Girls day out @ Putrajaya

11:14 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Dec

Dec 11, 2015 Friday
Page 32/365


Before 2015 says so long, let's finish this entry. 
So after checked out from Oriental Crystal Hotel, we checked in at The Everly Hotel, Putrajaya. 

But since it was still early, around 11.30am, so baba dropped us at Alamanda and later he headed to the other hotel (x ingat apa namanya) to continue his workshop.

We've been here years ago...dulu2, masa Naurah tak ada lagi
Naurah pun dah 6 tahun lebih dah sekarang ni
Lama betul tak ke Putrajaya


Me and this girl spent hours here, penat seret kaki, ke sana ke mari
Like girls day out :)
We should always do this together Naurah

Jalan perlahan-lahan sebab tau ada banyak masa sebelum check in time hahhaa


Dah besar dah awak, jadi dia tak terasa pun nak main2 dengan semua ni, ambik gambar aje
Kalau masa dia kecik2 dulu, cukup menyampah kalau tengah jalan2 tiba2 terjumpa benda2 ni sebab sure ada yang buat drama nak main jugak
Then nak ajak balik bukan senang!


Lunch time!
We had our lunch at Chicken Rice Shop
And the nyonya pai tee was good as ever


Ordered one set only sebab there's no one to finish our meal kalau tak habis
Baba was not here, hihi

Mujur Naurah makan banyak juga hari tu, kalau tak pengsan ibu nak habiskan

Anddd people always ask nape awak kurus sangat (-_-)


Dah puas ke sana ke sini jadi lepak sekejap
Tengok jam, haiyaaaa, lambat lagi ....


Mujur pakai flat shoes


Around 2.30pm, finally.....felt so relieved to stepped in the hotel room



First time check in lenggang kangkung sebab all the luggage ada dalam kereta
Kena tunggu petang karang lepas baba balik dari training


Yang pink-pink tu aje budak tu punya, the rest ibu kena habihkan
Asyik makan donut Big Apple, sesekali makan Dunkin Donuts, eh, lagi sedapla, lagi lembut, kurang muak



Mini washing machine hihi 


On the next day

Jarang-jarang la jumpa breakfast macam ni kat hotel, nasi tomato, nasi minyak, sedap!
Kalau tak balik2 nasi lemak, kuew tiaw, nasi lemak, kuew tiaw



So sambung la aktiviti jadi badak berendam tu kat sini pulak




Tengahari sikit, again we went to Alamanda...jalan2, shopping2, belek2



Upah teman ibu shopping



Mee ramen, not bad, tapi sikit sangatttttt tak cukuppppp


Check out dan balik Kuantan
Tak balik rumah but straight to my office 
Itu yg siap pakai dress batik tu, dah hari Khamis katanya

Baba on the other hand terus ke bandar Kuantan, hantar kereta ibu untuk major service

Lepas ni bila lagi nak jalan-jalan ye....







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates