Selamat menyambut Ramadhan!

3:00 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

June 27, 2014
Friday
Page 48/365

Hari tu  banyak pulak Acik Pah whatapp gambar2 dari hp dia
Dia mmg rajin snap gambar ni, ibu tgk mood jugak

Ni bukan kali pertama tau Naurah bergambar macam ni, sebelum ni pun ada jugak, pakai baju, seluar ngan tudung yang sama pulak tu
 Ni gambar sebelum bertolak balik ke Marang hari tu

 Tak tau la apa kena mengena baju ni ngan gaya ambik gambar macam tu

 
 Acik Pah kata, gambar ni macam bergambar dengan artis kecik sebab tangan Naurah pegang bahu Acik Pah macam tu
Jari budak2 kecik2 pendek2, rasa kelakar pulak bila tengok gambar ni banyak kali
 Ni Nuha Afifah, adik Nayli.
Bila peluk rasa tak nak lepasssss!!! Gerammmmm!!!!!
Gambar masa kenduri, panas betul hari tu, tu pasal make up cair, korang apa tau

 Sarah dan kaki Muiz


 From left: Nayli, Muaz, Naurah & Muiz
Masa majlis belah pagi, Naurah pakai dress kaler oren, lepas Zuhur, ibu tukar dress dia. Naurah ni kuat berpeluh.

 Dah nak balik dah. Acik Pah pun dah nak balik KL, ibu gi hantar dia kat stesen bas dulu, baru balik Kuantan
Kain batik Acik La macam matching je ngan tudung dia, jadi kira aci la bubuh jugak gambar ni

Eh, tajuk pasal Ramadhan kan, so, selamat menjalani ibadah puasa semua!
Minta maaf ye kalau ada salah silap


First report card

12:38 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


 June 27, 2014
Friday
Page 47/365


Tadi, lepas bayar tuition fee Naurah, muallimah panggil ibu untuk ambil report card Naurah
Excited betul ibu ni!

Keputusan exam semua dah dapat dah. Dapat 7A 1B, (macam result PMR pulak)

Dapat no 15/35, Alhamdulillah
http://www.smileycodes.info

Agaknya budak yang dapat no 1 tu, dapat 100++ kot untuk semua subjek, jaga kau budak! hahhahhhahhaha
 

So, hari ni lebih kepada nak dengar report in terms of kelakuan dia kat sekolah. Naurah exam pertengahan tahun masa minggu ibu viva tu, tapi sebab dia ikut ibu pergi Kedah, so, Naurah ambil exam lepas balik Kedah tu. Sepanjang kat Kedah pulak masa tu, dia kena buat revision. Revision lah sangatttttttt!!!!
 

So, ini antara apa yang muallimah bagitau ibu pasal Naurah

1) Naurah takder masalah kalau kita suruh buat latihan, dia buat aje
2) Dia tak pernah kacau orang, orang pun tak pernah kacau dia (ibu pun tambah, dia pun tak suka orang kacau dia, hahhaha)
3) Dia tak bising, tak banyak mulut. (memang Naurah ni, kalau kat luar, diammm je, kalau kat rumahhhhhh, Ya Allahhh, tak berenti cakapp!!!)


4) Masa awal-awal masuk sekolah dulu, dia slow sikit, lambat panas enjin (yeahhh!!! That's my girl!!! hahhahha), tapi skang ni dia memang okay, membaca pun dah laju. Skang ni kalau dua suku kata memang Naurah dah boleh baca laju dah. 

Menulis pun dah banyak boleh tulis. Dah boleh tulis nama sendiri, lepas tu kalau perkataan dua suku kata pun dah boleh tulis, contoh macam: Baba, Ibu, Susu etc
Bab tulis senget tak masuk garisan tu toksah cakap la, memang senget2 lagi even dah ada garisan.
Dia jugak lagi suka tulis huruf besar berbanding huruf kecik. Mungkin sebab awal2 ibu ajar dia menulis, ibu ajar huruf besar.
Kalau lama sikit tak buat latiham menulis, mulalah dia lupa macam mana nak tulis huruf 'S'

Muallimah dia tanya, kat rumah pun ada baca jugak ke?

Kat rumah memang ibu ada la jugak ajak Naurah baca buku. Menulis pun. Kadang time ibu lupa (errr, malas kotttttt), Naurah yang akan ajak ibu untuk sama-sama baca buku dengan dia. Kadang2 time ibu ajak dia baca, dia pulak malas, lagi laaaaa menjadi2  ibu punya malassss
http://www.smileycodes.info

Sorry ye Naurah, masa awal2 ngajar Naurah dulu kadang2 ibu cam singa sket, kekekekekeke

Kalau kat sekolah kan, even ibu hanya nampak time hantar dan ambil sekolah je, tapi ibu tau sangat Naurah ni jenis macam mana. 
Dah nama pun ibu dia kan.  
Ibu tak pernah nampak dia duk pung-pang-pung-pang dengan kawan2 dia, duk kah-kah-kah ke, so far dia cakap dia memang tak pernah kena marah dengan muallimah dia, tapi dia selalu bagitau ibu dia suruh kawan dia diam sebab dia tak tahan, bingit telinga katanya, hahhahhha

Hari2 amik dia, dia akan bagitau nama kawan2 dia yang bising. Macam ibu ni pengawas pulak!
 
Kalau beratur, biasa nampak dia beratur belakang sebab dia tak suka orang pegang bahu dia masa hands forward tu kannnnn

Ada la sesekali dia duk depannnn sekali, tak pun tengah2.
Biasa memang nampak dia kat sekolah dengan muka pendiam dia tu, very serious, very girly girl even kat rumah selalu aje dia ajuk Sullivan dan Mike Wazowski, ROARRRRRRRR!!!!!!
Kalau kat rumah, kadang2 sampai dah tak terlayan dah ibu ngan baba sebab Naurah cakap NON STOP! Dia berenti cakap time tido je

Memang berbeza betul perangai dia.

So, daripada apa yang muallimah Naurah terangkan, takde apa pun yang mengejutkan even perwatakan Naurah di rumah dan di sekolah sangat2 berbeza sebab ibu memang kenal anak ibu, hehhhee

Memang dah tau sangat, kat rumah dia camana, kat luar dia camana.

Dari gaya dia jalan masuk kelas pun dah tau dah dia camana kannnn, tu tak masuk lagi time bukak selipar nak masuk kelas tetiba kesat air mata sebab tetiba ter emo lebih pulak pagi tu
Time mood okay pulak bila nak bye-bye tu, selagi dia nampak ibu, selagi tu lah, bye ibu! bye ibu! bye ibu! bye ibu! 

Kalau hari terlebih macho pulak, bye sekali je then lajuuuu je masuk kelas
Apapun, I love U so much anak!
Semoga berjaya dunia akhirat ye sayang.


 

Cuti sekolah mesti makan nasi minyak

9:54 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


June 17, 2014
Tuesday
Page 46/365

Hari Ahad lepas, baru balik dari Marang 
Ada majlis sikit kat kampung
Anak sedara kahwin, anak sedara bertunang, semua dah besar2 kan
Yang kahwin tu, masa majlis kat Marang majlis sambut menantu, nikahnya dah selesai buat kat Kelantan seminggu sebelum tu
Ibu, baba & Naurah tak pergi pun masa majlis kat Kelantan sebab baba tak dapat cuti

Dua hari sebelum balik Marang, Acik Pah datang ke Kuantan

 
Ibu kan tengah free jugak skang ni, Naurah pun cuti sekolah, jadi boleh ajak Acik Pah jalan2 kat bandar Kuantan


 Acik Pah datang hari Selasa, hari Khamis baru balik Marang
Sepanjang Acik Pah ada kat rumah, keje Naurah duk mengendap Acik Pah kat bilik sampai Acik Pah nak siap2 pakai baju pun susah, kejap kang nampak muka dia kat pintu
Sehari ada la 2-3 kali ibu dengar Acik Pah cakap 'Naurah gi tubik dulu gih, Acik Pah pakai baju dulu eh'
Pastu kang tetiba ibu dengar suara Acik Pah macam nak melalak sebab Naurah tak nak keluar
Dia bangun pagi2 seawal subuh, dengan suara serak2 bagitau nak pegi kejut Acik Pah bangun
Pegi la kejut, jangan pengsan tengok muka Acik Pah baru bangun tido sudah la

 Baba tengah sibuk masukkan luggage dalam kereta, kita bertiga sibuk amik gambar
 Sampai je kat Marang, terus Acik Dah bagi tugas, tolong sambung2 keje2 buat door gift
Tak banyak keje pun nak buat, kena klip2 bubuh riben je, yang lain2 semua diorang dah setelkan
Kita mintak sorry la ye sebab tak dapat balik awal, nak buat camana, baba Naurah keje tengah banyak



 la-la-la Sarahhh, seronok Sarah sebab ramai orang kat rumah, jadi banyak tangan berebut2 nak dukung dia

 Semoga selamat semuanya ye Piqah 

 
 Piqah ni kreatif sangat, yang hantaran tu dia gubah sendiri je, cantik. Ibu suka tengok, nampak simple and sweet

 
 Untuk majlis sambut menantu, masa keluarga pengantin perempuan sampai, kita mintak tolong Acik Pah payungkan pengantin even hari tu dia sakit gusi, kihkih

 Eh tetiba ada orang buat rondaan pulak kat depan pelamin

Yg kat depan pelamin tu bukan hantaran, tapi buah tangan dari keluarga pengantin perempuan. Hantaran diorang berdua hari tu kaler purple, tapi gambar yang Acik La bagi banyak yang tunggang terbalik ibu malas nak rotate


 Ni masa majlis kat Kelantan, lepas akad nikah


 Yg ni bersanding keesokkan harinya

Tahniah ye semua


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates