Cloudy

9:47 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Sept 27, 2012
Thursday

Cloudy whether is good
(Not good if u're doing lots of laundry, heheh)
But cloudy mood...
Cloudy mood can be sunny mood (it's an option)
Depends on how you define it
How you translate it into your routine life (koghok mung!)

Okaylah, cloudy mood is my sunny mood
Sunny mood is my sunny mood
Arghhhhh!!!!

Every day is my sunny day
Good girl!


She loves the swing
Makes her sunny day even brighter

Mood swings?

[Venue: Hutan Bandar]



Ketupat sotong
The only home made menu on last weekend
If u're not a fan of fenugreek, u might be having trouble to love this


Pink rose in my yard


The loves of my life

Monday

6:04 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

September 17, 2012
Monday

Hari ni cuti
Sarapan pagi tadi, buat roti jala lagi sbb kuah kari ayam semalam ada lagi


Tengahari, black out!!!!
Keluar sekejap, sejukkan badan
After lunch, balik semula
Ok, letrik dah ada balik

Bosan

Petang, anak dan suami tido
Mula2 ibu layan Friends, ingat nak tido jugak
Sekali ibu on lappy, buat keje, huwaaa
Sepatutnya HARI NI CUTI! CUTI! CUTI! CUTI!
Sapa suruh on lappy
Habis, tetiba realized ada silap sket dekat paper tu, ada silap sket masa run experiment, jadi betulkan balik
Sedihnya sbb patutnya hari ni extra cuti....
Takpelah, tak baik berkira
Keje kan ibadah, huhuhu (pujuk diri sendiri)

 

Picnic: Teluk Cempedak

2:25 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

September 17, 2012
Monday

We had planned this since we were in Kangar
Ibu & baba selalu cakap2 sambil berangan, nanti bila kita dah pindah ke Kuantan, kita picnic kt TC, ibu masak2, main2 air :)
Walhal masa duk berangan2 tu, tak tau lagi bila masa akan pindah ke Kuantan

So, alhamdulillah, the plan was finally able to be accomplished

Right after Subuh, ibu terus masuk dapur
First thing first, masak kari ayam dulu
Then, buat roti jala
After that, goreng mee hoon Singapore
and finally, goreng keropok


Mee hoon Singapore


Roti jala
Masa buat roti jala, gilir2 jugak buat ngan baba sbb ibu nak siapkan anak ibu 


Kari ayam
Ada banyak ayam tau dalam kuah ni tapi tak nampak sbb bawak kuah banyak


Keropok keping
Weehuuuu!!!
Best2, semua menu, home made, fresh from my kitchen


Lepas masak, terus ibu  mandi
Sharp pukul 8am, kiter pun ready to go

See, semangat2 ni nak picnic (^__^)


Budak comel pun dah siap2 pakai hat


The weather was good
Redup aje
Orang pun dah agak ramai


Nyam-nyam-nyam


Ibu ngan Naurah duduk atas tikar aje
baba mandi air laut sorang2
Naurah lagilah, pasir pantai pun dia tak pijak
Ala2 Kate Middleton okay, very princess like (^o^)


Sehari sebelum ke sini, baba belikan Naurah pistol air sabun ni
Jadi, Naurah main2 dgn pistol tu aje



Ibu ada bawak jugal mainan utk Naurah main pasir
Dia main kejap aje



Matahari dah naik


Ok, baba nak pegi mandi
Dah nak beredar dah
Naurah nak gi main kat playground kejap before balik rumah

 

Long weekend: Jalan-jalan, makan-makan

10:46 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

September 17, 2012
Monday


Friday night, we had dinner at Satay Zul
Lama dah tak makan2 kat sini


Satay ayam + nasi lemak (not in the picture)


On Sunday evening, we had relatively light meal for dinner at Kenny Rogers
Before keluar, tiga beranak ni makan roti + coklat sampai habis sambil layan movie
Tu yg kenyang tu
Tapi, nak makannnnn jugak (^o^)




One meal for three (^__^)





(^__^)

10:30 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Sept 14, 2012
Friday

Alhamdulillah, all praises to Allah
Semalam dah setel ganti puasa
Legaaa...

Have some shopping to do
Nak kena buat list ni
Karang lupa pulak
Last week, shopping stationery je dah dekat RM100
Mmg dah lama tak beli stationery secara besar-besaran
Mana taknya, yang terkorban sbb rampasan kuasa oleh An Naurah dah tak terkira, huhuhu



The above picture was taken before Ramadhan
Lately bz, tak ada ambil gambar sgt pun

Weekend ni cuti panjang, yuhuuuu!

Break fast at Andaman Tom Yam

5:08 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

September 10, 2012
Monday


Last Friday, we had our dinner (break fast for ibu actually) at Andaman Tom Yam
So, we (ibu and An Naurah) dressed like we're going to jalan raya, hehe
She really loves her baju kurung

Itu yg suka beli baju kurung kain cotton utk anak, boleh pakai utk tido sekali
Nak harap pakai siang, payah ler



Ibu is wearing long dress by the Poplook (^__-)
Baru siap alter a few hours before going out
Labuh sket kat bahagian bawah & lengan

Poplook's dress yg ibu suka sangat2, still tak restock lagi
Hmm...bila nie...





Green apple and mango juices
Teringat2 pulak kat mango juice tu
Baba punya



Siakap masak Andaman Style
Rasa dia macam mix of Tom Yam + Tiga Rasa
Sedap la, not bad


Udang bakar
Ibu tak makan sbb bau dia lain macam
Baba yg habiskan sorang

Harga agak mahal as compared to kalau makan kat Tanjung Lumpur
Ok lah kot sbb restoran ni area Kempadang, tak sampai Tg Lumpur lagi


Besides great food, the restaurant offers a cozy environment as well
Luas! Naurah lari2 macam nak masuk lari 100m!

Untitled entry

4:04 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


September 7, 2012
Friday


Esok cuti, tapi baba ada kursus, jadi ibu rasa nak ganti puasa straight je la sampai habis
Tapi hari cuti, nafsu nak makan tu berlebih2 sket, huhuhu


Gambar hari pertama back to work lepas cuti raya hari tu
So, kembali kepada rutin, basuh2, hantar si comel ke taska dan memulakan kerja dengan paksa rela


Nak beli vitamin apa la nak bagi Naurah suka sket makan
Yg vitamin yg dia pegang tu, kadang2 dia makan, kadang2 tak

Ibu pun tengah berkira2 nak tambah lagi supplement ni
Skang amik satu je
Dulu2 ada amik 2-3 jugak
pastu malas
ni macam rajin balik (ye ke???) 


Hari2 terakhir Ramadhan di Johor
Kesian Naurah, buat peace tak jadi2, hehehe


Buat peace la Naurah, bukan mengira (^o^)

Masih berada di petang Jumaat, tapi hati dah melompat masuk ke hari Sabtu (^__-)

The cute face? Yes, it's genetic (^__-) The talent to pose?...

12:03 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

September 6, 2012
Thursday


She is photogenic
I never teach her how to look good in photo 
How could I teach her while I'm not having the skills
I just let her to be herself (yes, you have to dear, neither ibu or baba can help you in this matter)

Sometimes, she just looks like batang kayu bila kita nak ambil gambar dia (just like her ibu, he he)
But interestingly, unlike her ibu, she still looks good dan sangat tomey (^__^)
Perasaan mak-mak, mulalah tu (^__^)



But most of the time, she knows how to pose
and she is so pleasing in the eye


Buat macam mana pun, still looks attractive


And obviously,gaya ibu samaaaaa je, from top to down, he he 

*** Tak retilah nak pose2 ni, bukan model pun, tapi ratu adalah, ratu di hati suami dan anak (^__^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates