Wordless Wednesday>> An evening in Shinsaibashi

7:01 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

October 29, 2014
Wednesday
Page 75/365




Konbanwa from Osaka

6:04 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

October 28, 2014
Tuesday
Page 74/365



Alhamdulillah, safely landed in Osaka.
Touched down at 3.25pm (local time)
flight dr KLIA2 jam 8.15am pg tadi, terus ke Kansai International Airport. Dari airport, we took airport limo, dalam sejam, sampai ke Herbis Osaka bus station, then we walked for about 10 mins to the hotel. Pimpin anak, tarik luggage 3 bijik, satu siap pecah. Tak taulah samada dah pecah dari kat klia2 ataupun masa sampai kansai. Saspen tarik luggage tu tadi, takut ada barang terkeluar, hahhah
Ni baru checked in. Kat sini dah gelap, pukul, even baru 6.54 pm, so, konbanwa :D

***ibu dan baba ada conference kat sini, so Naurah cutilah Pasti seminggu ni. Nanti time present kita gilir2 jaga anak ye bang :D

End of quest: The journey

8:32 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


October 21, 2014
Tuesday
Page 73/365

The journey tu bukannya nak cerita kisah buat phd
Tapi kisah gi UUM submit tesis tu je kikiki

Alhamdulillah dah submit tesis hari Ahad baru2 ni (19 October 2014).
Untuk submit ke school, kena hantar 2 copies yang hard cover, 1 copy yg ring binding and 2 CDs
Bagi supervisor sorang satu, nak hantar kat kpt, untuk diri sendiri, total kena print 7 copies, 6 of them kena bind yg hard cover 

Bertolak dari Kuantan hari Sabtu pagi, Jumaat malam tu baru siap bind tesis, hantar bind pagi Khamis, gila betul. Memang macam kelam kabut sikit sebab hari Isnin baru dapat email dari universiti bagitau tesis dah lulus meeting senat, then Rabu tu dapat certification of thesis yg supervisor ibu tolong pos, yg ni penting ni, kena letak skali dalam tesis before hantar untuk bind.


 
Sepanjang perjalanan, kejap panas, kejap hujan selebat2nya, nak-nak masa kat Pendang
Gerun jugak sebab baru2 ni kan puting beliung kat situ
Checked in di EDC hotel kat UUM
Malamnya dinner kat Mayang Sari Bistro



Esok pagi, lepas breakfast, ibu pun siap2 nak masuk campus, nak submit tesis, nak mintak surat complete study sekali
Budak kecik ni pagi2 dah siap mandi
Dia mana boleh tengok ibu dia dah siap2 awal2 pagi, nanti dia pun sama naik sibuk

Ibu saja je nak gi hantar awal2, sebab lepas tu ibu ada nak kena setelkan hal sikit kat research centre, then nak jumpa supervisor sekali, saja nak borak2, lama dah tak jumpa, last jumpa masa sehari lepas viva bulan May hari tu

Sepanjang travel kali ni, ke sana ke sini ibu ngan selipar jepun aje, nak masuk campus baruuuuulah tukar pakai wedges
Pastu sebelah tangan kena pegang kain dress, macam orang nak gi pasar ikan je gayanya

Minta baba hantarkan, so senang, lepas tu boleh lah suami ngan anak ibu nak merayau pi mana pun sementara ibu selesaikan urusan kat campus tu. Karang kalau ibu gi sendiri, boring pulak diorang berdua memerap dalam hotel

Alhamdulillah, dah selesai hal di campus, checked out EDC hotel, checked in di Bustani hotel kat Jitra pulak



Dah macam mermaid muslimah dah ibu kat atas batu tu 


Sayang sangat kat budak sorang niiii 

Pagi esoknya, tak sempat tukar baju dah, dia terjun ngan baju tido je
Takpelah, kita pun dah nak check out

Before bertolak balik ke Kuantan, lepas checked out, kena masuk UUM balik, nak ambik surat tamat study tu.  Dah mintak semalam, lepas submit tesis tu, tapi diorang cakap kena ambik pagi ni...saboooo je lah. Tak pasal bertolak balik lambat, nak kul 10.30am jugak baru bertolak dari UUM. Kalau tak, lepas sarapan dah boleh balik Kuantan. Tu tak masuk lagi bab kena menunggu jugak lagi sebab dia salah tulis nama ibu...memang sabooooooooooo je lahhhhhh.....
Sementara tunggu nak ke UUM tu, layanlah anak mandi manda dulu kat swimming pool. Jadi mermaid lagi kat atas artificial rock tu.

 Sampai Kuantan, dah kul 8.30pm
Sepanjang perjalanan balik, Naurah duk ulang2 nanti sampai Kuantan kita tengok nenek (neighbour sebelah rumah) dah tido ke belum
Sebabnya dia nak yang soft doll anna dan elsa ni lah
Ibu dah beli sebelum ke Kedah, petang Sabtu, masa dah nak sampai EDC hotel, orang courier call, bagitau parcel dah sampai. Ibu mintak dia pass kat neighbour ibu.
Itu yang Naurah macam tak tido malam tu, dia tau ibu dah belikan dua beradik ni kat dia

Penat adoi la...ada keje sikit nak buat
Till then!


End of quest

8:19 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

October 21, 2014
Tuesday
Page 73/365

Alhamdulillah...

  for the end of this meaningful journey...

 and...

for a new beginning


***Viva bulan May hari tu (14 May), buat correction, tunggu feedback examiner, and then raya puasa lalala, tunggu meeting school, meeting senat, gedebak gedebuk hari Ahad (19 October) submit tesis yg dah hard cover, semalam baru dapat surat certification of completed study
Alhamdulillah

***Baru sampai dari Kedah malam tadi.

Random stuffs and Aildiladha

10:50 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


 Oct 7, 2014
Tuesday
Page 72/365

  Nak beli banyak lagilah jigaw puzzle, seronok pulak main dengan Naurah. Kadang tu, bila dia ajak ibu main masak2 rasa Ya Allah malasnyaaaaaa, time tu terus ibu divert dia, ajak main jigsaw puzzle. Dia suka sangat. Dia kata lepas ni nak beli yg gambar princess sofia pulak.

 Lama x makan ketupat sotong. Tp ketupat sotong ibu jd mcm pink sikit sbb kaler purple kt janggut sotong tu. Kalau ikut ibu mmg takdenya ibu nak letak janggut sotong tu sbb ibu x makan, tp letak jugak sbb baba makan. Kadang tu, bila balik dari pasar, part janggut sotong tu ibu suruh baba bersihkan sbb ibu geli.

 Ramai yg ckp mee segera cap ruski perisa tom yam ni best. So i  gave it a try. Not bad! Tp misi mencari megi perisa kari masih diteruskan. Tak jumpa lg yg boleh beat cap maggi.

 Hari tu kan dah ckp little dean ni akan masuk office bila nak ujung tahun.


 Ibu ada tempah baju naurah. Rumah tailor tu dekat ngan office baba. So, hari Jumaat tu ikut baba gi office sebab baju Naurah dah siap. Tailor tu wife kawan baba.

 Lunch hari tu kita tapau big box, beli kat pizza hut kt bndar Pekan

 Otw balik beraya di Marang

 Hari raya, pakat2 gi umah zelan, makan laksa. So here's the picture of us. Acik.pah x balik pun raya haji ni. Dia lepak je kt kl.

 Pagi smlm balik kuantan. Petangnya keluar, groceries shopping.

Lepas tu, ingat nak dinner kt pizza, sekali oven breakdown la pulakkkkk. Terus ke kfc.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates