Ride baba ride

1:04 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

September 27, 2016
Tuesday
Page 10/366

Last weekend we went to Shah Alam since the husband participated in Latar 99 Healthy Ride, so of course as usual, the two ladies won't let him go there alone kihkih

It's a short trip definitely. We went on Saturday morning, just packed one bag pack, and we returned back on Sunday, right after the husband finished the ride.

Baba mandi kat masjid and fetched us at aeon mall.


Dive in this blog and you will see there are so many pictures with this background. Macam takder tempat lain nak bergambo.

Dress Naurah tu ibu baru ambil dengan tailor semalamnya. She was so excited and decided to wear it. Ibu punya masih tak pakai lagi. Kain tu pemberian Nizah :)



As we arrived, we checked in first at De Palma Shah Alam, and later we had lunch at aeon mall.
Teringinnya ibu nak makan dekat boat noodle tapi lupakan ajelah sebab Naurah dari dalam kereta cakap nak makan kepsi....

Naurah dah lama tak dapat new toys, last time belikan dia mainan masa bulan puasa hari tu. So belikan dia toaster. Baba cakap daripada beli mainan toaster tu baik beli yang betul2 sebab harga lebih kurang je hahaha

So all the way from Shah Alam to Kuantan, ibu dan baba kena la layan dia main order roti-makan roti-bakar roti.

Pening kepala, dah la kena dengar lagu Bole Chudiya dan Say Shava-shava tu ulang2...



This was not our first time there. Dah beberapa kali juga ke aeon mall Shah Alam ni. Senang jalan kat sini. Kot2 budak ni nak ke toilet ke


On the next day, baba dah keluar sebelum Subuh lagi for the ride. Maka tinggallah kita berdua terkedek2 pegi breakfast
Pukul 8.30 jugak sarap sebab tunggu budak ni bangun dulu

Lepas breakfast, ajak dia mandi kolam


Around 10, baba called, telling that he already finished the ride. So, kita berdua pun siap2lah nak check out, janji nak jumpa dekat aeon mall.


Minta hotel call cab. Uncle taxi suruh pegi pasar karat, tapi ibu dah tau dah Naurah mesti malas jalan punya. Panas la apa la. So, memang merayap kat aeon je.



Pegi Shah Alam sebab urusan yang baju kuning tu , tapi dari tadi muka ibu dengan Naurah je yang penuh kat sini kihkih

Once in a while

12:10 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

September 21, 2016
Wednesday
Page 9/366

Semalam masa baca balik entry lama2, barulah perasan banyaknya orang komen minta tutorial pakai shawl, jahit shawl, tanya kain yang buat shawl beli kat mana etc . Ada komen yang agak baru, ada yang lama. Yang lama tu ada yang dah reply, ada juga yang tak reply sebab tak perasan. Seriously memang ibu Naurah tak tahu ada komen2 tu sebabnya widget komen tu memang dah lama tak berfungsi, setiap entry pun ditulis suka-suka, tak terfikir pulak ada yang berminat. Sebelum ni pun dah ada tulis pasal ni. But since nampak ada lagi komen yang agak baru tu, jd tulis lagi sekali. Bila tengok balik laaaaaaa ada komen lagi rupanya. Nak balas pun macam dah lama sangat. Sorry sangat2 pada yang tanya tak dijawab tu. Memang jarang dah tengok kat komen tu, sebab rasa memang takder sapa yang komen pun. Lepas tu terfikir jugak sapaaaaa la yang masuk kat blog ni. Bukan ada apa-apa yang menarik pun. Apapun terima kasih banyak2 :). Slot menjahit pun dah lama tak buat. Kaki tangan dah gatal ni nak menjahit semula.


Berapa bulan sekali baru timbul. Kalau tak kerana mengenangkan sayang kat blog ni, dah lama tutup. Mau tak sayang, banyak sangat cerita kat dalam ni. Dari belum ada Naurah sampai Naurah dah darjah 1 dah. Kadang2 dengar Naurah baca blog ibu, member dah pandai membaca katakan, sangap pat ploh kali ibu dengar dia baca...straighttttt je, takde intonasi hahaha

Gambar kat atas masa nak balik Marang masa hari merdeka. Balik hari je, petangnya dah balik Kuantan balik. Ibu sekarang gi mana2 asyik ulang pakai tudung tu je. Tudung beli sebab tak sempat nak tekan mesin jahit sekarang ni. Tudung tu double loop, bubble chiffon, tapi tak macam kebanyakan double loop yang awning dia sekeping tu, ni awning dia double padded, jadi bila pakai cantik muncung, macam pakai bawal.  Sebab tudung ni soft awning, jadi, senang, basuh boleh masuk mesin, sidai, pastu pakai balik tak payah iron. Sumbat dalam bag pun takde masalah. Dah banyak lai jugak dah ibu beli tudung ni, senang nak travel. Tu yg kadang time pakai baju printed pun hentam tudung ni jugak hahaha. 


Teman Naurah makan kat Chicken Rice Shop. Order nasi ayam dengan sup sahaja, ayam tak payah sebab budak ni tak makan. 
Dah lama tak pakai shawl yang jahit sendiri, hari tu pakai balik..bila laaaa nak ada masa banyak sikit...nak hadap kain lama2...tapi sekarang ni banyak juga menjahit, tapi lebih kepada alter kain baju aje. Hari tu siap alter jersi cycling baba lagi. 


Ada je gambar yang muka baba nampak penuh, tapi gambar tu muka ibu tak cantik kihkihkih




Ada orang tengah kemaruk dengan segala cerita yang ada muka SRK. Habis segala lagu dahhhh dia hapal. Hari tu dia datang ofis ibu, dah macam tengah shooting cerita hindi dah gayanya. Dari pagi sampai nak balik dia dengar lagi hindi, nak-nak yang dari cerita K3G.
Lepas tu suruh ibu download lagu Bole Chudiya dan Shava2...makin pening la baba Naurah bawak kete 


Memang tak pernah pegi ofis pakai tudung instant ke double loop ke, gigih pagi2 tu lilit shawl lilit bawal. Tapi sebab suka sangat dengan double loop ni, hari tu pakai gi ofis. Sebab labuh dia cantik, awning dia cun, dan yang penting tak serabut, kemasssssss je. Ni geng double loop kat atas tu. Tapi yang plain ada 3 je, dusty purple ni, black and brown. Yang plain ni kena iron, jadi tak boleh dijadikan tudung emergency.


Masa upsr tu, Naurah ada la kena cuti 3 hari. Bawak aje dia pegi ofis. Kebetulan masa tu tak naik sem lagi, student tak ada. 


Tahun ni raya haji tukar angin sikit. Tak balik kampung sebab Acik La sekeluarga datang sini yeyyyyyyyy!!!!!!
Sehari sebelum raya haji, kita gi piknik kat pantai sepat. Ibu asal piknik menu sama je, bihun singapore ngan roti jala+kari.
Lama Acik La stay kali ni. Puas hati Naurah dengan Muiz main. Tu pun kalau boleh Naurah nak ajak Muiz balik Johor pulak.


Hari Rabu, Naurah sekeluarga nak bertolak balik Johor, Muiz sekeluarga nak balik Marang. Bila-bila nanti datang lagi ye. Seronok rumah meriah je :D
Asal Acik La nak balik Selasa, tapi Muiz buat drama, lepas tu petang selasa Naurah pulak kihkihkih


On the way balik ke Kuantan (dari Johor), singgah rumah Zedah, macam biasa, makan-makan-makan sampai kenyang. Zedah masak lontong, rendang dan sambal ikan bilis yang kaw! Pedas macam nak terbakar lidah tapi tak boleh berenti makan, sedap!



Teman baba cuci mata kat Al Ikhsan. Ini geng tudung kat atas tu. Memang confirm akan beli lagi 


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates