End of February

10:38 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

February 26, 2013
Tuesday
Page 22/365

Just to share several regular pictures of our typical lifestyle
Nothing bombastic okay ^_^


Had dinner at Noodle Station
The foods were...errmmm...
Okay, let make it straightforward but still trying to be nice....
Hmmm...we don't think we'll come here again...eheh

Or...or...maybe, we'll come here someday but we'll definitely order different meal, anything but noodle


They said no outside food
But we still had our Big Apple's there 




Last weekend, nenek and tok yah were here
There, behind me, that's nenek ^_^

And ibu is wearing lovely-beautiful-flowy-dress by edz , hikhikhik
Thinking of to get another one this month
Tgklah, jadi ke tak jadi



Feel so ladylike, hihi


@ Taman Gelora
On Sunday, we went to night market at Taman Gelora
I had oblong and ikan kembung celup tepung

How I miss arwah mak punya ikan kembung celup tepung 


Clearly the election is around the corner

ye kerrr....???
Berjanggut tunggu kannnnn, kehkeh


Semua flags pun Naurah panggil, 'Mesia'
Good girl!

^_^

7:30 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Feb 22, 2013
Friday
Page 21/365


Masa balik kampung ari tu, hujannnnnn jerkkkkk
Sejukkkkkk sangat


Bila dah sejuk2, mulalah liat nak mandi
Dah lah time kat kampung, jadi jadual semua lari

Kalau kt Kuantan, tak kira hujan ribut, Naurah tu kadang2 kul 7-8am hari minggu muka dah putih melepak siap berbedak


Takpelah, sesekali mandi lambat kan Naurah (ibu dia pun 2x5 la tu)
Muaz je maintain mandi awal ^_^

Tempat sendiri vs. Tempat orang

7:30 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Feb 20, 2013
Wednesday
Page 20/365

Memang adatlah rasanya kita lebih banyak berjalan kat tempat orang berbanding tempat sendiri kan
(ke kitorang je yg mcm  tu...?)


Bebaru ni masa balik kampung (masa cuti CNY), ibu ajak baba jalan2 kat Bazar Warisan, yg dekat ngan Pasar Payang tu

Dah lama dah pun bazar ni, tp mana pernah pegi
Kalau Bazar Rakyat sebelah Mydin tu, hah, yg tu mmg wajib pegi tiap kali balik kampung, kikikiki


Takdelah rancak sgt berjalan sbb kt sini majoriti jual batik, batik sutera, produk2 yg pelancong suka la kiranya
Jadi sbb ibu ni bukan pelancong, jadi ibu tak suka ^o^
Seumur hidup ni, pernah ada sepasang je baju kurung sutera, tu pun Mok Ngoh Naurah yg kasi, upah jaga Piqah dulu, kehkehkehkeh


Naurah awal2 dah mintak penyu purple tu
RM19, tawar dapat RM16



Ibu biasalah kalu jalan seret bibik Naurah sekali ^o^




Ha, dia memang bibik Naurah, ibu dah turun lenggang kangkung kt bawah, bibik dia terketar2 tangan dukung Naurah nak turun
14 kg, ambikkkk!

Escalator pun satu hal, yg naik je jalan, yg turun dia off



Hari tu hujan, jd bila jalan basah2 ni, mood nak bergambar mmg ke laut sket
Dah la Naurah asyik mintak dukung sbb dia geli kaki dia basah, ceh!



Pic: Source

Errr...kat atas tadi takder janji nak review pasal Bazar Warisan kan?
Sbb satu kedai pun ibu tak masuk, beli penyu purple kt gerai tepi bazar je ^o^



CNY 2013

7:30 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Feb 16, 2013
Saturday
Page 19/365

Basically, CNY for this year was filled with pink
Pink dress, pink shirts, pink scarves blah2


Budak comey ni sorang je yg menepati tema CNY
MERAH!
All kids clothes were sponsored by Acik Pah ^_^


CNY eve
Pink tshirt from Padang Besar and pink pyjama pants from F.O.S



Pink-pink-pink


Suka la awak ye ketuk Acik Pah awal2


Dusty pink, shocking pink, dark pink


Sisters

Sepatutnya Acik La ikut aje kami shopping hari tu, baru la gambar ni menjadi lebih sempurna ^_^



Mum & daughter
Dan sepatutnya baba ada kt depan cermin ni
So we can have another perfect picture



Petang, Naurah & Muiz masih in PINK theme



Memang pening kepala tgk banyak sgt pink
Oh my husband, seperti biasa dia suka lipat seluar seperti orang baru balik dari sawah, hehheh


Ni gambar wajib ^_^
Bila muka Acik Pah paling besar dan okay, maka gambar tu Acik Pah kata CANTIK
Muka ibu ngan Acik La ke laut pun tak apa, yg penting muka dia!
Tengok, muka ibu siap gegar2 blur lagi ^o^



Lunch @ Mydin Mall foodcourt

Even the lunch meal also in pink maaa
Grilled salmon okay! So everybody, what is the colour of Mr Salmon ^_^ ?



Bebudak ni kan, sudahlah kete ibu Naurah kecik, naik ramai, dia bawak pulak bola, nak menambahkan jem dlm keta tu
Masa tu muka memasing bukan pink, tapi dah merah menyala!
Nasib takder yg nak beranak masa tu, kahhhhkahkah!!

***Gambar bapak budak2, kalu tak nampak dari belakang, nampak kaki je, bila gambar mak budak2, sepenuh2 nya kan ^o^


Wedding Ceremony @ De Rhu Beach Resort

7:30 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Feb 15, 2013
Friday
Page 18/365

This is the story of last Saturday

Sebelum balik Marang Sabtu lepas, we've attended a sweet wedding ceremony at De Rhu Beach Resort, Balok, Kuantan
Basically, tuan rumah (Prof M) said that the kenduri is kenduri kesyukuran sebenarnya
Besides to celebrate the newlyweds, aqiqah cucu pun pun buat sekali harung

So, tidak seperti biasa where we always depart from our home as early as we possible (duk jauh ke duk dekat ke sama je bertolak balik awal gile), kali ni, kul 10.45 baru nak gerak. Kendurinya kul 12 noon.  Okaylah kan, nak sumbat luggage masuk keta, nak sumbat diri sendiri lagi

Biasa balik kampung pakai santai2 dress, jeans
Kali ni, pakai meriah2 macam nak jalan raya
Dah kata gi kenduri kan! 



Ibu: Abang nak pakai baju melayu tak?
Baba: Tak nak la...macam bapak pengantin pulak

Kikikiki

Alaaaaa, Naurah pakai sport shoes pulak....
Dah la pegang pistol air...
Rambut depan dia mmg controversy betul, semua org cakap dia baru lepas potong rambut, walhal tu mmg rambut dia yg tak pernah diusik lepas baba cukur masa umur 7 hari


Being us yg ke mana2 pun sentiasa awal, kali ini, kami bertiga tetap menjadi orang yg awal
First guest tau yg sampai kat kenduri ni
Maka, kamilah orang pertama yg senduk nasik, ceduk lauk, cekau dessert 
hhehhehe
Semua menu pun org2 catering tu baru bukak tutup, bukak cling wrap
Panas2 okay!



Complement la jugak kami bertiga ari tu
Kira asal boleh ajelah


Pistol air ijau tu utk ketua darjah dia kt kampung ^o^


Door gift


otw ke kampung, separuh dah selesai masuk dlm perut
Instead of melayan jem yg suam2 kuku kat Kemaman, makan lagi sedap!


Reunion Tanpa Gambar

9:45 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Feb 14, 2013
Thursday
Page 17/365

Alhamdulillah, we safely arrived at Kuantan (from Marang) last night
Sepatutnya bertolak balik lepas Zuhur, last2 jam 5 pm baru bertolak
Semua ni gara2 servis kerete kt Nissan KT
Sikit lagi baba Naurah nak meletup
Mau tak meletup, kul 9am baba dah kat sana
Mmg ringan mulut rasa nak MAKI je kan
Maunya tak, pegi service kete mcm gi keje
Giler??!!!!

Balik kampung kali ni juga, kebetulan ada saudara dekat meninggal dunia (al Fatihah)
So, family ibu suddenly dah mcm hari raya sbb semua balik
Reunion la jugak sekejap
Alhamdulillah
Masing2 dah duduk jauh, sesekali aje dpt berkumpul

So, semalam, before bertolak, sempat la jumpa ngan orang Nilai & orang Rompin
Orang Marang, orang KL ngan orang Dungun awal2 dah jumpa lah kan, hehheh



Kesian juga ngan Naurah, dia macam tak puas lagi main2 ngan sepupu2 dia kat Marang
Masa bertolak semalam, dia mamai2 lagi
Sambung tido
Masa kt Kerteh, dia cakap dia lapar
Luckily dah dekat dgn Mesra Mall
So we had our dinner and performed Maghrib prayer there

Mula2, ingat nak makan kt foodcourt


Naurah repeatedly said that she wants to eat Daging Pink
Ya Allah, scary betul dgr dia cakap daging pink tau, huhuhuhu

The truth is, Daging pink = Yong Tau Foo okay! YONG TAU FOO!


But later, we decided to have pizza


Oleh kerana kami bukan penggemar travel waktu malam
Jadi travel mlm tadi terasa sangatttttttt penat....
Sampai rumah, unpack kain baju, humban baju kotor dlm washing machine, check email sekejap
Then zZzzzZzzz


***Naurah tidooooo je dlm keta






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates