36th Birthday

1:04 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

February 25, 2017
Saturday
Page 4/365

Dah 36 tahun dah, alhamdulillah :)


So the celebration with candle-light-dinner-table-for-two-plus one was actually a week after my birthday. Masa 22 January tu kita sekeluarga gi makan nasi arab je :D



Maka bersungguh2 la dia menyanyi lagu Happy Birthday to ibu. Masa hari birthday ibu, dia celik bijik mata pun tak habis lagi, terus nyanyi, ohhh morning breath hahhha


Dua2 tu bukan jenis cake lover sangat, jadi baba order cheese cake kecik comel je sebab ibu sorang je yang makan. Naurah tu kadang2 dia makan juga cheese cake. Tgk mood dia 


Walaupun kecik ibu rasa macam jenuh juga nak perabis


Oh is this your birthday celebration ibu, but I have to bring my own air sirap will you excuse me 



Ntah kenapa Naurah malam tu macam budak kecik sangat payah betul nak ambik gambar dia duduk diam


Thank you sangat2 ye abang :)


Camera tak power sangat kan but it's okay, cukup untuk memori kami sekeluarga :)

***Until this entry is written masih tak tuntut lagi birthday present dari suami sebab tak tau nak apa tahun ni hehhe



Little Getaway @ De Rhu

7:00 AM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

February 24, 2017
Friday
Page 3/365

Masa cuti Chine New Year hari tu memang takder ke mana2 pun. Balik kampung pun tak sebab rasa penatnya asyik ke sana ke mari jadi cuti kali ni nak lepak aje kat Kuantan.
Kebetulan ada kenduri kawan2, so bolehlah memenuhi jemputan sekali.


Tapi nak duk rumah je kang boring lah pulak. Jadi check in je dekat2, pegi De Rhu. Ntah bila masa baba book pun ibu tak perasan.

Orang punya ramai terus mood macam dah terjun dalam laut


Ni je la aktiviti kalau check in hotel. Aktiviti untuk dia je la. Kita jadi tukang tengok je okay 



Tapi kolam dia memang best. Besar, memang seronok la. Tambahan pulak masa tu ada reunion dari mana ntah, jadi budak2 memang ramai, jadi seronok la dia.




After breakfast, boleh ambik angin pantai sebab resort ni memang tepi pantai



Orang tak ramai, nyaman je



Setiap kali Naurah main teng teng ibu dgn baba mesti ada isu teng teng Johor vs teng teng Terengganu. Bentuk tu tak sama. Ibu pun macam dah ingat2 lupa, tapi terer tau kalau nak ajak lawan


Naurah punya suka ngan gambar ni sebab nampak dia macam terbang


Tido semalam je. Sebelum Zohor tu check out, jalan2 kat ECM kejap. Cuti dekat2 sempoi je, pegi pun dengan kete baba sebab takut kete ibu kena bauksit sebab laluan nak ke resort ni nampak jalan macam merah2 je hahah






Walk for Humanity 2017

1:16 PM

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

February 23, 2017
Thursday
Page 2/365

Last year pun join juga event ni. It was like ibu punya annual exercise hahha


Since Naurah sekarang ni dah pandai appreciate longer sleep hours during weekend, jadi dia macam malas2 sikit mula2 tu. Last year dia darjah 2 tak tahu kebenda lagi, weekend pun pagi2 buta dah bangun. Sekarang ni dah pandai dah liattttt nak kejut Subuh tu.


Sport pants tu ibu beli kat ig shop. Beli sekali dengan ibu punya. Orang exercise setahun sekali memang gini kihkih


Masa sampai tu participants semua dah start warm up dahhhhh orang lain lagi awal rupanya. Kita keluar rumah pukul 7.30am ingatkan dah habis awal dah.


Naurah cakap macam nak raya sebab bertiga pakai sama :D


Kat depan dah penuh orang, kita duk belakang2 sikit


Baru warm up sikit2 badan ibu dah sakit2 rasa macam keras kejung. Seriously memang dah lama tak exercise. Mengharapkan keluar peluh time buat kerja2 kat rumah je


Sebab masa tu selalu hujan jadi organizer dah pesan siap2 bawa baju hujan, payung sebab takut hujan. Sekali memang betul. Rasa 3/4 perjalanan tu memang hujan. Inilah masanya Naurah nak manfaatkan raincoat dia tu


Hujan renyai2, ramai je yang redah. Naurah pun masa ni dah tak nak pakai baju hujan tapi baba bawa juga payung, konon nak payungkan Naurah tapi tgk pada gaya dia payung dia je tu ha


Sket lagi nak sampaiiii 


Akhirnyaaaa....rasa dah slow dah, tp rupanya ramai lagi kat belakang


Naurah je dapat medal. Medal penyertaan. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Free Website templatesFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates