At the zoo

6:38 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Dec 14, 2016
Wednesday
Page 12/366

Last datang sini kaau tak silap masa Naurah umur 3-4 tahun. Zoo ni antara zoo yang menarik untuk family acticty. Bayar murah, haiwan banyak, bersih, keluasan just nice so kita takdelah berpeluh ketiak nak round tengok semua haiwan2 tu. Kalau zoo besar2 tu, memang gi sekali je le, tak kuasa dah nak repeat.


Pegi hari tu sekali dengan nenek Naurah. Cuaca pun elok, renyai2 sikit je.


Pegi masa weekend, orang ramai jugak walhal pagi lagi.


Dah lama dah nak naik water go kart ni tapi sebelum ni penakut. Untuk 4 orang, RM10 sahaja, kayuh la selama mana nak kayuh.




Kalau camera yang jatuh dalam air tu tahan lagi, tapi kalau kunci kete...ada la orang tu meraung


Mula2 ingat those pelicans tu patung sebab kebetulan masa tengok tu tak bergerak. Rupa2nya betul hahaha 


Kita pegi dekat pun dia tak lari. Jinak.


Jinak2 pun Naurah takut jugak, rakut dia makan topi tu eh Naurah


Boboiboy, tu tapir nama dia.



Unta pun ada.


Suka tengok haiwan2 kat sini, semua terjaga elok, takder pun yang kurus kering. Nak2 rimau ngan singa, gemuk, geram tengok. Dia berguling2 macam kucing.


Boleh tahan ramai jugak masing2 menunggu burung merak ni kembangkan ekor dia. Bila dia kembangkan, masing bersorak macam tgh tgk bola pulak rasa. Patutla orang kata sombong macam merak, dia punya jalan tu terus je lain macam bila ekor dia kembang :D

Till then!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates