About her

10:32 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

January 24, 2015
Saturday
page 5/365

Awal2 tahun ni, mmg kejenya balut buku sekolah anak
Banyak, bukan sikit
luckily kat kedai area rumah ni ada jual self adhesive book wrapper
memang memudahkan kerja
zap-zap tau2 dah siap

Buat label nama kecik sket tahun ni
Kalau tempah kt internet mmg cantik2, takpelah, ibu buat sendiri je lah ye Naurah

 Anak ibu belajar rajin2 ye

X moh la buat drama pagi2, tak comey la mcm tuuuu 



 

34

9:15 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

January 23, 2015
Friday
Page 4/365

Yesterday was my birthday
and just now the husband took me to kula cakes so his wife can have yummy mango cheesecake
our girl also has sung a birthday song to her ibu
A complete birthday for ibu

***birthday present dh dpt beberapa bulan yg lepas, beli di kansai airport



 

Miss her presence

12:41 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

January 14, 2015
Wednesday
Page 3/365


Ibu solat tak payah pakai sejadah lah, bear ni sejuk...
(tu tupai la Naurah...)

Dah banyak hari asyik pegi ofis bawak anak
Boleh dikatakan hari2 sepanjang cuti sekolah ni
Bila dah bukak sekolah, rasa sunyi je ofis...


Ibu miss you so much Naurah! Belajar rajin2, main sungguh2 ye kat Pasti, hehhhee

***Ibu over, macamlah Naurah tu duk hostel  hahhhhaha

January Moments

12:34 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Jan 12, 2015
Monday
Page 2/365

January is my month
But so far, it seems like nothing much happened, just normal life routine

Tapi sekolah dah bukak ni, lain sikit la rutin, pagi2 nak kena hantar cik kak kite pegi sekolah dulu :)


For our memory, get ready nak ke PASTI, ada taklimat before bukak sekolah
Tak taulah mcm mana dengan anak2 di kawasan terlibat banjir, terutamanya di kelantan
even berita bagitau dah boleh start sekolah, tp hati ni duk teringat mcm manalah budak2 tu nak mula sekolah dgn keadaan serba kekurangan tu
Jgnkan keadaan sekolah, keadaan rumah diorang pun belum tentu dah setel


Yg hilang kereta motor bagai, mcm mana nak hantar anak pegi sekolah
Nak naik bas ke van ke, takut  dua2 kemudahan tu pun x ready, yelah, jgnkan transport, bangunan bertingkat2 pun habis tenggelam

May Allah ease everything...


Recently ni kan hujan lebat, jln otw ke uni tmpt ibu keje teruk betul, lubang sana sini, kadang tu masa pegi xde, masa balik keje alih2 gedeguk tayar masuk lubang. Hari tu masa baba tgh kilatkan tayar ibu, perasan tayar ibu mcm terkoyak sikit. Mujur tak jadi apa2.

Mohon perlindungan Allah untuk sebarang perkara yang tidak diingini, amin


Playing old school kite :)
Nak pegi giant for grocery shopping, tapi dua beranak sempat lg main
hari pun redup, kalau x, biasa waktu ni matahari tgh naik elok , silau mata

The one yg naurah pegang tu, yg x jadi
dah lama x buat layang2, baba lupa
Yg baba pegang tu yg menjadi

 kesian betul budak zaman sekarang ni, nak buat layang2 pun lidi tu kena beli
Dahla kena beli, payah pulak tu nak jumpa, barang legendlah katakan
to make it worse, naurah tu even nampak excited nak beli lidi, tp sbnrnya dia x tau pun penyapu lidi tu apa
bila baba beli, she was like '...tu penyapu lidi ke...?'
abih awak ingat penyapu lidi ni rupa dia mcm mana???


Zaman ibu ngan baba kecik2, nak buat layang2, raup lidi sendiri je, kecik2 dah pandai guna pisau.
kalau x pun, amik je dari penyapu lidi arwah tok naurah
penyapu lidi tu hari2 ada tepi pintu, hari2 jd santapan mata
yg naurah pulak, tak pernah tgk pun, mana dia nak kenal. Kt rumah ni bukannya ada penyapu tu

Esok2, vacuum pun agaknya jd barang antik...


Okay, back to school sayang :)


Makin besar makin manja budak ni :), naka berkepitttttt je ngan ibu ngan baba


Naurah belajar rajin2 ye sayang :)


The one with miscellaneous entry

8:34 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

January 2, 2015
Friday
Page 1/365

Salam everyone :)
Here's a short update


Bought these lovely scarves at Daiso for An Naurah
These scarves come in smaller size as compared to the regular scarf, so Insya Allah just nice aje dengan anak ibu
Rasa macam nak beli semua pun ye jugak masa tu heehee

Later I'll show you how she wears it


Jalan-jalan cuti new year


First picture of 2015

Hmmm, rasanya ini gambar hari Ahad lepas, hari tu baru sampai dari Johor, petangnya nak keluar makan
Baik Johor hari Khamis, ambik cuti hari Jumaat sehari
Kat Johor pun hujan jugak masa tu

Gambar kenangan musim banjir
Bag kecik yang naurah pegang tu door gift masa Kat Piqah kawin, matching pulak dengan shawl dia

Another gambar musim banjir 
Until now, kat Pekan masih banjir, baba problem sikitlah nak pegi office

Hopefully semua2 pun akan getting better Insya Allah



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates