Life recently

4:36 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

March 6, 2016
Sunday
Page 2/366

Buzy lain macam sikit akhir-akhir ni
Tapi kalau weekend tu, buzy macam mana pun, mesti nak keluar jalan-jalan, dinner kat luar, shopping (of course) sebab dah 5 hari duk pi keje balik keje, so weekend masa untuk relax



Belikan new instant shawl untuk Naurah, yg dua muka tu
Masa beli ada dua warna je yang tinggal, so beli yang hijau aje lah
Lagi satu tu warna oren, baba tak berkenan


Elok pulak labuh dia
Eeeiiii halusnya jari Naurahhhh 



Back to bawal :) hihihi

Terus la order banyak-banyak.  Sekarang duk kira-kira dah ada 30 puluh helai kihkih
Sebahagiannya bawal senorita, sebahagiannya bawal miyuki, semua bidang 55. Labuh dia cantik aje, nak lilit pun puas hati sebab cukup besar :)

Dulu2, masa baru kawin,  bawal bidang besar masih tak glamer, tak ramai yang jual.
Ibu pegi beli kat pesta konvo utm.  Bila cakap nak bawal bidang 55, dia cakap bawal mana ada bidang besar, walhal dia yang tak jual. Pusing punya pusing, jumpa kat booth lain. Tapi dulu ibu punya tak plain, dia ada sulam halus2 kat tepi.

 Sekarang semua bawal bidang besar ibu, ibu dah bagi kat Acik Dah :) Acik Dah suka sebab dia kata, anak-anak dia  cakap dia paling cantik kalau pakai tudung bawal daripada pakai shawl ke tudung instant  ke :)
Tapi material lain sikit, dulu punya macam bawal cotton. Tebal sikit. Tak payah pakai inner. Yang duk kumpul balik ni material lagi elok, tapi kena pakai inner labuh sebab jarang.


Hari2 duk tunjuk gambar dengan Acik Pah sebab dia punya pasal la ni, bagi idea nak pakai bawal balik. Tapi Acik Pah kumpul bawal bidang 45.

Pakai serupa aje macam pakai wide shawl, tapi feel lain sebab dah lama tak pakai bawal, tiba2 rasa macam zaman remaja dulu kihkih

Dress tu dress lama beli zaman buat phd. Memang my favourite dress. Ibu ada 3 helai dress tu, warna cream+pink, orange dan gambar kat atas tu.


Nice lipgloss, boleh try. Ibu beli dekat bestbuyworld
Color code: mirage


Raya cina hari tu balik Marang, kita keluar jalan sama-sama, makan sama-sama :)
Bila nak balik lagi niiii....


Sebelum bertolak balik, Pok Awang datang dengan Nayli 


One of our weekends...jalan-jalan kat bandar Kuantan tu je pun, takder ke mana-mana
Tunggu school holiday la kalau nak jalan jauh-jauh sikit


Masa balik cuti raya cina tu, sekali dengan Acik Pah.
Acik Pah tido semalam, sempat ibu ajak acik Pah shopping
Lepas shopping, cepat-cepat balik sebab nak bertolak balik ke Marang

Kalut2 sambung kemas bag sebab nak sumbat barang yang baru beli 
Tengah2 kemas, tengok2 baba dah sampai ajak balik marang


Teman Naurah pegi toilet, so while she was doing her business, kita berdua pun apa lagi hihi



Jogging jom!
Ibu ada beli sepasang activewear kat nashata.com
Tak sabar tunggu parcel sampai



Wild azalea....manja sikit lah
Bungan ros jugak yang paling best nak tanam


Nice foundation...ringan je. Bila pakai dia rata elok. Nak cantik, ratakan dengan brush.

Till then!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates