia dah panjang
Patahkan je, pastu cucuk je kat tanah, nanti dia senang2 aje tumbuh 

Ha, ye lah, menu masak2 several weeks ago pun masuk nak mencelah jugak

***Rasa nak buat ketupat sotong la...

Wordless Wednesday >> Beberapa ketika sebelum Hp ku dicuri orang

7:30 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

May 30, 2012  Wednesday
Auto publish entry



An evening at Taman Gelora

7:30 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

May, 30, 2012
Auto publish entry
 Petang Ahad, pergi ke pasar malam Taman Gelora
                                            Dulu2, masa study kt utmp, tak pernah pun ke sini
                                                         Mana ada transport sendiri masa tu

Parking jauh, menapak la jugak sket (actually ni gambar otw balik dah)
Buktinya, kat tangan Naurah dah ada bas angry bird (^o^)

Haa, ni gambar masa mula2 sampai 
See, tangan Naurah kosong, jadi dia tepuk tangan je sebagai tanda gembira nak ke pasar malam, hehe

Yong tau foo

Beli mamam2, nak gi makan kt pantai kat situ
Tetiba rasa macam kat Marang pulak pantai Taman Gelora ni (^__^)

Mee pun ibu beli, wat balik makan kat umah

Sate ikan...and ada la serba sikit lagi makanan utk kami ngap2 kt situ

Naurah la best, dia ada KERUSI dia sendiri (^o^)
Nak beli tikar la lepas ni, boleh piknik2

Sikit punya santai Naurah duduk atas riba baba
Berbaju kurung cotton dari pagi lagi ni
Malas nak tukar2 baju


Ada budak tu kan, beria2 buat suara manja suh ibu stop kat playground, kehkeh
Tak boleh ler yang oi, dah nak kul 6.30pm dah ni...
Kang lambat pulak baba nak gi surau

It's time to go home...



Full Sunday

7:30 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

 May 28, 2012
Auto publish entry


This is a short story of Sunday.... 




Began our Sunday with washing our cars
Baba rajin tolong basuhkan kete ibu (^__^)
So, baru this week ibu basuh sendiri
Tu pun, bila part bilas, lap dan kilatkan tayar, baba yang buat
Ibu suka buat masa main air sabun je, hehehe


 Pastu, mulalah aktiviti tak reti duduk diam tu kan (^__^)
Bukan jalan berdua tau walaupun nampak co-driver seat kosong
Baba tutup gate la
Ibu mana ada gi mana2 jalan ngan Naurah je
Mesti nak jalan ngan baba jugak (^__^)



Bought new bedsheet, sementara bayar, Naurah BERUSAHA makan ice cream sendiri

ABC CP!
Rasanya maintain sedap macam dulu2 jugak (^__^)

Rasa tak cukup la 2 hari je cuti, huhuhu

Ibu loves u so much, Naurah

11:18 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Last night, masa dah nak tido

Ibu: Nite-nite
Naurah: Nite-nite (of course suara Naurah lagi cute dari suara ibu (^__^))
Ibu: I love U
Naurah: I love U
Ibu & Naurah: ....
Tetiba...
Dengarlah suara Naurah sambung nyanyi lagu I love U Barney, dia sambung baris ke dua tu lah sbb first line kan 'I love U'

Ingatkah dah tido, kelakar betul malam tadi, hehe

***Skang ni asyik menyanyi aje kejenya. Kalau balik taska tu, bingit telinga dengar dia nyanyi dalam keta (^o^)

Full Saturday

9:13 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

 Weekend ni mmg tak reti duduk diam tiga beranak ni tau (^o^)
Hari Jumaat malam, dah mula start gatal kaki, nak jalan aje kejenya, tp tak jalan pun, gi kuar dinner dekat2 umah aje
Makan ikan pari bakar
So yummy! 


Kesian this cat, Naurah sungguh2 suh amik gambar kucing ni
Naurah jerit, 'tet (cat)!!! tenyum (senyum)! tenyummm! tenyummmmm!!!)


Happy faces, hehehe

Tunggu baba tambah kupon parking, kang tak pasal2 kena saman
Jalan bukan reti nak berenti kan
Kat megamall ni
Baru pas shopping kat Parkson


Pagi tu, breakfast kat Zul dulu
Makan nasi dagang
Biasa sedap, tapi kali ni masin lah pulak
Lately gi makan kat mana2, asyik maaaaaasinnnn ajelah
Ramai tukang masak nak kawin agaknya eh....

Mulanya, nak gi sarapan kat Mansor, nasi minyak ngan roti canai dia sedappppp sangat
Tapi tutup pulak



Belanja baba sbb birthday baba ari tu kan
Mulanya nak ajak baba ke Kenny Rogers, tapi baba tak nak pulak
Last2 ke Pizza Hut 
Bosan la skang ni sbb Thai seafood dah takder...

Pashmina yg pakai tu, beli kat pasar malam
Lepas beli, baru teringat, ari tu ada kirim duit kat Acik Pah, suh dia beli pashmina corak paisley kat KL
Last2, bila Acik Pah kasi masa balik kampung ari tu, tengok2, corak yg ibu beli ni nak lebih kurang sama ngan salah satu pashmina yg Acik Pah beli, hehehe

Dah selamat claim new handbag ngan baba (^_____________^)
 ***Malamnya pengsan awal, sbb penat, hehehe
Kuar umah seawal kul 8.30am++, gi breakfast, gi shopping barang umah, pastu baru huha-huha kat megamall, balik dah kat kul 2pm...



Toh baba beli

12:18 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Every day, otw hantar dan amik Naurah from school, mcm2 yg ibu dan Naurah bualkan.
Especially, otw nak gi beli our lunch lepas amik dia kat school

Naurah: Ibu, ibu, bas tolah (sekolah)m, tu, bas tolah (sambil2 tepuk bahu ibu tgh drive)
Ibu: Iye, ibu nampak
Naurah: Ibu nak bas tolah?
Ibu: Nak...
Naurah: Haa, toh (suh) baba beli 

Ibu: Naurah, tengok, tu traktor
Naurah: Tektor!Tektor!
Ibu: Naurah nak traktor?
Naurah: Nak
Ibu: Okay, suh baba beli

Naurah: Nie syus (shoes). Tantek (cantik) (tgh belek majalah Harmoni). Ibu nak? 
Ibu: Nak
Naurah: Haaa, toh baba beli


Heheh, semer suh baba beli (^__^)



Sony: Back then and now...

11:47 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Sony Ericsson w595

Dulu2, masa tgh preggy kan An Naurah, pakai Hp Sony yg ni
Banyak sangat kenangan masa pregnant dan mula2 dapat Naurah pakai Hp ni
Beli kat Taman U, Johor



Skang ada dlm bakul menan Naurah
Sony xperia x8

Lepas tu, Hp w595 tu buat hal, bila call, suara tak dengar
Beli yg ni pulak
Masa ni Naurah dah besar sket
Dah boleh jalan dah pun
Beli kat Kangar

Memang super duper banyak gile kenangan dalam ni
Kualiti gambar cantik pulak tu

Mujur ibu selalu aje transfer dlm lappy
Jadi, moral of the story, KENA RAJIN!



Skang berkemungkinan besar dah ada kat kedai Hp selepas dijual oleh manusia yang suka makan duit haram

 Oleh kerana kat atas dunia ni ramai sangat manusia yang tak tau halal haram
Tak pasal2 kena beli hp baru
Dah selesa ngan Sony, jadi tak tukar beli brand lain pun
Suka Sony sbb AMIK GAMBAR CANTIK, hehe
Kali ni, Sony xperia neo
Bigger than xperia 8
and kaler maroon! 

Nak kale pink, tapi xder. Kalau xperia ray, adalah kale pink.

Skang ada kat tangan manusia yg comel yang bersabar dengan dugaanNya (^__^)
(Huhu, nangis tau lepas carik balik hp tu tak jumpa...)

Hilang

10:19 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

I have recently lost my handphone so I've lost ALL of important contacts. Please contact me since I'm still using the same number. 


You can either inbox me or just sms me your number. Thank you in advance.



***Memang tak halalkan orang yang rembat Hp tu. Betul2 menyusahkan orang. Pelik betul dengan orang macam tu, dah tau bukan reta sendiri pun nak ambil...



Kunci

12:01 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

My birthday man boleh pulak tertinggal kunci dalam keta masa kat Taman Tas
Entah apa la yg dia buat kat situ pagi tadi

Mujur ibu available, tak bz sgt ari ni, just tgh finishing paper je
Jadi, bedezup la sekejap ke Taman Tas, pi antar kunci keta baba
Mujur ibu terer bab mencari2 ni, baba sendiri lupa mana dia letak kunci spare, huhuhu 

Otw, eh, ada JPJ pulak, mulalah mok cik was2, bawak ke tak purse walhal purse mmg memanjang ada dlm handbag  polka dot + pinky bunny tu, hehe


Happy birthday to my beloved one

9:40 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

May 16, 2012 - Wednesday
Hari ini hari lahir orang yang ibu SANGAT sayang (^__^)
Selamat hari lahir
Semoga akan sentiasa diberkati Allah
Dipanjangkan umur dengan kesihatan yang baik
Dikurniakan rezeki yang melimpah ruah
Kehidupan yang dirahmati
Dikelilingi orang2 yang menyayangi dan disayangi
Moga kehadiran dan kewujudan kami berdua disisi menceriakan kehidupan selalu (^__^)
Jadi, last Sunday, ibu, orang yang SANGAT ibu sayang dah orang yang AMAT ibu sayang went to Megamall, nak ke Parkson sebenarnya
Nak beli someting special untuk orang yang SANGAT ibu sayang
As usual, orang yang AMAT ibu sayang dressed up sungguh cantik, like kiter nak celebrate dia pulak (^o^)


Dress dia, hadiah from Papa & Mama Nayli (^__^)



Nie nak beli purfume for man ke woman nie...





So, lepas pening kepala hidu macam2 bau
At last, ibu belikan purfume ni untuk orang yang SANGAT ibu sayang

Mulanya, nak beli yg ibu hadiahkan masa kahwin dulu
Davidoff Echo
Tapi dah discontinued dah rupanya, sob-sob 





Cantik la botol dia, bentuk dumbbell
Tumbler air tu free, dah masuk bakul menan orang yang AMAT ibu sayang
Ibu nak belikan gift set, tp orang yang SANGAT ibu sayang cakap, shower cream ngan shave cream tu tak pakai
So, beli purfume aje


Alhamdulillah, mission accomplished, dah nak balik...
***Sayang sangat kat orang yang SANGAT ibu sayang
***Somehow, gambar orang yang AMAT ibu sayang je yang banyak dalam entry ni, hehehe
***Selamat hari guru juga buat semua guru2, especially buat Mok Ngoh and mama Nayli (^__^)

 

Sunday

12:04 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Pagi semalam
Memang betul2 pagi lah, after Subuh
Ibu dapat call dari Acik Dah
Bagitau yg Ajid ada kat Penor, kete company yg dia bawak, tangki airnya bocor
Lepas tu, baru ibu perasan, ada sms from Ajid

Ibu call Ajid, ingat dia nak suh amik dia kat sana
Rupanya dia just nak make sure Acik dia ni ada kat umah aje (almaklumlah, mok sedara dia ni asyik hilang je kejenya)
Sbb dia nak singgah jap, nak tunggu kete sejuk, lepas tu dia nak tampal
Ececeh, mekanik kan, mesti ler buleh repair sendiri

Mujur ler skang ni Ajid ada ibu saudara yang comel yg telah tinggal di Kuantan ni, hehehehehehehehehehehe

So, tak lama, Ajid pun sampak ngan kete company dia
Dia nak balik Rompin, nak jumpa mak dia lah (Acik Dah), dah lama tak balik umah mak dia kan
Sekali kete buat hal pulak
Kebetulan ibu wat mee hoon goreng pagi tu
Pakai resipi mak dia pulak tu, hehehehe
Sib baik sedap, kalu tak, jatuh reputasi I tau, huhu

Dah abis2 sarapan, pung-pung-pung-pang
Ajid pun nak balik semula umah sewa dia, x jadi balik Rompin
Ibu pun pening pagi2 ni, walhal Ajid dah cakap dia balik hari je ke Rompin
tak bermalam pun
Jadi, ibu tak offer pinjam kete sbb esoknya dah hari keje kan
Dah dia bertolak, baru la perasan apa yg dia citer
Terus call dia balik
masa tu dia baru kt lorong belakang umah ibu je pun
So, baba dengan baik hati, kasi pinjam kete baba
Dapatlah Ajid balik lepas rindu jumpa mak dia, hehehe


Dlm kul 10 am, kitorang pulak kuar shopping2

Malamnya, dalam kat kul 8pm, Ajid sampai
Siap ada buah tangan APANG DEWA ngan ROTI PAUNG KUKUH
Semua home made ye
Ibu ajak Ajid dinner ngan kitorang, pekena ayam padang okey!
Bestnya, lama dah tak makan....

Dalam kul 9pm, Ajid pun balik, nak gi jemput member keje dia kat terminal pulak
 

Weekend

9:29 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Bila weekend, agak gigih jalan2 cari makan 
Breakfast, sanggup jalan sampai ke Tanjung Lumpur
Nak pekena roti canai & nasi minyak yg sedap

Pagi tadi, lepas ibu mop umah, baba basuh keta, anak dara pun bangun
Terus gerak
perut dah lapar


Malamnya, rajin jugak ke Satey Zul yg dekat  dgnVistana hotel
even tahu umat manusia mmg ramai giler
Tp, gigih jugak ke sana


Biasanya, besides satey, akan order nasi lemak jugak
Lunch, ibu masak simple2 aje
goreng ikan, wat sambal

Petang tadi, beli pokok lagi
sambil2 ibu gardening, baba basuh keta ibu pulak (pagi tadi baba basuh kete baba)
Skang petang, selalu aje ujan kan
Alhamdulillah, sejuk sket



 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates