Aldilfitri 2016

8:51 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Julai 24, 2016
Sunday
Page 7/366

We spent end of Ramadhan and 1-2 Syawal in Johor
We spent about one week in Johor and another 4-5 days in Marang
Clearly we had such a long holidays
Kata raya kannnnnn
We had delicious raya meals rendang, nasi himpit, nasi bukhari, ayam merah you name it
I was in charge for nasi bukhari and ayam merah
They all turned out well alhamdulillah

Saspen juga sebab tak biasa memasak dalam kuantiti yang banyak
Tapi diri sendiri juga yang gatal bagitau nak masak tu pagi raya kihkih


Dah banyak tahun beraya pakai shawl but this time since ibu already said so long to shawl, so tahun ni beraya pakai bawal and I felt so good sebab clearly bawal tak panas langsung. Biasa hari raya mesti raya panas. Tahun ni rasa beranginnnn je kihkihkih


Shopping2 at aeon at the end of Ramadhan
Temankan baba shopping sebenarnya, sebab ibu dah tak beli apa pun. Semua pun dah cukup. 



Sebelum balik Johor, on our last day of Ramadhan in Kuantan, kita buka puasa kat padang MPK Kuantan
First time ni
The weather was good and it was a windy day too
Tapi masa beli kat bazar Ramadhan tu tak tahan sebab orang ramai sangat


Dalam bag kotak2 tu ada bekas kuih raya hahaha Naurah la yang sungguh2 nak bawa, conrflakes madu yang dia tolong ibu dia buat 


Not so many pictures, but we got a few that we can keep as a memory
Baba dah a few years jugak beli baju belayu teluk belanga, senang katanya, tak payah pikir pasal butang baju melayu



2nd Syawal
This year ibu tempah selai aje dress untuk Naurah sebab last year tengok dia tak nak sangat pakai dress
Senang pakai seluar katanya sebab nak main


Gambar macam tak sudah but it's okay I'm good hahaha


Our routine since dah berapa tahun yang lepas, raya ketiga akan singgah beraya di Rompin sebelum balik ke Marang :)
Kalau on the way balik Johor pun singgah jugak. Asal lintas aje rumah Zedah memang wajib singgah hehe


4 Syawal
Ready nak beraya di Dungun pula


With Acik La & family and Acik Pah


Hah, dapat pun bergambar hanya bertiga tanpa budak2 kenit tu semua kihkihkih
We tried our best so that we look compliment with each other :)
Pink purple boleh la kan


Tunggu Zelan tak sampai2 kita duk bergambar aje depan rumah dia


Tak berenggang ni budak berdua ni


Tutup mata pun tutup matalah, malas dah nak puload gambar yang lagi satu tu


Nanti sambung lagi ye





Sanah Helwah Zahra An Naurah

8:31 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

23 Julai 2016
Saturday
Page 6/366

Alhamdulillah, An Naurah is now 7 years old :)
May Allah bless you with success, health, happiness, patience and strength.


Dah banyak tahun her birthday always fall during Ramadhan, tahun ni jatuh bulan Syawal, so boleh la makan2 yer :D


Her 3rd bicycle
Katanya dah tak nak yang warna pink lagi hahhaha
Ibu teringat masa arwah Tok Ki Naurah belikan ibu basikal BMX masa ibu umur 6 tahun dulu
Hati berbunga-bunga tengok basikal tu kat back seat kereta Datsun arwah Tok Ki dulu :)


We had cakes at Kula Cakes
Kali ni cuba Nutellah Pavlova
Manis sangat
Pening kepala nak habiskan

But mango Cheesecake was delicious as always


Mango cheesecake tu lah satu2nya cake yang dia makan, selain plain cheese cake kat La Boheme 





May Allah bless you with victory in this life and eternal life too
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates