Closing for 2015

5:27 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Jan 3, 2016
Sunday
Page
Page 1/366

Punya lah lama dah upload all the pictures for this entry, but then simpan aje as draft...tup-tup here comes 2016...it's okay lah kan. So, let's just compile them together in one entry. Even some people said blog is just so yesterday but then ibu memang sayang blog ni :)


So far agak berdisiplin juga buat infused water. Ours (me and the other half) punya version of infused water ni kind of simple, we (I mean me) just put a slice or two lemon and some grapes. Jenuh juga nak menghabiskan 500ml of water tu sebab memang jenis yang payah minum plain water. 

nak minum 2ml, memang nangis la jawabnya.


During Xmas holiday, we went back to JB. Dah lama juga rasanya tak balik JB.
Second day, we spent a good shopping spree at Aeon Tebrau City. Masuk2 aje Cotton On, tengah happy hour. So I grabbed for myself three pairs of sandals and a blouse. 
Dalam almari kasut tu masih ada 3 pasang Vincci shoes yang tak pakai lagi...so memang kena stop dulu beli kasut!
Dekat Somerset Bay pun less boleh tahan juga, so belilah sehelai green long dress, and also a denim jacket from Mango. 
By the way jacket tu dah beli semalamnya lagi, masa baru sampai JB. Sebelum sampai rumah nenek Naurah, singgah sekejap sebab Naurah nak makan KFC. Sekali sempat melengcong masuk Mango. So, esoknya terus ajak baba datang balik sebab less sana sini banyak sangat. Mana tahan!


You have no idea how our daughter loves Apanman! Dia hari2 cakap Jepun, sebab banyak sangat tengok Apanman kat Youtube. Tinggal dia tak faham je. Rasa ralat sikit masa ke Fukuoka last year sebab naurah memang mintak nak beli mainan Apanman tapi tak beli pun


Tips to have a peaceful shopping time, bagi anak main puas2 dulu, lepas tu barulah dapat shopping dengan aman....
Hmmm...tak jugakkkkk....mujur ada suami tercinta yang sudi melayan budak tu. Tetiba aje lapar padahal bukan jenis suka makan sangat. Dengki betul.


With MIL :)


Terima kasih Naurah sebab nak makan KFC dekat Tebrau City, tak pasal2 ibu dapat jacket tu kihkih
Hari tu masa pegi Alamanda dah nak beli, tapi baba cakap tak payah. Sekali tengok ada less masa dekat Tebrau City so kena beli la kan kihkih

Walhal baru beli online kat FashionValet, denim jacket by House of Bublegum...tapi yang tu warna dia lagi cantik, nampak lusuh aje, and the cutting is cool...the design...plus tengok pulak Vivy pakai the jacket Ya Allah it looks so good on her, jadi kalau ibu pakai pun mestilah cantik jugak kan hahahhahhahhaha whatever la...end of year mood shopping memang lain macam sikit. 

Mujur tak beli yang Levis hari tu...

But seriously I have a thing with outerwears, kalau tengok ibu punya koleksi, macam duduk negara yang ada salji, winter coat je dah berapa helai, jackets pulak ada macam2 yang thick yang light, cotton, denim, sweater, cardigans...

Dulu2 masa bujang, Acik La membebel, dia kata ingat kita ni duduk London ke sebab sweater ibu berlambak2 kah kah kah last2 dia marah dia suruh pilih mana yang nak pakai, yang lain bagi orang
(Kak Ton sangat garang tau hahhah) 


On the way balik Johor tu memang kita ada compulsory pit stop, rumah Acik Dah!!! Makan time! hehehhe 
Kenyang macam mana pun memang kejenya melantak ajelah kat rumah Acik dah ni


Just one of our weekdays


Finally Acik dah sampai juga ke rumah kami ni. Datang dengan anak menantu cucu semua ada :)


Dah jadi Tok Cik dah ibu Naurah ni huwaaaaaa
That's Adim, cucu sedara ibu lah tu :)



So many businesses on the table...yang makan, yang main, yang menjahit...


Family MuizMuazSarah!!! Lega ibu Acik La finally datang jugak sebab Naurah hari2 duk tanya bila Muiz nak datang, bila Muiz nak datang, penat nak menjawab! Datang pun kejap aje, tido 2 malam aje, takpelah, bolehlah sebab nak kenal rumah kan. Lain kali boleh datang lagi:)



Bawak Acik La sekeluarga makan di Satay Zul. Masa lunch ajak makan di Sedap Weh


Tengoklah Sarah yang sangat mengada-ngada tu...dia tak nak pun dengan ibu Naurah tapi dengan baba Naurah siap jalan hand-in-hand menyampah pulak rasa 


Tengok, dia memang mengada-ngada 


By the way, sejak baba beli kerusi batu ni, memang ni la port ibu lipat baju setiap petang, tak kira weekdays ke weekends ke...berangin kat sini, jadi leka aje lipat baju...kadang2 sempat layan mata sampai terlelap kejap 


Okaylah, till then! Nak gi siram pokok :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates