Phoneless...

12:10 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Oct 29, 2015
Thursday
Page 28/365

Mula tulis entry ni ada kot seminggu lepas
Tapi everytime nak publish ada aje benda lain nak kena buat

Lately selalu aje hujan
Dah nak masuk tengkujuh dah ni
Tgh plan dgn baba nak pasang water heater
Tgklah, minggu depan ke

Ibu dah 2 hari bagaikan phoneless
HP ada, tapi serupa tak ada

Sebabnya, HP yang baru lagi ibu beli (tak sampai 2 bulan pun pakai), rosak...so, hantar service
Jadi tokey kedai tu pun bagi ibu pinjam hp kt kedai dia satu
Tapi rasa macam tak point pun ye sebab tak boleh install whatapp hahhhhahha

Jadi macam sunyiiiiii jerk

HP yang baru beli tu Sony jugak
Dari masa pregnant kan Naurah, sampai Naurah umur dah 6++, masih setia dengan Sony
Tapi bile tetiba buat hal macam ni, terus rasa menyampah hahhahha


Adik beradik ibu yang first sampai rumah baru kami :)
Tunggu yang lain2 ntah bila le masing2 boleh datang sini

Nuha tak sihat, dia kena ulser, nak makan pun tak selera
Ibu tak boleh tau kalau dukung Nuha, memang rasa tak nak lepas!

Pok Awang & family datang rumah kami petang Jumaat, so malamnya tu ajak dinner kat Tanjung Lumpur
Our favorite restaurant was closed, so ajak ke Ana Ikan Bakar...ramai yang suka kat sini, tapi ibu tak sangat sebab ramai....rasa nak lebih kurang sama je ngan restoran2 seafood yang lain tu


See Mok Ngoh, Naurah memang suka betul pakai tudung yang Mok Ngoh bagi tu, dari kecik sampai besar, asal keluar waktu malam je mesti dia pakai tudung tu. Kelip2 kat tudung tu pun dah banyak yang tertanggal. Takpelah, yang penting 'ada topi' kan Naurah kan



Nanti2 datang le lagi ye!

***Lepas Nayli balik, Naurah duk ungkit benda yang sama ada 3-4 hari kot, dia marah kenapa Nayli balik cepat sangat huhuhuhuhu
Yelah, tak puas main lagi
Lepas je Nayli balik hari tu, muka Naurah punya masammm Ya Rabbi, marah betul dia hahhhhha

Takpe, nanti2 bila family NayliNuha ada masa, diorang datang lagi Insya Allah :)

***Minggu ni tukang yang kami upah untuk buat awning bahagian belakang rumah start buat keje kot
So tak lama lagi boleh la alih ampaian ke belakang rumah, nampak lega sikit kat garaj


Andddd it's already October....

4:22 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

October 4, 2015 
Sunday
Page 27/365

Busy lah jugak, memang setiap kali lama menyepi tu, maknanya tengah busy
Memang hari2 pun busy, cuma kena pandai2 lah handle kan
Kadang ada hari tu macam relax sikit, tapi xder mood nak update sebab malas nak transfer gambar
Hari ni pun rajin2 kan diri jugak

Plus baru2 ni hp buat hal
So, tahun ni dah kali kedua tukar hp....

My first orchid
Rasa excited pulak nak beli orchid banyak2, senang sangat nak jaga dia rupanyaaaa

Ibu beli orkid yang tak payah gantung, sebab kat laman rumah takder tempat nak gantung

Pasu putih untuk orkid ibu beli kat daiso aje

Tapi petang2 memang semakin seronok sekarang ni sebab kami ada banyak pokok, jadi banyak untuk disiram
Makin banyak aktiviti bila balik dari kerja


Sehari sebelum raya haji
Pagi tu pegi keje macam biasa, tengahari baru balik
From UMP Gambang, drove to UMP Pekan to fetch baba, not alone but with Naurah
Then, from UMP Pekan, we headed to Johor
Raya haji kat rumah nenek tahun ni :)


Gambar biasa di hari hujung minggu yang biasa
Buat aktiviti macam biasa
Jalan2 cuci mata, beli barang dapur sikit, beli barang kehendak yang bukan keperluan pun ye jugak


Dia dah tak pakai crown sebab crown dia patah, hahhahhhahha

Budak ni tgh gile membeli kasut sekarang ni, pantang lalu kedai kasut mesti nak mintak
Bukan nak beli flats, tapi dia beli yg style wedges tu...tak berkenan betul ibu


Sempena menjadi tuan rumah untuk mini halaqah baba dan kawan2, ibu buat roti jala hijau kuning baq hang
Lawan dengan kari ayam
Alhamdulillah, habis. Ibu buat tak banyak sangat, dalam 3 pinggan aje



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates