February

5:51 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Feb 8, 2015
Sunday
Page 6/365

Nothing much...life macam ni la...everyday we deal with our daily life...macam orang lain jugaklah lebih kurang kan

Jahit shawl still on, cuma tengok keadaan la. Sama la macam sebelum2 ni, kalau time busy, slow la sikit, kalau free, dapat la 2-3 lai sehari. Ni dalam bakul tu ada selai lagi,  kale biru cerah, dah siap buat curve, tinggal nak jahit je. Beli 5 lai hari tu, 4 lai dah siap jahit.

Just this month ibu bought quite a number of shoes...ada 2 pairs yang beli online, ada a few pairs jugak yg beli kat shopping mall kat Kuantan ni, and then hari tu kita ada balik Johor pun sempat sambar jugak 2 pasang....

Last buat perangai macam ni masa zaman buat PhD dulu...macamlah ko sorang je stress kannn...
Beli punya beli punya beli, tengok2 dah berkotak2 kat rumah...dia memang ada sesekali akan buat perangai macam ni. Tapi so far takder la membazir sebab memang pakai. Dulu jarang sebenarnya pakai kasut tukar2, biasanya akan pakai satu2 pasang tu sampai rosak, baru bukak kotak kasut baru. Tapi skang ni rajin jugak tukar2 kasut...ikut mood...

Kadang2 tu, dah banyak bulan beli, baru teringat nak pakai...
Ibu ni, temptation untuk beli kasut ngan hand bag tu lebih sikit as compared tu dengan baju.


Kesian budak ni, sejak pakai tudung dah tak boleh pakai tiara kecik yang ibu beli kat Chameleon dulu bila keluar jalan2
Tapi semalam ibu jumpa hair band ni kat Mr DIY
Ada pink terang, pink lembut....sebab ikut taste ibu, maka sepucat2 pink ibu pilih.


Sejak dah besar ni, dia makin sweet sebenarnya budak ni. Macam hari tu, masa ibu teman dia main2 kat depan Mr DIY tu, masa kawan dia main2 dengan kuda yang ada roda tu, dia cakap kat kawan dia, 'hati-hati, ibu saya tu'
Sweetnya dia  sebab dia takut kawan dia terlanggar ibu

But then, lumrah budak2 la, ada jugak hari dia buat perangai
Contohnya hari ni, ni tengah taip entry ni pun rasa separuh menyirap ni 
Asyik nak menang diaaaaaaa jeeeee
Gerammmmmmnyaaaaa!!!!


Hari Sabtu tu, we registered her for taekwondo class
Aktiviti kat Pasti ni sebenarnya
Pasti kat taman ibu ni memang bagus, aktif, ada macam2 program untuk budak2

Okaylah, ada jugak aktiviti lain selain asyik main2 aje dengan jiran2
Kelas ni setiap Sabtu petang, sejam je...Insya Allah it won't disrupt my shopping schedule 
Kalau nak masuk silat pun ada jugak
Bayar RM30 sebulan


Cikgunya perempuan, muda comey lote lagi
Naurah terjengket2 atas tanah tu sebab kena bukak kasut
Nanti next week ibu bagi pakai socks la

Ni hari registration sebenarnya, saja cikgu dia nak buat demo sket, bagi budak excited
Itu yang ada budak pakai jeans la, seluar kembang la 
Tu, budak yang duk depan sekali tu, yg pakai tudung itam tu, ibu berkenan betul seluar kembang dia tu, comel!

Naurah tu kan macam tu, dia tak lasak kan, so, masa dia ikut cikgu dia tu, ibu kadang2 tengok dia macam menari pun ye, masa tendang tu lagilah. Cikgu dia ajar tendang sambil move forward, ibu tengok Naurah macam berjalan2 kat tepi pantai je

Takpelah, awak enjoy ye Naurah! And pleaseeee, jangan banyak sangat buat perangai yeee!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates