Wedding Pikah & Zamri

9:25 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

December 24, 2014
Wednesday
Page 89/365

Sabtu lepas, kami bertiga balik kampung sempena wedding anak sedara ibu, Pikah :)
Pikah ni anak Zelan yang no. 2
Jumpa jodoh dengan Zamri
Nak kata orang jauh, tak la jauh sangat, but tak la dekat sangat, orang Kelantan

So, sejak keje ni, ni first time ambik cuti balik kampung and all, jadi feeling tu memang super excited heehee

Sabtu tu, bertolak agak awal, sebab musim hujan ni kan, risau jugak
Lalu ikut highway, biasa balik kampung lalu jalan pantai, sebab takut ada air naik kat mana2

Sampai kat kampung, Tipah dah ada, dia balik Jumaat malam, satu bas ngan Fathihah, adik Pikah

Dalam kul 2 macam tu, Zedah pulak sampai dari Rompin, dengan anak menantu dia, Ajid & Nori
Abang Lan, Kak Dah & Illi sampai petang Ahad, Pok Ya sampai pagi Isnin. Alhamdulillah, ramai jugak yang dapat balik.

Breakfast roti canai & nasi lemak kat taman guru

All the way tu, budak ni layan Pink Panther 

Petang, sesi siapkan goodies

Memang favourite ibu la ni, sehari suntuk melayan aktiviti2 macam ni pun takpe

Sempena wedding pikah, temanya, kaler pink dan yang sewaktu dengannya
Jadi ada macam2 versi jugakla
Pink bandung, dusty pink, dusty purple, maroon, purple, kira kaler nak lebih kurang sama tu, kita on ajelah, suka2 aje pun :)

Kita jadi BFF sampai bila2 ye Naurah :)

Family NayliNuha

Kami bertiga + setengah hahhhhaaa

Trend skang kan kalau kahwin kan benda2 alah ni seme mesti ada kan, pastu ibu Naurah memang ada critical problem nak buat muka happening, ibu reti senyum je kalau amik gambar

Mak pengantin & Naurah

Kalau ibu Naurah ada problem nak buat muka happening, Sarah pulak ada masalah yang lagi besar sebab muka dia muka takder perasaan kahkahkah


Acik La & anak2 + Naurah 

Hantaran dari pihak lelaki ibu tak ambik gambar pun, lupa

Adik & kakak pengantin, Fathin & Fathihah

Zedah & menantu, Nori
Siap pakat sama2 pakai pashmina lagi dua beranak ni :)

Kawan main, kawan gaduh, malas nak layan

Bila amik gambar ngan Acik Pah, sila redha sebab yang penting gambar dia lawa, gambar orang lain ke laut pun takpe



Masa ni pagi lagi ni, sementara orang tak ramai, kita pakat amik gambar depan pelamin, buat kenangan :)



Pelamin cantik sangat, sweettttttt, kaler pink lembuttttt jeeee, sukaaaa!!!

Meja makan beradap pun cantik


Cop tempat siap2 sementara tunggu pihak pengantin lelaki sampai


Masa pengantin lelaki sampai, ibu sambut hand bag, hikhik



Ibu kompius dengan gambar ni, tak ingat apa kesah sebab ada yang tgh ketawa, ada yang muka serius, pastu Zedah muka macam tak puas hati je, hahhhhaha

Penat pulak nak taip banyak2...tengok gambar je lah ye





Kami bertiga bertolak balik Kuantan jam 4.30 pm, risau nak tolak balik lambat2 sebab kat Kuantan tu air macam makin naik aje
Esok pun dah keje, jadi kami pun beransur dulu lah ye

Selamat Penganti Baru Pikah & Zamri
Moga rumahtangga diberkati Allah :)


***Gambar banyak sangat tapi tak boleh buat 2-3 entry, kena sekali harung je, sementara ada masa ni


December Note

9:41 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Dec 14, 2014
Sunday
Page 88/365


 Last thurdays  & friday, bwk naurah pg offfice lg. Skang ni dlm seminggu tu ada la dlm 2-3 hari je dia pegi pasti, the rest dia berkepit ngan ibu atau baba
kite laki bini bekerjasamalah on this matter, gilir2, tp kalau hari tu ibu ngan baba dua2 x boleh bawak budak manja ni, mmg ke pasti jugaklah dia, sila redha ye naurah hikhik

 ntah apa yg dia suka sgt ikut ibu ngan baba pegi office pun x tau. Bukan ada apa sgt pun, dia saja nak berkepit. Time ibu tgh buat keje, kadang dia layan youtube, kadang dia main tulis2, pandai2 lah ye

 Siap angkut segala mak nenek mainan dia

 pagi sabtu ibu ada workshop kt fakulti, tak lama pun, pukul 11.30am dh balik dah. Masa ibu tgh workshop, baba whatapp gambar ni, yey baba dah amikkan barang2 poslaju ibu :D

 lately she prefers to wear long skirt rather than pants. Senang nak pi toilet katanya hahha
So ibu skang ni memulakan misi nak cari long skirt kt naurah. 

 Beria suruh ibu lilit shawl, nak g pasar tani je pun. Baba teringin nak makan sup tomato ketam. Pusing pasar tani cari ketam, sekor pun xde. Last2 ganti beli udang.

 so i accessorized with mushrooms and celery. Puas hati masak, habis licin.

After lunch and zuhur prayer, kita nak jalan2. Budak ni siap request nak change her outfit, yelahhh, best friend ibu awak kan mesin basuh ngan ampaian, sajaaa nak membanyakkan baju kotor

Ibu ada nak cari barang rumah sikit, nak beli alas kaki, hanger, benda2 macam tu lah. Then nak singgah my playground aka kamdar, kahkahkah 
Nak jahit tudung ni, rindulah lama tak tekan mesin jahit. Pilih punya pilih, beli 3 lai, selai shocking pink, lagi dua kaler hijau. Ntah apa pesen ibu naurah ni, sejak2 jahit shawl sendiri, memang berlambak kaler hijau, walhal bukan favorite color pun.

Till then!

End of year little getaway

7:43 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Dec 7, 2014
Sunday 
Page 87/365

We had our little getaway last weekend
Just checked in at vistana jerkkk

Okay apa, with ibu yg baru mula keje, baba punya cuti pun dah x banyak tinggal sbb banyak dah amik masa setelkan phd ibu through out this year, so with this kind of situation, this little getaway was just fine for us :)
And according to naurah's rule, if u got swimming pool, the holiday is awesome enough hahha

Prior to check in, kita jln2 kt megamall skjp, window shopping aje


Dah hujung thn kan, so mana2 shopping mall pun mesti dah ada xmas trees and all

Tp xmas trees kt megamall kecik je, yg kt ecm besar. Gingerbread man ni lg besar.

At 12 noon, after had rojak cendol and abc at mustafa cendol, kiter pun check in.

What's with that busy face naurah

Last time we're here was masa naurah kecikkkkk lagi, ada dlm setahun lebih kot, of course she remembered nothing
Interior hotel ni sama je mcm dulu

Ibu suka vistana ni, just satu je x berkenan, dia punya tempat tarik laci tu, tajam. Masa naurah kecik mmg risau tgk dia terkedek2 jln takut terjatuh kang kena dahi



 Breakfast was good, so much tasty foods to feed to this little stomach hikhik

But seriously, these days, i eat quite a lot, take heavy breakfast, never skip my lunch, unlike during my phd study dulu, kadang berminggu2 tak lunch,  but somehow i feel like i'm getting thinner kihkih tak kesahlaaaa


 This is the adult area, dalamnya 1.4m, budak ni seronok bukan main, dia rasa dia mcm dah terer swimming hahhaa

 Area budak2, dalam dia paras lutut naurah je
 oh by the way, vistana ni sebelah je dgn hotel sri malaysia, dari bilik kitorang boleh nampak kolam renang hotel sri malaysia


 our little family @ little getaway
 both of us in compliment outfit, denim blouse :)
Time to check out
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates