Mini garden new look

4:28 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

June 28, 2013
Friday
Page 80/365

Neighbour did some renovations, almost finish
Esok lusa siap la kot
The renovations started since two weeks ago...

Neighbour share ngan our landlord  la pasal pagar tu
As we are just rentals, jadi, malas nak amik tau sangat...

So, this is the new look of my mini garden



So, basically, I just want to show off my pink roses, ehhhehhhhhe
Sbbnya, dia dah lama tak berbunga, ingatkan nak mati
Kering macam tak cukup air, abis luruh semua daun, batang pun macam nak reput jer
Perhaps dia tengah bertapa kot selama ni ^o^
Yg merah tu memang memanjang berbunga


So, have a great weekends ^_^



Six Days Away

8:56 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

June 28, 2013
Friday
Page 79/365

Lama jugak tinggal rumah kali ni
Hari Sabtu bertolak ke Penang, amik flight (Firefly) kt airport Kuantan ni kul 3pm, sampai Penang International Airport kul 4pm.
Sampai je airport, terus contact tuan punya company kete sewa. Tunggu diorang, nak dekat kul 5pm jugak sampai...

Dapat kete, terus ke Changlun, Kedah, sbb on Sunday, ibu ada appointment dgn supervisor ibu kt UUM.
So, pagi2 Ahad, terus check out, gi UUM, kejap je, dlm kul 10am, dah tolak ke Penang semula.
Return balik kete sewa kt airport.
Lunch siap2 kt airport, then terus amik cab ke Batu Ferringhi, dlm 40 min dari airport.
Conference habis hari Rabu. So, hari Rabu tu, check out, amik cab ke Bayan Lepas, check in kt hotel situ pulak. Sangat dekat dengan airport dan Jusco ^o^

Petang, lepas zohor, amik cab lagi ke Jusco, makan2, shopping2, malamnya pengsan.
Esok, kul 11.10 am, check out, amik cab terus ke airport.
Flight balik Kuantan kul 1.40pm.
Sampai Kuantan dalam kul 2.50pm. Tp cab tak banyak, so menunggu la jugak, nak dekat kul 5 pm jugak baru sampai rumah, phew!

Some random pictures ^_^


Masa nak bertolak ke Penang hari Sabtu tu, suruh cab amik kt rumah kul 1pm, tp last2 kul 1.40 jugak kot baru sampai.
Kitorang bertiga tak tahan panas, tunggu dalam keta sbb nak air cond. Last2 masuk balik sbb dah masuk zohor tp cab tak sampai2 jugak, so, solat dulu siap. 


Ni tunggu tuan punya kete sewa pulak...
  

Dari UUM, return kete sewa kt airport, so, lunch siap2 kt airport, Penang Kopitiam kot nama restoran ni


Siap register utk conference, tukar baju, jalan2 keliling hotel ^_^



Okay, till then...nanti ibu update lagi ^_^

Wordless Wednesday>> With The Beetles

7:30 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

June 26, 2013
Wednesday
Page 78/365




Yg kt atas bumbung tu, nampak ^_^?




@ Hard Rock Hotel

1:36 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

June 24, 2013
Monday
Page 77/365



Done presenting my paper this morning  ^_^


So, petang ni turn baba pulak, jadi session chair & present paper sekali
ibu & Naurah gi turun snap gambar baba kejap ^_^

Bye!


***Batu Ferringhi, Penang


Because she is half marang kerapu kepunden marang sekeper ^o^

9:27 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

June 19, 2013
Wednesday
Page 76/365



Makan sambil riba tin biskut yang berisi kepok keping made in Marang ye kawan2 ^o^
Kata half Marang kan, hahhhahhha


Susah betul ibu nak cari bekas TIPUware untuk letak kepok keping mcm yg Mama MuizMuaz punya
Penutup dia jenis pusing, so kepok tak lemau
Yg ibu setakat ni, 2-3 ari okay la, lepas tu, LIUK kata orang kampung ibu ^o^

Last2, pakai je tin biskut tu

***Naurah ni, kalau makan kepok, bukan reti makan sikit2, kang mulalah nak selsema...
***Kepok keping tu Mok Ngoh yang bagi, berbunga2 hati ibu melihat stok kepok keping yang banyak kt umah ni, hihihihihihihihihi nanti bila balik Johor, Naurah singgah umah Acik Dah, boleh bagi Acik Dah sekali sbb memang ada bahagian Acik Dah pun, hehhhe
Mok Ngoh ingat nak bagi Acik Dah masa jumpa kt Nilai, sekali Acik Dah tak gi. Insya Allah, nanti Naurah wakilkan Mok Ngoh untuk wi ke Acik Dah



Thursday Ramblings & Random Pictures

8:14 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

June 13, 2013
Thursday
Page 75/365

Mood hari Khamis memang macam ni
Dia dah tak sabar2 nak jump masuk hari Jumaat
Sbb bila hari Jumaat, boleh cakap 'esok cuti!' ^o^
Nanti hari Sabtu, jalan2 (kadang jalan tempat sama je pun)
Tapi tak boring pun as long as tak kena masuk ofis, hahhha

Nanti dah masuk petang Ahad, muka sememeh balik
Sedih sbb esok kena keje
Tiap2 minggu macam tu, sepanjang tahun!
ntah hapa2 je la...


Family ibu suka sangat makan nasi Arab kt Al-Jawaher
Selain addict dengan nasi arab kt situ, ibu sukaaaaa sangat dengan jus mangga dia
Pure buah mangga tu, dia blend ngan air batu, perghhhhhhh!!!!! 
Betul2 manis buah ^_^
(drooling!)


Musim panas, anak pun seronok berendam
Ikutkan hati, nak aje berendam sama ^o^


Bawak anak main2 kat TC
Takder angin!
Daun langsung tak bergerak
Lepak sini dalam setengah jam je, tak tahan bahang panas

Nak picnic lagi pun, asyik tangguh2 aje
Baba ada jugak ajak gi kt air terjun Pancing, ntah bila nak gi pun tak tau


Kali ni match kan controversial dress ni dengan legging warna  purple + magenta 


Naurah sweet sangat masa ni ^_^
Dinner @ WWW Seafood



@ Sutera Hotel Seremban, masa ke Nilai awal bulan ari tu
Naurah punya swimming suit, semua dah tak muat
So, malamnya tu, sbb dah plan nak bawak Naurah gi mandi2 kt swimming pool hotel ni, ibu pun gi beli je sleeveless t-shirt kt Jusco sbb swimming pool ni tak kesah pun kalau pakai baju biasa
(Masa tu bawak baju ngam2 je, tak terpikir pulak pasal mandi2 kolam ni)
Ntah bila nak belikan dia swimming suit lagi
Tunggu ada plan nak gi mandi-manda yang best la baru beli lagi


Budak kecik ni kan, pandai je...dia tgk baba dia duduk relek2 kt dlm air...



laju je dia duduk atas perut baba dia ^o^
Mcm duk atas sofa kan Naurah, hehhhe


Smile ^_^


Naurah control ye, hihi


So that's the end of my Thursday ramblings



Lavender in the garden, cactus in the kitchen

7:30 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

June 11, 2013
Tuesday
Page 74/365



 Ni, kalau dia robust, baru boleh beli lagi
Comey je kalau susun banyak2 ni ^o^
(Tamak tau, asyik nak banyak je, hahhha)

Ni gambar baru beli, pasu pun tak tukar lagi


Lepas siap transfer dalam pasu yg lebih besar, ibu letak dia sebelah pokok bunga ros pink



Buat penyeri sinki dan peneman ibu time basuh pinggan mangkuk ^_^
Pokok cactus shocking pink tu, RM6, pasu kecik tu RM3

***Jiran sebelah suka tanam pokok2 utk makan, pokok kari, ulam raja, herba2, yg ibu pulak, suka pokok yg ada bunga2 je ^_^
***Ibu dah berkenan ngan satu design pasu tu, kaler hitam, besar, lawa ^_^
Nanti nak tukar seme pasu pakai pasu design tu
Tp kena ikut prestasi setiap pokok
Mana yg rajin keluar bunga, baru boleh tukar pasu cantik, kalau malas, duduk la diam2 dlm pasu plastik Happy Home tu ye!
***Currently ibu dah ada 6 pasu pokok ulam raja, neighbour ibu bagi ^o^ banyak giler kan!



Happy 4th Birthday Naurah ^_^

9:07 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

June 10, 2013
Monday
Page 73/365


Hari lahir anak ibu mengikut kalendar Islam adalah pada 1 Syaban ^_^
Hari lahir ikut kalendar org putih, 23 Julai, which will be on Ramadhan this year
So, kita celebrate in advance ye sayang ^_^

Kami sekeluarga makan2 di Secret Recipe
 

 The love of my life


A piece of birthday cake
Chosen by herself


Ibu doakan Naurah akan menjadi hamba Allah yang solehah
Semoga tidak akan sesekali tergelincir dari jalanNya 
Membesar dengan baik ye sayang
Moga kebahagiaan dan kejayaan di dunia dan akhirat adalah milik Naurah ^_^


***Hadiah nanti dulu ye ^_-

Front or Back?

7:30 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

June 6, 2013
Thursday
Page 72/365


Masa ke Jusco @ Seremban 2 last weekend, ibu ada beli selai blouse kembang & labuh untuk Naurah
Nak match kan dengan legging
Pusing keliling jugak cari legging dia masa tu

So, masa pakaikan blouse tu kt Naurah, tetiba la timbul isu pulak di antara ibu ngan baba dia

Baba: Eh, tu bahagian belakang la...yg ada riben ni kt depan
Ibu: Riben ni kt belakang la, tengok dia ada getah cerut2 ni...
Baba: Bukan, tu kt depan, macam orang pakai bow, kan kt depan
Ibu: Bukanlah, sayang tahu la design dia macam mana, sayang study dulu tau sebelum beli baju ni (hamek, kau siap study gitu, hahhhahha)
Ni, tengok ni, depan dia macam ni, ni memang design bahagian depan
Baba: A'ah...ye lah, riben kat belakang, okay, my mistake
Ibu: Senyum sbb menang ^o^

Orang lelaki kan, asal design meriah2 je, mesti kena duk depan, huhuhu

Nasib ibu yg pakaikan, kalau baba yg pakaikan, habis anak ibu pakai terbalik

So, this is the controversial dress ^o^


Lepas mandi manda kt swimming pool, baba gi bilas budak kecik ni kt shower, terus pakaikan baju ni kt dia
Jadi laki bini duk bertekak kt tepi swimming pool tu lah, hahhha
Budak kecik ni apa tau, happy je memanjang ^o^
Pakai baju terbalik pun no hal punya, hehhe


Big bow yang menjadi punca pergaduhan ^o^


Ibu nak belikan legging warna maroon untuk dia, tp takder pun
So, dark blue pun kira okaylah (tak puas hati sebenarnya...)


***Naurah ada beberapa lai juga dress yg depan belakang design sama, so, bila jadi macam tu, refer pada label baju je lah 
Baju cap murah ke mahal ke, kan memang ada label
Masa duk bertekak tu, boleh lupa nak tunjuk bukti label baju tu ada kt  bahagian  yg ada riben pada baba, nasib tak bergaduh sampai tolak2 masuk kolam kan, hahhha



Konvoi ke Nilai

12:00 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

June 5, 2013
Wednesday
Page 71/365

Sabtu lepas, family ibu ke Nilai, ada kenduri di rumah Ayah Long Naurah
Kami ke sana, konvoi 2 buah keta, ngan Mok Ngoh
Kebetulan Mok Ngoh nak hantar Fathihah ke UiTM kt Puncak Alam on Sunday
So, sempat la Mok Ngoh tido semalam kt rumah family Naurah di Kuantan (Mok Ngoh dari Marang, sampai ke Kuantan petang Jumaat, sekali ngan Piqah dan Fathihah)
Pagi2 hari Sabtu, terus tolak ke Nilai

Majlis di Nilai ni adalah majlis istimewa untuk keluarga Ayah Long dan majlis ini juga adalah sekadar untuk  keluarga terdekat sahaja.
Hence, no  pictures related to the ceremony will be shared 
Ibu simpan buat kenangan ^_^

Ibu share beberapa keping gambar watak2 tambahan je lah, bolehlah pakat tengok sama2, especially untuk Acik La & Acik Dah yg tak dapat join hari tu ^_^


Sampai kt KL, we picked Acik Pah dulu, lepas tu baru ke Nilai sama2
Ibu cakap Acik Pah nampak makin berseri sbb muka chubby sket, tp dia marah, hahhhahha
Ibu mmg suka tgk orang muka chubby2, nanti pakai tudung nampak PENUH ^_^
So, Acik Pah kena susun jadual sarapan dia
Boleh makan nasi lemak hari Isnin ngan Jumaat je, tak boleh makan hari2 dah ^o^

***Dlm keta, kami tukar2 bagi hadiah, ibu bagi Acik Pah souvenir balik Tokyo ari tu, Acik Pah bg 4 lai printed  maxi scarves kt ibu ^_^


Ibu, Naurah & Mok Ngoh
Sepanjang majlis tu, tudung ibu senget je
Kalu tak senget ke kanan, dia senget ke kiri, kihkihkih
Masa dlm kete, dia siap terkelepet terus kt muka, hahhahha

Tak lama lepas snap2 gambar ni, family Pok Awang pun sampai


Acik Pah, Piqah & Fathihah
Acik Pah jadi bidan terjun ari tu, jd mak andam ^_^
Dulu ibu ngan Acik La kawin pun, mintak Acik Pah jadi je make up muka kitorang, takder panggil MUA pun ^_^
Nak harap diri sendiri conteng muka, habisla....takat reti pakai foundation ngan bedak, calit lipstick sket pun mujur dah ^o^ 


Makan2
Ibu duk tambah makan apa ntah, dia macam rojak pun ye, mcm fillet o fish pun ye
Ibu ni tak boleh makan makanan berasaskan ikan lebih2 sgt, karang mula la mudah nak kena pedih ulu hati (tak tau la kenapa)
tp bila dah sedap tu, lupa dah seme2 tu, yg penting makan!



Alhamdulillah, majlis berjalan dengan baik
Meriah dalam kesederhanaan
Tahniah untuk family Ayah Long  ^_^

*** Kakak sgt sweet hari tu ^_^
Ibu & Acik Pah beria belek half moon shawl kakak, hihi berkenan la tu maknanya ^o^


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates